Çocuklar öldürülmesin şeker de yiyebilsinler...

Haberin Devamı

Yarın bayram... Çocukların sevinç ve coşkusuyla gelir bayram. Şeker, harçlık, mendil toplamak için kollara bağlanan torbaların içindedir bayram. “Pantalonunu kirletme” diye arkandan bağıran annenin tiz sesinde, babanın öptüğün mübarek elinin kokusundadır. Kaçırdığında arkasından ağladığın balondadır, nenenin sabun kokan yazmasındadır, baklava yemekten kabaran yanaklarındadır, dedenden aldığın harçlığın mahçubiyetiyle bükülen boynunda, “kaç para verdi acaba” diye kayan gözünün aynasında, misafirlikleri aşıran elinin ayasındadır. Sıcak ekmek kokan sabahlardadır bayram. Ama en çok çocukların saf yüreğinde saklıdır bayram.

Gazze’de, Soma’da, çocuklar sevinçten değil acıdan çığlık atıyorsa, işsizlikten beli bükülen ocaklar sıcak ekmek kokmuyorsa, madenci Ahmet Abi’nin oğlu babasının kara elinde dudak izi bırakamıyorsa, işçi İsmal Abi’nin kızı fazla çikolata yemekten kaşınmıyorsa, Berkin’in anasının eli havada kalıyorsa, “bir çift pabuç” artık hayallere bile sığmıyorsa, çocukların gözünden heyecan değil gözyaşı akıyorsa, demem o ki; çocuklara mutluluk getirmiyorsa, bayram kimin için geliyor dostlar! Yine de “iyi bayramlar”...

Gazze’de hergün bir çocuk ölüyor... İsrail’in yaptığı anlaşılamaz, affedilemez. Çocuk öldürmenin gerekçesi olmaz, olamaz. Çocuğun, Müslümanı, Yahudisi, Hıristiyanı olmaz. Çocuk, çocuktur unutulamaz. Dünya siyasileri hep birlikte bu acıya seyirci kalırken, halkımız çareler üretmeye çalışıyor. Ama sapla saman karışıyor. Bir yanlış bir başka yanlışla düzeltilmez, unutuluyor. Sosyal medya yine ünlüleri “Süpermen” sanıyor. Ülkeleri yönetenler istemezse, uluslararası hukuk devreye girmezse, kısaca iktidarların işine gelmezse bir başka ülkenin savaşının, cinayetinin, katliamının önü kesilemez halk bunu düşünmüyor. Bırak ünlülerle Filistin’de “survivor” fantezisi kurmayı, artık ne söyleyeceksen dönüp Başbakanına söyleme zamanı. Hele bir de Yahudi mallarını protesto etme “etkinliği” var ki, akıllara zarar... Malları geçtik, insanları boykota gidiyor mesele. Bu ülkenin en iyi edebiyatçılarından Mario Levi’nin romanlarını hedef alan aymazlar, her Yahudi’yi İsrailli mi sanırlar! Burası Türkiye Cumhuriyeti dostlar ve bu bayrağın kırmızısında Yahudi’nin de Hıristiyan’ın da Müslüman’ın da kanı var. Sakın ola kafalar karışmasın, yanı başımızdaki katliamı durduralım derken şaşırıp da yanlışlıkla kendi kolumuza hançer saplanmasın!

Sapla samanı birbirinden ayırın

İsrail’i boykot edelim derken tutulan akıllara sorular:

- Yahudi ve İsrail aynı şeyler midir kardeşim? Her Yahudi İsrailli midir mesela?

- Türkiye Cumhuriyeti Yahudi’leri ne kötülük yapmıştır Gazze’ye? Kendi ülkenin vatandaşı da kardeşin değil midir din kardeşlerin gibi meselâ?

- IŞİD Müslümanları’yla sen benzer misiniz de her Yahudi’yi Netanyahu sanırsın?

- Gazze’nin başına gelen facia için sorumlu arıyorsan, Arap Dünyası’na bakacaksın. Müslüman kardeş, Müslüman kardeşi nasıl kucağa atmış, Altı Gün Savaşları neymiş filan, atıp tutmadan bir zahmet tarihe göz atacak mısın?

- İsrail-Hitler benzetmesi yapmak, bir yanlışı başka bir yanlışla düzeltmeye çalışmaktır. Bir zulmü başka bir zulümle tarif eden sen, zalimlerden olmaz mısın?

- Her Yahudi İsrailli olmadığı gibi, her İsrailli de aynı değildir. Berkin’i öldürenle, Berkin için ağlayan aynı ülkenin vatandaşı, bilmez misin?! “Gazze’de katliama hayır” pankartı açan İsrailli’leri görmez misin?

- Her lâfa “Müslüman çocuklar öldürülüyor, üzülmez misin” diye soran kardeşim sana soruyorum, ben çok üzülürüm hem de Gazze’de ölen çocuklara, peki sen ölen çocuk Yahudi olsa üzülmez misin? Afrika’da açlıktan ölen çocuklar için gözyaşı dökmez misin?

- Sürekli Süpermen sandığın ünlüleri şimdi de Gazze için göreve çağırmak yerine, tek yetkili Başbakan’a bir şeyler söylemek ister misin?

- Sadece boykot edebilen millet olmakla olmaz. Boykot edebilmek için, teknoloji üretebilen, kendi tarımı kendine yeten ülke olmak gerekir. Konuşmakla değil, çalışmakla olur, eğitimle olur, önce güçlenip sonra kafa tutmakla olur. Asıl bizi boykot ederse birileri halimiz nice olur, düşünmek ister misin?

- Hani Facebook ve Instagram’da sürekli Yahudi mallarını boykot çağrısı yapıyorsun ya güzel kardeşim, Mark Zuckerberg’i nasıl bilirsin?

- Hani, bilgisayarında vazgeçemediğin Microsoft yazılımın var ya, Bill Gates hangi dindendir dersin?

- Hani elinde 12 taksitle canını dişine takarak aldığın, şimdi gözün gibi baktığın iPhone’un hatta şanslıysan bir de iPad’in var ya, Steve Jobs için ne dersin?

- Coca-Cola’yı boykot etmek için içtiğin Fanta’nın arkasında hangi marka yazıyor, bir bakar mısın!

- Sen sen ol kardeşim; her Yahudiyi bir tutma. Kendi Yahudi vatandaşlarını harcamaya kalkma. Dünya devi markaların sahibi bir tek adam sanma. İsrail Hükümeti ve yandaşlarını, bu soykırımı yapan cellatları bir kenara, diğerlerini bir kenara ayır. Aman diyeyim iki gözüm; sapla samanı birbirinden ayır!

DİĞER YENİ YAZILAR