Gazete Vatan Logo

Bayramlık ‘Yenikapı ruhu’

CHP Genel Sekreteri Sındır, “Yenikapı ruhuna devam” derken Ak Parti’li Gündoğdu, Sındır’ın AYM’ye gideceklerini söylemesi üzerine “Yine eski günlere dönmeyelim” esprisi yaptı

Bayramlık ‘Yenikapı ruhu’

CHP’yi ilk olarak TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu başkanlığındaki AK Parti heyeti ziyaret etti. Gündoğdu, “Darbesiz, darbe kalıntısı kalmadan, demokratik Cumhuriyet bütünlüğü içinde millet iradesinde yüzlerce yıl diliyoruz. Allah milletimizin ağız tadını bozmasın, 15 Temmuzları bir daha geri getirmesin. 7 Ağustos ruhunu da hep diri tutsun inşallah” diye konuştu.

Sındır, Türkiye’yi 15 Temmuz’a taşıyan süreçlerin iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederken, yeni 15 Temmuz’lar yaşanmaması için hem siyasi iklimin normalleştirilmesi hem de kimsenin ötekileştirilmemesi gerektiğini kaydetti ve “Darbe girişiminin sonrasında yine benzeri yapıların devlette yapılanmaması için iktidar-muhalefet birlikte mücadele etmemiz gerekiyor” dedi.

Yenikapı’daki ruhun yaşatılması gerektiğini aktaran Sındır, FETÖ’yle mücadele kapsamında ise suçun kişisel olduğu ve masumiyet karinesine de özen göstererek, adil yargılama hakkının herkese tanınması gerektiğini ifade etti. Sınır güvenliği noktasında TSK’nın attığı adımları desteklediklerini vurgulayan Sındır, “En kısada sürede orada da barışın huzurun sağlanması, yurdumuzda arzu ettiğimiz barış ortamının Suriye’de tesis edilmesi sonrasında ise ordumuzun güvenli bir şekilde dönmesi en büyük arzumuz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Milli görüş ceketi

Gündoğdu, 15 Temmuz akşamı, “Ölsek de Meclis’te ölelim” diyerek, eksik güvenliğe rağmen TBMM’yi açtıklarını hatırlatarak, “Davetimize CHP ve MHP icabet edip geldiler. Katip üyelerin yerine grup başkanvekillerini oturttuk. İstiyorduk ki kamuoyunun morali artsın. MHP’den Erkan Bey geldi, bizden Mehmet Muş Bey geldi. Özgür Bey koşarak geldi. Üzerinde ceket yoktu. İçimden ‘Oradaki görsel bütünlük tam olsun’ diye koştum ‘Özgür Bey bir saniye’ dedim. Ceketi çıkardım kendisine verdim, sağ olsun o da ceketi giydi. Özgür Bey ceketi iade ederken, ‘çok teşekkür ederim sonunda milli görüş ceketini bana da giydirdiniz’ diye espri yapmıştı. O gece sığınağın en güzel esprilerinden birisi buydu. Zaman zaman şimdi Özgür Bey’in açıklamalarını görünce ‘ceketi geri almasam daha iyi miydi’ diye sorduğum da oluyor” diye konuştu. Gündoğdu, “Bir tek kişi haksız atılırsa, bunun vebalinden kurtulamayız” dedi.

Haberin Devamı

Yine eski günlere dönmeyelim

Sındır, KHK’larla devleti yeniden şekillendiren bir yapıya kavuşturulmaması gerektiğine dikkati çekerken, Gündoğdu, “PKK’nın Kürtlüğü DAEŞ’in Müslümanlığı, FETÖ’nün insanlığı kadardır. Yani her üçü de insanlıktan nasibini, ne Kürtlükten, ne Türklükten nasibini almıştır” dedi. Yenikapı’nın çok önemli bir milat olduğunu vurgulayan Gündoğdu, bu ruhun kaybedilmemesi gerektiğini yineledi. Sındır’ın bazı KHK’ların Anayasa Mahkemesine götürüleceğinin sinyalini vermesi üzerine Gündoğdu, “Yine eski günlere dönmeyelim” şeklinde espri yaptı.

12 Eylül dönemi

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Serpil Kemalbay, bölgedeki halkın iradesinin yok sayıldığını, belediyelere kayyum atanmasının 12 Eylül askeri darbe dönemi bir kez daha yaşattığını belirterek, bunun kabul edilemeyeceğini bildirdi. FETÖ soruşturması kapsamında binlerce kişinin işsiz kaldığına da dikkati çeken Kemalbay, “Herkes terörle suçlanıyor, çalışma yaşamından el çektiriliyor yüz binlerce insan terörist olamaz, bu yaşama ters bir durumdur. İktidar 15 Temmuz’u, tamamen muhalefeti susturmak için bir silah olarak kullanıyor” ifadesini kullandı. Sındır, “Kanunlar var. Kanunlar bir belediye başkanının hangi şartlarda görevden alınacağını düzenliyor” dedi.

Haberin Devamı

Birlikteliğimiz sayesinde

Sındır, MHP heyetini kabulünde ise 15 Temmuz gecesi darbeye siyaset üstü bir anlayışla herkesin karşı çıktığını anımsatarak, “Bir bayram yaşıyorsak, bunu bu birlikteliğimiz sayesinde yaşıyoruz. İster adına ‘FETÖ’, ister ‘PKK’, ister ‘DAİŞ’ deyin kimden nereden gelirse gelsin, Cumhuriyetimizi ortadan kaldırmak isteyen her türlü terörizme karşı hepimizin birlik beraberlik içinde olması gerek” ifadesini kullandı.

Şero sürprizi

partiler arası bayramlaşmalar sırasında CHP Genel Merkezi’nin 11. katında sürpriz bir konuk da vardı. Söğütözü’ndeki CHP binasının inşaatından bu yana, parti binasında bulanan CHP’nin kedisi “Şero” da heyetlerin ağırlandığı odaya geldi. Evinde bir kedi ve köpek beslediğini anlatan Sındır, Şero ile yakından ilgilendi. Sındır, kucağına alarak, bir süre sevdiği Şero ile foto muhabirlerine poz verdi.

Haberin Devamı