Gazete Vatan Logo

Bazı mağazalarda Türk müşteri bulmak zorlaştı!

Bazı mağazalarda Türk müşteri bulmak zorlaştı!

Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) Başkanı ve LC Waikiki’nin patronu Vahap Küçük, perakende sektöründe yabancıların payının ciddi oranda arttığını söyledi. Bazı cadde ve alışveriş merkezlerinde yabancıların alışverişteki payının yüzde 60-70’i bulduğunu kaydeden Küçük, “Turist alışverişi önemli bir konu. Artık organize perakende sayesinde yabancılar Türkiye’de alışveriş yapmaktan korkmuyor. Türkiye’ye güveniyorlar. Fiyatları ekonomik buluyorlar ve aldatılmadıklarını düşünüyorlar. En fazla Araplar ve Azeriler alışveriş yapıyor. Bazı cadde ve AVM’lerde yabancı oranı yüzde 60-70’i buluyor. İstiklal Caddesi, Cevahir, İstinyePark, Laleli, Fatih yabancıların en çok alışveriş yaptığı yerler” diye konuştu.

Bu yıl Güney Kore‘den de Türkiye’ye turist girişinde artış olduğunu anlatan Küçük, İranlılar’ın da 2011 rakamlarını yakaladığını vurguladı. Küçük, “Bizim de yüzde 60-70 yabancıların alışveriş yaptığı mağazalarımız var. Örneğin İstiklal Caddesi mağazamızda Türk bulmakta zorlanırsınız. Antalya ve Alanya da öyle...” diye konuştu.

Haberin Devamı

Arapça bilen tercih ediliyor

Vahap küçük, özellikle Arap turist sayısındaki artışın mağazalara alınan elemanlarda Arapça bilenlerin tercih edilir hale geldiğini de vurguladı. Perakende sektöründeki gelişmelere de değinen Küçük, kış alışverişinin güzel havalar yüzünden ötelendiğini anlattı. Küçük, “Kurban Bayramı’nda tatil süresi az olduğu için bir önceki yıla göre artış çok yüksek olmadı. Ayrıca maaşlar da 30’undan önce yatmadığı için insanlar alışverişi öteledi. Havalar da iyi gidince yüksek artışlar yaşamadık. Kış alışverişi ötelendi. Havalar soğuyunca ve yılbaşı öncesinde alışveriş yapacak insanlar ” dedi.

LC Waikiki’nin patronu Vahap Küçük, “Bazı cadde ve AVM’lerde yabancı oranı yüzde 60-70’i buluyor. Örneğin bizim İstiklal Caddesi mağazamızda Türk müşteri bulmakta zorlanırsınız” dedi