Sil baştan başlamak için...

2015'i geride bıraktık sonunda. Gelen gideni aratmaz inşallah. Yeni umutlar besleme vakti şimdi . Her ne kadar takvim dediğimiz şey insan icadı olsa da, çarkıfeleğin talihimiz için bir kez daha döndüğüne inanma ihtiyacımız bizi hayaller kurmaya teşvik edip, yılbaşı kutlamaları yapmaya ikna eden. Yeni başlangıçlar için tutunacak bir dal, cesaretsizliğimize mazeret arayışımız belki de... Madem, şarkıdaki gibi, "sil baştan başlamak gerek bazen", şimdi tam zamanı.

Pencereleri kapatın

Bahsettiğim pencereler, beynimizin içinde dönüp dolaşan düşünce pencereleri. Akıllı telefonlarınızda her açtığınız program açık bir pencere olarak kalıyor. İnternette yaptığınız aramalar, sosyal medya programları, mesajlar... Her kullandığınız uygulama, telefonunuzda açık bir pencere olarak arkada belleği işgal etmeye devam eder. Gün içindeki telefonunuzda temizlik yapıp pencereleri kapatmazsanız, cihazınızın beyninde yük oluştuğu için daha ağır çalışmaya başlar. İşte beynimiz de aynen böyle çalışıyor. Gün içinde yapmayı bekleyen işler, hatta yarım bırakılmış filmler tıpkı telefonumuzda açık kalan pencereler gibi düşünme sistemimizi hantallaştırıyor. Ya kafamızı meşgul eden işleri biriktirmeden yapıp bitirmeli ya da yapmamak kararı alıp beynimizden atmak zorundayız. Ancak böyle hayallerimizi süsleyen yeni şeylere ya da hobilere yer açabiliriz.

Haberin Devamı

"Reset" tuşuna basın

Atamızın sıklıkla tekrarladığı sözü hatırlayalım; "sağlam kafa sağlam vücutta bulunur". Peki, insan vücudunda "reset" tuşu olduğunu biliyor musunuz? Ben de yeni öğrendim ama meğer Çinliler asırlar önce keşfetmiş bunu. Açma kapama tuşumuzun adı da "Zu San Li". Şimdi, yere oturun, dizlerinizi kendinize doğru çekin ve elinizi, işaret parmağınız aynı taraftaki diz kapağınızın hemen altına gelecek şekilde bacağınıza koyun. 4'üncü parmak yani serçe parmağınız ile yüzük parmağınızın tırnağı aradındaki hafif tümsek nokta, vücudun açma kapama düğmesi. Günde 10 dakika bu nokyata bastırın hatta gün içinde aklınıza geldikçe masaj yapın. Bu noktasal baskı, vücut sistemini kapatıp tekrar açıyormuş. İşte, insanların "reset tuşu" Zu San Li noktasına baskı uygulamanın faydaları:

Haberin Devamı

- Özellikle sabah saatlerinde ve öğle yemeğinden önce uygulama yapıldığında yorgunluk ve halsizlik hissini ortadan kaldırıyor.

- Yaşlanmayı önlüyor. Ömrü uzatıyor. Çinliler "uzun ömür noktası" dedikleri Zu San Li'nin 140 yaşına kadar ömrü uzatacak mucize olduğunu söylüyor.

- Hastalıkları önlüyor ve iyileşmeye yarıyor. Japonlar Zu San Li için "100 hastalığın noktası" diyor.

- Böbrekler, adrenalin bezleri, sindirim kanalı, cinsel organların yöneticisi olan akapunktur noktası olduğu için, salgı bezlerinin aktivitesini arttırmaya yarıyor.

- Adrenalin bezlerini düzenlemek, bağışıklığı arttırmak ve sırt, boyun, bel başta olmak üzere bedensel ağrılara sebep olan inflamasyonu azaltmak için her gün bu noktaya masaj yapmak gerekiyor.

- Tansiyon ve şeker de bu noktaya her gün baskı uygulandığında düzene giriyor.

- Stresi azaltırken, özgüveni arttırıyor. Özellikle sınav ya da topluluk önünde konuşmak gibi kişinin kendini baskı altında hissettiği durumlarda bu noktaya bastırmak çok fayda sağlıyor.

Haberin Devamı

- İçsel dengeyi sağlayan bu nokta, hıçkırıktan, kabızlığa, idrar kaçırmaya kadar pek çok derde deva olabiliyor.

Herkese sağlıklı,mutlu ve huzurlu bir yıl dilerim...

DİĞER YENİ YAZILAR