Sonbahar için keyifli yaşam mönüsü

Sanatın merhemine daha çok düşünmeye daha çok hissetmeye daha çok anlamaya ihtiyaç var. İşte sonbaharı saçlarından yakalamak isteyenler için seçtiklerim: Sonbahar sergi, film, gösteri ve festival önerilerim...

İçinden geçtiğimiz acı günlerin etkisindeyiz. Yaşamdan payımıza düşen kekre bir tat ile nefes aldığımız güne şükrederek sonbaharın hüznüne bile imreniyoruz. Oysa sonbahar, kendine atfedilenin tersine en canlı, hayat enerjisi en yüksek mevsimdir. Yazın miskinliğinden uyanıp yeniden hayata karışmak, kışın soğuğu ile yazın sıcağı arafında özgürce kendini sokaklara vurmak vaktidir. Ortak bir kederle sarsıldığımız Eylül'ün ilk yarısını geride bırakmışız bile. Belki biraz sanatın merhemine; daha çok düşünmeye daha çok hissetmeye daha çok anlamaya ihtiyaç var. İşte sonbaharı saçlarından yakalamak isteyenler için seçtiklerim...

Bienal’in çekiciliği

Bu yılın teması; "Tuzlu su". Sadece İstanbul'da yaşayanlar için değil önerim; imkanı olan herkes şehrin dört bir yanına, tam 30 noktaya yayılmış sanat rüzgarı vaadeden Bienal için özellikle İstanbul'a gelmeli. Dünyanın ünlü görsel sanatçılarının işlerini görmek, bir yandan da İstanbul'u keşfetmek için muhteşem bir fırsat, Bienal. Büyükada Halk Kütüphanesi'nden Troçki'nin evine, Galata Özel Rum İlköğretim Okulu'ndan İstiklal Caddesi'ndeki bir ayakkabıcıya kadar her yer sergi alanına dönüşmüş durumda." İstanbul Modern" ve "Arter" de Bienal'in önemli durak noktaları. Tarihi Yarımada'daki Mustafa Paşa Hamamı'nın kadın ve erkek tarafı ayrı ayrı bir kadın ve bir erkek sanatçının işlerine ayrılmış durumda. Girişler ücretsiz. Rehber eşliğinde gezmek isteyenler 14b.iksv.org adresinden bilgi alabilirler.

Haberin Devamı

Sonbahar için keyifli yaşam mönüsü

Zorlu PSM’deki gösteriler tam gaz

Sirk: 2000 Sydney Olimpiyat Oyunları'nın açılışında unutulmaz bir gösteri sergileyen "The Flying Fruit Fly Circus" 18-19-20 Eylül'de Zorlu Center'da. Çocuklu ailelere özellikle duyurulur.

Mamma Mia: Dünyaca ünlü müzikal, 20 yıldır Abba şarkıları ile 50 milyondan fazla izleyiciye ulaştı. 29 Eylül-4 Ekim tarihinde Zorlu Center PSM'de.

Hamburger festivali

Olur mu öyle şey demeyin! Olur hem de pek leziz olur. 2-3-4 Ekim'de Karaköy'de Hellman's Burger Fest, çok keyifli olacak bence. Muhit, Burger Lab, Heisenberg Gran, Nar Dükkan Colonie, Gakkı gibi katılımcı restoranların girişinde kasap kılığında canlı heykeller konukları karşılayacak ve ödüllü yarışmalar, promosyonlu mönüler, sürpriz hediyeler olacakmış. Çoluklu çocuklu, keyifli bir gün geçirmek mümkün, ne dersiniz?

Sonbahar'da sinemalar canlanır

Tabii ki sinema sezonu Eylül ayı ile açılır. İşte size sonbahar film listem:

Minions-Minyonlar: Yoksa hala gitmediniz mi! Şahane, eğlenceli ve çok şirin... Yatağımda kızımın hediyesi, tek gözlü minyon "stuwart" ile uyuyan bir kadınım ben. Sanırım başka şey söylememe gerek yok. Şu anda vizyonda. Koşarak gidin!

She's Funny That Way: İlişki Durumu: Kaçamak

Aldatma üzerine çok eğlenceli bir vodvil. Woody Allen filmlerini anımsatan bir havası var. Şimdi, sinemalarda. Ben çok sevdim, size de tavsiye ederim.

Ex Machina: Yapay zeka üzerine farklı bir bilim kurgu. Aksiyondan uzak ama bence iç temposu çok yüksek bir film. Film Ekimi kapsamında izleyebilirsiniz.

Amy: Vizyon tarihi 25 Eylül. Benim gibi Amy Winehouse hayranları için beklemek bile heyecan verici. Ricki And The Flash- Sıradışı Anne: Meryl Streep, Lady Gaga şarkıları söyleyen bir anne olarak bu hafta sonu karşımıza çıkacak. Daha ne olsun! Kaçmazzz!

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR