Gazete Vatan Logo

Beştepe’den beş mesaj

Erdoğan, Beştepe’deki 29 Ekim resepsiyonunda çarpıcı mesajlar verdi: Haşdi Şabi terör estirirse cevabımız farklı olur. Rakka’da PYD ve YPG varsa biz yokuz. Başkanlık için Bahçeli’ye teşekkür ediyorum. İdamın geciktirilmesi doğru olmaz

Beştepe’den beş mesaj

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki, Cumhuriyet’in 93. Yıl Dönümü Resepsiyonu’nda sözlerine, “Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne, milletin evine, evinize hoş geldiniz” diyerek başladı. Yurt içinde ve yurt dışında yaşayan tüm vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Erdoğan, “Bugün bir taraftan Cumhuriyetimizin 93. yıl dönümüne ulaşmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyor, diğer taraftan da 15 Temmuz’da ve terörle mücadelede verdiğimiz şehitlerin burukluğunu yüreğimizde hissediyoruz” diye konuştu. Erdoğan’ın gazetecilere yaptığı açıklamalardan satır başları şöyle:

- MUSUL VE TELAFER: Musul’la ilgili Haşdi Şabi iddialarını ben arkadaşlarla görüştüm. Bilgiler doğrulamıyor. Şu anda Haşdi Şabi Musul’un 80 km güneyinde bilgisi var. O bilgilerden sonra şartlar değişmiş olabilir, püskürtülmüş olabilir ama ilerlemişse de ciddi mesafe alacaklarını sanmıyorum. Biz Dabık’ta varız ayrıca askeri Silopi’de konuşlandırdık. Bunu koruma gayretinde olacağız ama Telafer ve Sincar bizim için hassas hedefler. Obama ile de görüştük o da Irak ile görüştü. Telafer bir Türkmen ilçesi yarısı Şia yarısı Sünni. Arzumuz değerlendirmeyi tamamen Müslüman olarak yapmak ama Haşdi Şabi burada terör estirirse buna cevabımız farklı olur.

Haberin Devamı

- RAKKA: ABD’den şu anda Rakka operasyonu için net cevap alamadık. Onların aklında hala PYD ve YPG var. Onlar varsa biz olmayız. Onlara ihtiyaç yok. Başka koalisyon alacaksanız alın. Almayacaksanız da biz ABD ve Türkiye bu işi yaparız. ÖSO kendini kanıtladı.

- FIRAT KALKANI: Rusya’nın bu bölgede. Halep çevresinde attıkları adımlar vardı. Rusya ile görüşmeler neticesinde onların doğuya gelmeyip Afrin’de kalacaklarını vurguladılar. Onlar yapacaklarını söylüyor yapmazlarsa müdahalemizin devam edeceğini söyledik.

- YENİ ANAYASA: Görüşmeler ülkemizin geleceği için hayırlı. İki siyasi partinin mesafe alıp, ‘Oturup konuşalım’ demesi milletimizin de beklentisi. Neden konuşulmaz bunlar diye soruluyordu. Bu gelişme Cumhurbaşkanı olarak beni de sevindiriyor. Anayasadaki olumlu adımlar milletimi çok çok sevindirecektir.

Haberin Devamı

- REFERANDUM VE BAHÇELİ: Referandum konusunda benim inancım tam. Milletim gereğini yapacaktır. Sayın Bahçeli’ye dayanışma siyaseti ve devlet adamlığı için şahsım ve milletim adıma teşekkür ediyorum.

- BAŞKANLIK: Başkanlık için bizim dayanışmamız şart. Türkiye muassır medeniyetler üzerine çıkmalı.

- KILIÇDAROĞLU: Son tartışmalar beni rencide etti. ‘Beyefendi tatilde biz Meclisteyiz’ gibi sözler... Herhalde bu şahıs benim nerede olduğumu, hangi şartlarda İstanbul’a geldiğimin farkında değil. Ben dört günlük tatil için oradaydım sonra çıkıp geldim başka yere kaçanlar gibi kaçmadım. Ben milletimin yanında ve önünde olmak durumundaydım. Orada dört açıklama yaptık ve milletimi, davet ettim. İstanbul’a gelince Genelkurmay Başkanını değiştirdim, krizi yürüttüm. Yürütmekle de kalmadım 1. Ordu Komutanı basın açıklaması yaptı. Ertesi gün durum sakinleşene kadar oradaydık. Siz bu tür bir Cumhurbaşkanı’na nasıl ‘Beyefendi tatilde dersin? Siz neredeydiniz?

Haberin Devamı

O beyefendi Atatürk Hava Limanı’nda milletiyle bütün krizi takip edip yönetti ama sen neredeydin adresi ver nerdeydin? Benim bulunduğum yer belli Yeşilköy. Yanlış bilgilendirme yapıyor. Kendisine verilen bilgilerle prim yapabileceğini düşünüyor.

- AK PARTİ VE BYLOCK: AK Parti’de Bylock kullanan var veya yok ama görüyoruz ki bazıları, AK Partili belediye başkanları da alındı. Başbakan konuyla ilgili teşkilat içinde tahkikat yaptıklarını ve tespit edeceklerini söyledi. Genel başkan ben değilim. Başbakan söyledi gereğini yapacak. Masum olanı olamayanı tayin edecek biz değiliz bu işi yürüten yargıdır. Ben Bylockta yokum veya örgütten değilim diyorsa yargıya müracaatını yapar değerlendirmelerden sonra da serbest kalacaksa kalır.

- İDAM YAKIN: Bu işin geciktirilmesi doğru olmaz. Ben getirileceğini ve parlamentodan da en isabetli şekilde çıkacağına inanıyorum. Dünya da bunu uyguluyor. Referandum olur mu? O hükümetin çalışması. AB ne olur? Biz kendimizi niye oraya bu kadar bağlıyoruz. AB benim 246 şehidimi geri verebiliyor mu? Kendimizi aldatmayalım. AB’nin bu kendine göre aldığı bir karar. Dünyaya bakalım. AB kaçta kaçına tekabül ediyor? ABD’de 19 sene önceki kararla idam infaz edildi.

Haberin Devamı

Tansu Çiller de Külliye’de...

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ev sahipliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonuna, eski Başbakan ve Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu ile eski Başbakanlardan Tansu Çiller ve eşi Özer Çiller de katıldı.