Gazete Vatan Logo

BDP’li başkanın oğlu Suriye’de öldürüldü

Diyarbakır’ın Sur ilçesi Belediye Başkanı BDP’li Seyid Narin’in oğlu 22 yaşındaki Ali Narin, Suriye’de Kürtlerin yaşadığı Rojava bölgesinde çıkan bir çatışmada öldü

Merkez Sur ilçesinde 30 Mart yerel seçimlerinde Sur Belediye Başkanlığı’na seçilen BDP’li Seyid Narin’in oğlu Ali Narin’in Suriye’deki Rojava bölgesinde önceki akşam öldüğü öğrenildi. Oğlunun ölüm haberini alan Belediye Başkanı Narin, Diyarbakır’daki Hani Taziye Evi’nde taziyeleri kabul etmeye başladı.

El Kaide’yle çatışırken...

’Dilşat Ahmet’ kod adlı Ali Narin’in Rojava’da El Kaide’ye bağlı Irak İslam Devleti (IŞİD) güçleriyle girdiği çatışmada öldüğü ortaya çıktı. Aralarında belediye başkanlarının da bulunduğu yüzlerce kişi taziye evine gelerek Başkan Narin’e başsağlığında bulundu. Abdullah Öcalan fotoğrafları, PKK flamaları ve Ali Narin’in dağda çekilmiş fotoğraflarının asıldığı taziye evinde DHA’ya konuşan Belediye Başkanı Seyid Narin, şunları söyledi:

‘3 yıl önce PKK’ya katıldı’

“Oğlum 3 yıldır gerillaydı. Suriye’de iç savaş vardı. Oğlum da halkının, kendi kardeşlerinin özgürlüğü için, özgür yarınları için çetelerle mücadele etmiştir. Dolayısıyla bu mücadelenin sonucunda şahadete ulaşmıştır. Bizim temennimiz hiç bir insanımızın, hiç bir canın yitirilmeden 21’inci yüzyılın ruhuna uygun gerçek demokrasinin inşa edilmesidir. Bunu Ortadoğu’nun bir bütünü için istiyoruz. Türkiye için istiyoruz. Dolayısıyla diğer ana babalar gibi intikam çığlıkları atmıyoruz. Bizim bura da atacağımız çığlık barış, kardeşlik, özgür yarınların çığlığı olacaktır.”

YPG, IŞİD’le çatışıyor

Suriye’de Kürtlerin denetiminde bulunan Rojava’da, PKK’nın Suriye kolu YPG (Halk Savunma Güçleri) ile İŞİD arasında yoğun çatışmalar yaşanıyor. Ali Narin’in de bu çatışmalardan birinde öldüğü söyleniyor.

Haberin Devamı