Fethiye’de beden ve ruhunuz şifa bulsun

Fethiye’nin Faralya Koyu’nda bulunan Nautical Revive Hotel alternatif tatil arayanlar için mükemmel bir adres.

Kışın eve kapanmak istemiyorum diyenler için farklı bir alternatif keşfettim ve hemen paylaşmak istedim. Ada'nın TEOG sınavları sebebiyle, bu sene kendimi iyiden iyiye eve hapsettiğimi ve hafiften de stres katsayımın yükseldiğini farkeden sevgili dostum Saffet Emre Tonguç "Bak Fethiye'ye gitmeyi düşünüyorum, bence sana da iyi gelir" deyince açıkçası önce bir şaşırdım. Saffet gibi bir seyahat ve tatil gurusunun kışın göbeğinde bana Fethiye'yi önermesine bir anlam veremedim önce. Ama tabii altından mutlak farklı bir öneri çıkacağını da tahmin ettim bir yandan. "Yok hiç gezme havamda değilim, ruhumu dinlendirmeye ihtiyacım var sadece" deyince cevabımı aldım ve tam ihtiyacım olan alternatif tatilin yanı başımda olduğunu öğrendim. Hem fiziksel, hem içsel bir yolculuk vadeden spiritüel bir tatil anlayışından söz ediyorum...

Türkiye'nin tam anlamıyla cennet bir köşesi olan Fethiye'nin Faralya koyunda, kış boyunca çok önemli katılımcıların atölyeleri olacak. Hele Cemal Nur Sargut'un ismini duyduğumda çok heveslendim. Doğa yürüyüşleri ve Cemal Nur Hanım'ın eşsiz sohbeti ile 1 hafta geçirmek düşüncesi bile içimi ısıtıp ruhumu dinlendirmeye yetti. Bu etkinlikleri kış boyunca, içinde bulunduğu doğa ile uyumlu konseptiyle Nautical Revive Hotel düzenliyor. Ziyaretçilere hem fiziksel,hem zihinsel bir yolculuk ve terapi olanağı sunuyor. Doğanın kucağında, Fethiye'nin kışa meydan okuyan yumuşak ikliminde tasavvuftan meditasyona, nefes egzersizlerinden sağlıklı beslenme reçetelerine, yogadan doğa yürüyüşüne kadar pek çok şifayı aynı anda sunan şahane programlar hazırlamışlar. Açıkçası bu yenilikçi anlayış kış aylarında pek çok insanın ihtiyacı olanı karşılayacak gibi hissettirdi bana. Ülkemiz adına da, yenilikçi bir turizm anlayışı gelişiyor olması ayrıca sevindirici. Günümüz insanının ihtiyaç ve ilgisine yönelik dört mevsim tatil konseptleri üretmek gerek artık.

Haberin Devamı

Nautical Revive Hotel'in, kış boyu sürecek spiritüel tatil anlayışı bu sebeple ilgimi çekti. Keşke sadece bir haftalık değil de yoğun iş programı olan ya da okul zamanı çocuklarını tüm hafta boyu bırakmayı tercih etmeyenler için bunaldıkça kaçabilecekleri 2-3 günlük seminerler de olsa. Belki sesime kulak verip, programlarını bu yönde zenginleştirmeyi düşünürler. Detaylar ve workshop programları için otelin internet sitesinden isteyenler bilgi edinip, gelişmeleri tâkip edebilirler.

Haberin Devamı

Nautical Revive Hotel, tasavvuftan Nmeditasyona, yogadan doğa yürüyüşlerine kadar hem fiziksel hem de zihinsel bir yolculuk ile birçok şifayı bir arada sunan programlar hazırlamış.

Fotoğraf: Mustafa Seven

Fethiye’de beden ve ruhunuz şifa bulsun

DİĞER YENİ YAZILAR