Gazete Vatan Logo

Beklediği böbrek ölen ablasından!

Beklediği böbrek ölen ablasından!

Bursa’da 5 yıldır diyalize giren Ayşegül Yılmaz’a, beyin ölümü gerçekleşen ablası Nadire Kaçar’ın şartlı bağışlanan organlarından böbreği nakledildi.

Sağlık Bakanlığı’nın 1 Şubat 2012’de uygulamaya koyduğu ailenin dördüncü dereceye kadar yakınına nakil şartıyla organ bağışı Bursa’da ilk kez uygulandı. Geçirdiği beyin kanaması nedeniyle kaldırıldığı Bursa Çekirge Devlet Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen Nadire Kaçar’ın (41) organları, böbreğinin kız kardeşi Ayşegül Yılmaz’a (25) nakli şartıyla ailesi tarafından bağışlandı.


Ailenin onayı üzerine Uludağ Üniversitesi ve İstanbul Koşuyolu Hastanesi’nden gelen iki ekip Nadire Kaçar’dan kalp, akciğer, karaciğer, böbrekler ve korneaları aldı. Çekirge Devlet Hastanesi’nde alınan böbreklerden biri Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 5 yıldır diyalize giren Ayşegül Yılmaz’a nakledildi.

Acısını yaşayamıyorum

Ameliyata girmeden önce konuşan Ayşegül Yılmaz, “Duygularımı anlatamıyorum. Hüznüm ve acı bir arada şu anda. Ablam sayesinde bir kaç kişi hayat bulacak. Onun mutluluğu da var. Bir kişi gitti çok insan hayat kazanacak.

Tam beş yıldır bekliyorum

bugün ablamın acısını yaşayamıyorum. Ablam bana bir can verdi onun sevinci de var. insanlar bağışlasın, toprak olacağına can olsun” diye konuştu.

Haberin Devamı