Gazete Vatan Logo
Magazin Benden diplomat olmazdı! Çünkü ben çok gülerim

Benden diplomat olmazdı! Çünkü ben çok gülerim

Benden diplomat olmazdı! Çünkü ben çok gülerim

‘Tatlı İntikam’ dizisinin Başak’ı Hazal Türesan, son dönemin en dikkat çeken oyuncularından. Güzel, samimi, sıcakkanlı, bir o kadar da mesleğine aşık biri. Türesan’ın oyunculuk hikâyesi Uluslararası İlişkiler 3. sınıftayken “Benden diplomat olmaz, çünkü ben çok gülerim” dedikten sonra okulu bırakmasıyla başlamış.

Hazal Türesan’ın hikâyesi nasıl başladı? Nasıl bir çocukluk geçirdiniz?

1985 İzmir doğumluyum. Çok kalabalık bir ailede büyüdüm. Teyzemler, anneannem, dedem, eniştemler, kuzenlerim hep bir aradaydık. Lisenin bir kısmını İzmir’de bir kısmını Ankara’da okudum. Prensesler gibi büyümedim ama mutlu bir çocukluk geçirdim.

Oyuncu olmaya nasıl karar verdiniz?

Derler ya ‘Oyuncu olma isteği hep içimde vardı’ diye, tam da öyle. Üniversite sınavına girmeden aileme oyuncu olmak istediğimi söyledim fakat kabul etmediler. ‘Adam akıllı bir bölüm bitir, oyunculuğu da hobi olarak yap’ dediler diye Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü kazandım. Ama 3. sınıftayken sevmediğim bir bölümde daha fazla okuyamayacağıma karar verip eğitimimi yarıda kestim.

Haberin Devamı

Aileniz engel olmadı mı bu duruma?

Karşı da olsalar beni hep desteklediler. Ailem ‘Kendi kararını verebiliyorsun, okul değiştiriyorsun o zaman bunun sorumluluğunu alabilirsin’ diyerek maddi desteği kesti. Ankara Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nü kazandım. Birinci sınıftan itibaren harçlığımı çıkarmak için dublaj yapmaya başladım. Ailem oyuncu olmamla ilgilenmiyor gibi davranıyorlardı ama oynadığım her oyunu da merakla izlemeye geliyorlardı. Dördüncü sınıfta tezimi oynadığımda annemle babamın gözleri doldu. Bana ‘Çok doğru bir karar vermişsin oyunculuk okumakla, yolunu çok güzel çizmişsin’ dediler. O an duyduğum mutluluk çok başkaydı.

Uluslararası İlişkiler bitirseniz diplomat olamaz mıydınız?

Diplomat olabilirdim belki ama iyi bir diplomat olamazdım. Ben çok gülerim, ciddi duramam.

İstanbul’a geldiğinizde neler yaşadınız?

Okulu birlikte bırakıp oyunculuk okuduğum arkadaşımla İstanbul’a gelebilmek için öğrenci çalıştırarak ve dublaj yaparak para biriktirdik. Ama İstanbul’a geldiğimizde o para ev kirası, depozito ve emlakçıya gitti. Ailemin okurken maddi desteği keserek ne kadar doğru bir şey yaptığını anladım. Bana tırmalamayı öğrettiler.

Haberin Devamı

10 SENELİK BİR İLİŞKİM VAR

Peki siz evliliğe nasıl bakıyorsunuz?

10 senelik bir ilişkim var ve çok mutluyuz. Şimdilik evlenmeyi düşünmüyoruz, sanırım biz böyle iyiyiz (gülüyor).

Türkiye’de, ‘Aynı projede yer alsam’ dediğiniz oyuncular kimler?

Sahnede de görüp hayranı olduğum ekranda hiç görmediğimiz bir sürü insan da var listemde. Mesela Tomris İncer’le aynı projede yer almayı çok isterdim. Ahmet Mümtaz Taylan, Tülay Günal ilk aklıma gelenlerden.

1,5 YIL İŞSİZ KALDIM

İşsiz kaldığınız bir süreç geçirdiniz mi?

Okuldan ‘Yetiştirdiğimiz en iyi oyunculardan birisin’ denilerek uğurlandım. İstanbul’a geldiğimde hemen beni kapacaklarını sanıyordum. Ancak geldiğimde anladım ki öyle bir durum yokmuş. 1,5 yıl kadar işsiz kaldım.

Hiç umutsuzluğa kapıldınız mı ‘Eyvah hiç oyunculuk yapamayacağım’ diye?

Haberin Devamı

Kapılmaz mıyım! Hatta ‘Ben oyunculuk okumakla büyük yanlış yaptım’ diye düşündüğüm zamanlarım oldu. İstanbul’da katıldığım ilk oyunculuk seçmesinde çok gergindim. Tanıtım alınırken ‘Ben Hazal Türesan. Boyum 1.68, kilom 168’ dedim yanlışlıkla. Dolayısıyla olmadı o iş. Ama 1,5 yıl bir kanalın marka sesi oldum. Ordan para kazandım. Sonra ‘Kara Para Aşk’ dizisi girdi hayatıma. Ve ne mutlu ki şu anda ‘Tatlı İntikam’dayım.

‘Tatlı İntikam’da yer almanızı sağlayan ne oldu?

Başak beni heyecanlandıran, benden çok fazla özellik taşıyan bir karakter. Hikayesine çok inandım. Okuduğumda heyecanlandığım bir iş olduğu için kabul ettim.

Dramdan sonra komedi oynamak nasıl?

Başak ile ‘Kara Para Aşk’taki Aslı çok farklı karakterler. Ama ikisinde de beni en çok etkileyen şey, gerçek olmaları. Aslı, hayatın içinden bir karakterdi. Başak da öyle...

Başak nasıl biri?

Başak, Pelin ( Leyla Lydia Tuğutlu) ve Simay’ın (Cemre Gümeli) üniversiteden arkadaşı. Üçlü kız grubunun olmazsa olmazı. 30’una yaklaşmış bir dermatolog. Evlenmeyi çok istiyor ama birini bulamadığı için olmuyor. Komik, eğlenceli, iyi niyetli biri.

Haberin Devamı

Bizi şaşırtacak şeyler olacak mı gelecek bölümlerde?

Önümüzdeki bölümler neler getirecek inanın ben de bilmiyorum ama Başak’ın aradığı aşkı bulacağını seziyorum.