Çocuklar için...

Haberin Devamı

İşte size, anne-kız olarak yeni tecrübe ettiğimiz, eğlencesi ve eğitmesi çocuklar için garantili iki öneri. Üzülerek belirtiyorum ki ikisi de ücretli, ama en azından ödediğinizin karşılığını çocuklarınıza veren aktiviteler.

- Kidzania: Ne Disneyland’a benziyor ne de lunaparka... Çok farklı bir konsept. Girişte, 50 TL ödüyorsunuz ve çocuğunuzun eline bir çek veriliyor, böylece çocuklar ülkesine yolculuk başlıyor. Tıpkı yabancı bir ülkeye girer gibi gümrükten geçiyorsunuz ve sizin ve çocuğunuzun bileğine birer izleme saati takılıyor. 8 yaşından büyük çocuklar ebeveynleri olmadan girebiliyor ve kesinlikle yalnız olduklarında çok daha iyi deneyimleyebiliyorlar bu dünyayı. İçeri girdikten sonra, 7 bin m2’lik bir alanda buluyorsunuz kendinizi. Çocuğunuzun ilk iş olarak, Yapı Kredi’ye gidip çekini bozdurması ve bu ülkenin para birimi olan “Kidzos” alması gerekiyor. Çocuklar, girişte kendilerine verilen kidzos paralarını bitirdiklerinde, çalışarak yeniden para kazanabiliyorlar. Örneğin, kendilerine pizza yapıp yiyebiliyorlar ve bunun için ücret ödemiyorlar. Banka için tahsilat , dükkanlar için taşıma yaparak ya da benzincide, itfaiyede, hastanede çalışarak para kazana-biliyorlar, sonra da kazandıkları parayla parfüm yapımı kursuna gidip kendilerin için gerçek bir parfüm üretiyorlar. Böylece, para kazanma ve harcama arasındaki dengeyi de tecrübe ediyorlar.

Ada 12 yaşında olduğu halde bayıldı. En çok da gizli ajan eğitim merkezini beğendi. Şu anda dünyanın 16 şehrinde olan Kidzania, İstanbul- Acıbadem’de Akasya Alışveriş Merkezi’nin içinde.

Kidzania için seanslar:

- Salı, Çar, Per. 10:00-17:00

- Cuma, Cmts. 10:00-15:00 ve 16:00-21:00

- Pazar 10:00-15:00 ve 16:00-20:00

- İzmir Uzay Kampı: Ada, okulunun proje haftası kapsamında İzmir’deki uzay kampına gitti. Öyle, basit bir aktivite olduğunu düşünmeyin, ben kızımın hiç bir yerden döndüğünde bu kadar yorgun olduğunu görmemiştim. Sabah 07:00’de başlayan günlük programları 22.00-23.00 arası bitiyormuş. 7-11 yaş arası 2 günlük ailelerin de katılabileceği programlar olduğu gibi 9-15 yaş arası 3 günlük programları ya da 6 günlük yaz kampları ve 12-15 yaş arası için robot dizaynı yapılabilen programlar var. Açıkçası, Ada sahiden uzaya gitmiş de evreni turlamış gibi döndü eve. Üstelik, aklında pek çok yeni bilgiyle...

Detaylı bilgi için: www.spacecamp.com

DİĞER YENİ YAZILAR