Gazete Vatan Logo

BBP'den flaş ittifak açıklaması

BBP Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, "Seçimlere tek başımıza girecek gibi hazırlıklarımızı yapıyoruz ancak o güne kadar da bu anlayış içerisinde onurlu ve adaletli bir iş birliği teklifi gelirse buna da hazır olduğumuzu, yetkili kurumlarımızla görüşebileceğimizi ifade etmek istiyorum" dedi.

Şenliler, partisinin Yozgat il binasında düzenlenen milletvekili aday adayı tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, BBP'nin Türkiye'nin bütün illerinde tam kadro seçimlere girmek için hazırlıklar yaptığını söyledi.

Yüzde 10'luk seçim barajına değinen Şenliler, "Büyük Birlik Partisi, ne yazık ki psikolojik baraj nedeniyle, 12 Eylül faşist döneminden kalan antidemokratik seçim yasaları nedeniyle psikolojik baraja maruz kalmaktadır. Biz inanıyoruz ki halkımızın gönlünde, kafasında bu barajların hepsi yıkılmıştır. Büyük Birlik Partisi, 7 Haziran'da halkımızdan layık olduğu teveccühü görecek ve inşallah Meclis'te temsil edilecektir. Bundan zerre kadar şüphemiz yoktur" diye konuştu.

Haberin Devamı

Parti olarak tek başına seçime girmenin esas hedefleri olduğunu belirten Şenliler, şunları kaydetti:

"Ancak aynı ağacın dalları olan, Sayın Genel Başkanımız Mustafa Destici'nin ifadesiyle aynı kökten geldiğimiz, aynı membadan beslendiğimiz, aynı idealleri geçmişte paylaştığımız ve aynı ağacın kökleri ve dalları olarak siyaset yapan siyasi partiler arasında iş birliğine her zaman açık olduğumuzu değişik vesilelerle ifade ettik. 7 Haziran akşamı sandıklardan çıkacak her türlü sonuca razıyız ancak yapılan bütün kamuoyu sonuçlarında iş birliği ve güç birliğinin bu memleket için hayır getireceğini tabanda ve milletimizde büyük bir heyecan uyandırmış olduğunu görmenin verdiği öz güvenle ifade etmek istiyorum."

Bu sorumluluktan hiçbir vatandaşın ve siyasetçinin kaçmaya hakkı olmadığını dile getiren Şenliler, "Seçimlere tek başımıza girecek gibi hazırlıklarımızı yapıyoruz ancak o güne kadar da bu anlayış içerisinde onurlu ve adaletli bir iş birliği teklifi gelirse buna da hazır olduğumuzu, yetkili kurumlarımızla görüşebileceğimizi ifade etmek istiyorum. Bizim derdimiz millettir, bizim derdimiz ülkedir, bizim derdimiz Türk İslam coğrafyasıdır" dedi.

Haberin Devamı

Yozgat'tan milletvekili aday adayı olduğunu belirten Şenliler, "Diğer adaylarımız ise Hayrettin Taşdemir, Zehra Doğan, Hasan Akdoğan, Ahmet Çıtak ve Osman Çiftçi. Adaylarımız ülkemize, partimize ve memleketimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.