Gazete Vatan Logo

Belediyeye sattığı güllerden yargılandı

MISIR DOĞUMLU: 1948’de Mısır’ın İskenderiye kentinde doğdu. Robert Kolej İşletme Bölümü’nü bitirdi. Arizona Eyalet Üniversitesi’nde İşletme Master’ı yaptı. İngilizce, Fransızca ve İtalyanca biliyor. Özel sektörde yöneticilik yaptı.

BELEDİYEYE GÜL SATTI: 1994 yılında gazeteci yazar Nazlı Ilıcak’la evlendi ve 10 yıl evli kaldı. İsviçre’deki petrol ve çeşitli hammadde ticareti yapan şirketi 1. Körfez Savaşı sırasında batınca 1994 yılında “Şirin Çiçekçilik Üretim ve Pazarlama A.Ş”yi kurdu. 600 bin dolar karşılığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ithal gül satan Gardenia adlı şirketin ortakları arasındaydı. Şirin hakkında Büyükşehir’in peyzaj ihalelerinde usulsüz gül sattığı gerekçesiyle DGM Savcılığı tarafından fezleke düzenlendi. Yargılanan Şirin, daha sonra beraat etti. Şirin’in ortağı olduğu şirket, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne 1999’da 60 bin, 2000’de 190 bin gül, 2001 yılında da 1 milyon 82 bin 751 bin gül ve çalı satmıştı.

CEZAEVİNE GİRDİ: 1998’de Nazlı Ilıcak’ın oğlu Mehmet Ali Ilıcak’ın sahibi olduğu Akşam Gazetesi’nde yöneticilik yaptı. Gazetenin promosyon olarak dağıttığı televizyonların bandrol ücretlerini TRT’ye ödemedikleri gerekçesiyle Ilıcak ile birlikte bir süre cezaevinde kaldı.

ILICAK’TAN AYRILDI: FP Milletvekiliyken partisinin kapatılmasıyla birlikte siyaset yasağı alan Nazlı Ilıcak’la evliliği sırasında 3 Kasım 2002’de AKP milletvekili olarak Meclis’e girdikten sonra hem istifa etti hem de Ilıcak’tan boşandı.

TRANSFER REKORTMENİ: 22. dönem TBMM’de en çok parti değiştiren milletvekili oldu. Sadece 10 ay AKP milletvekili olarak parlamentoda yer alan Şirin, 2003 Aralık ayında LDP’ye geçti ve partinin Genel Başkanlığı’na getirildi. Şirin’in LDP macerası 3 ay sürdü. LDP Genel Başkanlığı ve üyeliğinden istifa ettikten sonra uzun süre bağımsız kalan Şirin, 2005’te ANAP’a katıldı. Şirin Eylül 2006’da Genç Parti’ye katılarak, Cem Uzan’ın partisini TBMM’ye taşıyan isim oldu. Şirin, 22 Temmuz seçiminde GP’nin barajı aşamaması nedeniyle milletvekili seçilemedi.

EVİ KURŞUNLANDI: GP’ye geçişi öncesi ANAP Genel Başkan Yardımcılığı yaptığı dönemde Ankara’daki evi kurşunlanan Şirin, olayın kim ya da kimler tarafından yapıldığını bilmediğini söyleyerek, herhangi bir şikayette bulunmamıştı. Bu olay, basında “Şirin’e kurşunlu tehdit” yorumlarıyla kamuoyuna sunulmuştu.

Haberin Devamı