Mezuniyet balosu enflasyonu var

Malum tam da mezuniyet dönemindeyiz. Hatta Haziran ayında mezuniyet balosu enflasyonu yaşanıyor demek daha doğru olabilir. Çünkü her yaştan çocuk ve genç mezun oluyor.

Bizim ülkede eğer bir iş yapacaksan, çocuklar için yapacaksın. Bunu her zaman söylerim, ne kadar haklı olduğumu, bir kere daha anladım. Mâlum tam da mezuniyet dönemindeyiz. Hatta Haziran ayında mezuniyet balosu enflasyonu yaşanıyor demek daha doğru. Lise ve üniversite mezuniyetleri bir yana, 4+4 meselesinden dolayı, 4. sınıfı bitirip aynı okulda 5’e devam edecek, hayatlarındaki tek fark, sınıf öğretmenlerinden ayrılmak olacak minikler bile ilkokul mezuniyet balosu yapıyor. Ada’da orta okuldan mezun oldu ve tabii ki konserler, törenler, partiler, bir sürü etkinlikler yapıldı okul bünyesinde.

Mezuniyet balosu enflasyonu var

Mütevazı tören yapan da var

Üstelik öyle, dışarda, ailelerle, yemekli filan değil, okul bahçesinde yapıldı bizimkilerin balosu ve aileler yoktu. Hani böyle, Büyük Kulüp, Çırağan Sarayı filan gibi havalı yerlerde yapan okulların velileri gibi biz kendimiz için bir hazırlık yapmadığımız halde, ben kızımın mezuniyet koşuşturmasından helak oldum. Elbiseydi, ayakkabıydı, saçtı, kep için, konser için ayrı elbiseydi, ayakkabıydı, bir aydır koşuşturmam bitmedi. Liseye geçmedi de sanki kıza nişan yaptık! İnsan yaşayınca neler öğreniyor, ben de şu anda yeni yetme genç kızlar için balo elbisesi ve ayakkabısı konusunda uzman oldum nerdeyse. Anladım ki bu konuda büyük eksik var. Yeni bir iş kurmayı filan düşünüyorsanız, kesin mezuniyet kıyafetleri sektörüne girin. Şu anda biliyorum ki pek çok anne anne, ayakları su toplayana kadar dükkan dükkan geziyor. Baktığınızda her yer parti elbisesi kaynıyor görünüyor ama maalesef, ya 3-5 bin lira özel dikim kıyafetler ya da ucuz ama çok kalitesiz ve her mağazada benzer olan aşırı süslü püslü şeyler... Amerika’daki parti kıyafeti satan internet sitelerinden almak da riskli. Çok iyi de çıkabiliyor, çok kötü de. Ben tam umutsuzluğa kapılmıştım ki La Poudre ve sevgili Gizem imdadımıza yetişti. Tek prova ile Ada’nın istediği modeli dikip, tek prova ile cuk diye üzerine oturtup, beni koşuşturmadan kurtardılar. Ada ve arkadaşlarına kalitesine ve piyasaya oranla fiyatlarının da mantıklı olduğunu belirmeliyim.

Haberin Devamı

Ayakkabı meselesi önemli

Haberin Devamı

Tabii bir de ayakkabı meselesi var. 14’lük kızlar da nedense bir topuklu merakı oluyor. Hele biraz da boy kısaysa...

Ama gelin görün ki, bırakın yürümeyi, üzerinde duramıyorlar; giymiyorlar da sanki üzerine biniyorlar ayakkabının. Ben Ada ile birlikte üç tane kız hazırladım mezuniyete ve ne şanslıyım ki hiçbiri topuklu giymek istemedi. Biri spor pabuca elbisesinin tülüyle bağcık yaptı, benimki düz sandalet tercih etti. Ben zaten o yaşa hiç yakıştırmıyorum topukluyu ama ille de giymek isteyenler için de şöyle hafif dolgu ya da küçük topuklu ama daha genç modeller de pek yok. Koca koca topukluları giyip, 5 dakika sonra babete geçmekten başka alternatif kalmıyor. Alın size bir başka iş kolu daha!

Beyaz elbiseler sektörü

Bir de beyaz elbise meselesi var. Yahu, girin sade, düz beyaz elbise işine, köşeyi dönün bin kere... Ada’nın da mezun olduğu Bilfen okullarından sadece 900 küsür öğrenci mezun oldu. Diploma töreni için beyaz sade elbise zorunluluğu olduğundan nerden baksanız sırf bizim okuldan 400-500 kız beyaz elbise aldı. Yıl sonu konserinde, okul orkestrasında olup Nilüfer’e eşlik eden farklı yaş gruplarındaki yaklaşık 200 kız öğrenci de beyaz elbise aldı. Bir de diğer okullar var. İş hacmini varın siz hesap edin. Bir beyaz elbise için kendini helak eden annelerin hayır duası da cabası.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR