Tatilini kendin tasarla

Hayalindeki tatil isteyenlere Jabiroo.com'un kurucuları Ayşe Yağcı ve Sunay Babahan'dan "kendi tatilini kendin tasarla" tüyoları!

Bahar geldi, yaz kapıda... Kısaca tatil sezonu açıldı. Herkes kendi zevki ve imkânına göre planlamaya yapmak için harıl harıl gidecek yer arıyor ve planlama yapmaya çalışıyor. Çünkü; artık çok önceden rezervasyon yapmak gerekiyor yoksa hayaller suya düşüyor. Başvurulan en pratik seyahat planlama metodu bir tura tabi olmak. Ama pek çok insan da, tanımadığı insanlardan oluşan bir grupla gezmek yerine istediği yerde, istediği kadar vakit geçirmek, özgürce dolaşmak istiyor. Kişiye özel turlar ise biraz pahalıya çıkabiliyor. Peki pratik, hatasız, çok vakit ve araştırma gerektirmeyen bir seyahat organizasyonu nasıl yapılabilir?. İşte size yeni keşfim olan yepyeni bir öneri: Online seyahat planı! Nasıl mı? www.Jabiroo.com sitesinden kendinize özel bir gezi programı hazırlatmak mümkün.

Tatilini kendin tasarla

Yardım almaksızın kendi başına seyahat planlamak zor mu?

Kendi başına seyahat planlamak çok vakit alır ve iyi bir program için gidilecek yeri iyi bilmek gerekir. 20 yıldır "Julvern" ile seyahat sevenler için bireysel turlar hazırladık. Artık seyahat anlayışı ve alışkanlıklar değişti. İnsanlar daha fazla "kendine özel" planlama istiyor. Günümüzde parası olan ille de gidip Ritz ya da Four Season'da kalmak istemiyor. Kimi, Türkiye'de de açılan "Soho House" gibi bohem tarzı, kimi doğa ile iç içe bir oteli tercih ediyor. Seyahat planlayan kişi gideceği yere en uygun bileti alabilir ama zevke uygun bir otelde kalmak ya da park-cafe-alışveriş noktaları keşfetmek, bütçeye uygun mekanlarda yemek için, özel tavsiyelere ihtiyaç vardır. Biz bunun için taslak hazırlıyoruz aslında.

Haberin Devamı

Güzel bir tatili ucuza yapmanın püf noktaları

Seyahat günlerini esnek tutmak, ara sezonlarda tatil yapmak yani çok yüksek sezondan kaçınmak ki zaten en keyifli zamanlar da aslında bu ara sezonladır. Hava yolu şirketlerini takip edip promosyon bilet yakalayıp ona göre planlama yapmak.

Tatilini kendin tasarla

İskoçya’daki şatolar balayı için çok romantik

Balayı "özel olsun diye, en uzak, en pahalı olanı isteme eğilimi var. Bu yanlış. Aynı Roma'da 10 farklı tatta tatil planlanabilir. Araba meraklılarına başka, trüf mantarı toplamak isteyenlere başka öneri getirilir. Çok romantik, çok çılgın, çok sakin tarafları vardır bir kentin. Bir kere ekvator civarında egzotik balayını yazın unutun. Bunu isteyenler kışın evlenmeli. Yazın en güzel Türkiye İskoçya'daki şatolar çok romantik. Saint Petersburg'da beyaz geceler farklılık arayanlar için... Ağustos, Güney Fransa köylerinde lavanta zamanı ve unutulmaz balayı albümü için muhteşem. İtalya'nın Puglia bölgesi çok turistik olmadığı için çok keyifli. Çiftlerin ortak zevkleri karşılandığında her yerde unutulmaz bir balayı planlamak mümkün.

Haberin Devamı

Online seyahat nasıl planlanır?

www.jabiroo.com sayfasına girip, "3-4 gün seyahat planı satın al" seçeneğini tıklayın. Önünüzde bir anket açılacak. Nasıl bir seyahatten hoşlandığınızı anlamak için geniş kapsamlı sorular var ankette. Paris'e gidip günübirlik yemek work-shop'una katılamak da şarap tadımı yapmak da isteyebilirsiniz... Ankette, gezi için ayırdığınız yaklaşık bütçeyi de işaretleyin. Sizin zevkleriniz ve bütçeniz doğrultusunda otelden, lokantaya, gezilecek yerlerden size özel önerilere kadar seyahat için ihtiyacınız olan tüm planı yapıp size mail atıyorlar. 150 lira ödeyerek tatil planınızı satın alıyorsunuz. Siz isterseniz bunu bir taslak olarak alıp, üzerinde oynayarak tatilinizi şekillendirip ödemeleri kendiniz yapabilir, ya da değişiklikleri isteyip ekstra bir ücret ödemeksizin otelden ulaşıma programı n uygulamasını talep edebilirsiniz.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR