Gazete Vatan Logo

Bayramlık indirimler

İşte otomobildeki son fırsatlar...

Otomotiv firmaları, piyasalarda yaşanan krizin ardından satışlardaki daralmayı aşabilmek amacıyla satış ve bakım kampanyalarına hız verdiler.

Milliyet'in haberine göre bayram öncesinde başlayan ve bu yılın sonuna kadar yararlanılacak olan kampanyalarda, indirimin yanı sıra bedava benzin, yıllık kasko, LPG dönüşüm seti ve park sensörü gibi hediyeler de yer alıyor.

KDV kadar indirim!

Ford, bazı modellere yüzde 8 indirim uygularken, ticari araç sınıfındaki Transit, Transit Connect ve Ranger için yüzde 18 indirim yaptı. Ford’un böylece bu sınıfta araçları yıl sonuna kadar KDV’den muaf olacak. Ayrıca 2. el otomobillerde Ford Finans’la yüzde “0” faizli kredi imkânı da sunuluyor.

VW, indirimde yüzde 17’yi buluyorDoğuş Otomotiv-Volkswagen Binek Araç, uyguladığı aralık ayı kampanyasıyla, Polo modelinde yüzde 17, Golf V modelinde yüzde 12.5, Jetta’da yüzde 7.5, Passat’ta yüzde 12 ve Passat Variant modelinde yüzde 8’e varan indirimler uyguluyor. Kampanyada ayrıca Eos ve Touran modelleri için de yüzde 4 oranında indirimler yapılıyor. Buna göre Passat modeli 44 bin 990 YTL’den, Polo’nun 1.4 lt 80 HP benzinli modeli de 23 bin 995 YTL’den başlayan fiyatlarla satışa çıkarılıyor.

69 bin YTL’ye 4X4

General Motors, “Her yaşın bir güzelliği var” kampanyasına aralıkta da devam ediyor. Araç yaşı 12-24 ay arası olan Opel’lere yüzde 20, 24-36 ay arası olanlara yüzde 25, 36 ay ve üzeri yaşlarda olanlara ise yedek parça, aksesuar ve işçilikte yüzde 30 indirim uygulanıyor.
GM Türkiye ayrıca Opel modellerinde bu aya özel fiyatlar uygularken, Chevrolet’nin 4x4 aracı Captiva’sını da 69 bin 370 YTL’den başlayan fiyatlarla satıyor. Captiva’yı 37 bin 370 YTL peşinatla ve 60 ay vadeli, ayda 981 YTL taksitle almak da mümkün oluyor.

Araç alana 3 bin km yetecek benzin bedava

Ekim ayında başlattığı bedava benzin kampanyasını aralık ayının sonuna kadar uzatan Suzuki, bu ay “Swift” modelini alanlara, tüm Shell istasyonlarından 3 bin kilometrelik bedava benzin alma hakkı veriyor. Swift’in tüm tiplerinde geçerli olacak kampanyada, aracı satın tüketiciye yakıt hediye kartı veriliyor. Swift’in fiyatı 25 bin 150 YTL’den başlıyor.

LPG dönüşüm kiti veriliyor

Citroen, bayrama özel fırsatlarında C4 modeli için 4 bin YTL’ye varan indirimler yaptı. C4 fiyatları 27 bin 740 YTL’den başlıyor.
Nissan, “X-Trail” 4x4 modelinde 71 bin 990 YTL’den başlayan fiyatlar ve 3 bin 300 YTL’ye varan takas desteği sağlıyor. Navara pick-up 44 bin 990 YTL, Pick-Up modeliyse 32 bin 990 YTL’den başlayan fiyatlarla satılıyor.
Fiat binek ve ticari araçlarında, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde başlatılan ve hem emekli hem de aktif olarak çalışan tüm öğretmenler için 4 bin 200 YTL’ye varan indirim sunan kampanya uzatılmış durumda.
Çinli Chery de bayram boyunca dolar kurunu sabitlerken, Tiggo3 modelini alan herkese ücretsiz check-up ve park sensörü hediye ediyor.
Öte yandan LPG dönüşüm kitini ücretsiz hediye eden ve garanti kapsamına alan Chevrolet’nin kampanyasına Daihatsu, Proton ve Geely’den sonra Hyundai de eklendi.

Takas avantajı sunanlar...

Renault, 5 Ocak 2009’a kadar binek modellerinde 2 bin 500 YTL’ye varan takas indirimi uyguluyor. Bu miktar Megane HB’de 2 bin YTL, Sedan’da 1000-1500 YTL arası, Clio HB ve Grand Tour’da 750 YTL şeklinde.
Dacia’nın Logan Sedan, Logan MCV, Sandero, Logan Pickup ve Logan Van, 1.200 YTL değerinde takas avantajı sunarken, sadece Logan Sedan ve Sandero modellerine özel olarak 10 bin YTL kredi için 12 aya yüzde “0” faiz, 48 aya ise yüzde 1.22 faizle kredi avantajı sağlanıyor.
Subaru ise Legacy ve Outback’in dizel motorlu versiyonlarında takas indirimini 6 bin YTL olarak uyguluyor.

Lüks otoda sabit kur

Audi, Q7 modelinde garanti süresini 4 yıla çıkartırken, euro bazlı taksit ve balon ödeme imkanları sunuyor. Örneğin Q7’nin 3.0 lt TDI Tiptronic versiyonu için 39 bin 815 euro peşinat, 59 ay boyunca 929 euro taksit ve son taksidi 8 bin 656 euro olan bir ödeme planı yaratılmış durumda.
Borusan Otomotiv ise, 200 adet “Özel Seri” araç için yeni bir kampanya başlattı. Firma, özel seri BMW 116i, 318d, X3 2.0d ve X5’in 3.0d modellerini 25 bin euro’dan başlayan fiyatlarla satıyor.

1 yıllık kasko hediye!

Dodge ise 4x4 Nitro modelini 37 bin 500 euro’dan başlayan fiyatlarla satarken, 30 bin euro’luk kredi fırsatı ve 18 aya kadar yüzde “0” vade gibi olanaklar da tanıyor.
Mercedes, C-Serisi’ni belirli oranda ödenecek peşinat ve balon ödemeyle birlikte ayda 599 euro taksitle satıyor. Üstelik aracı alanlara bir yıllık kaskoyu da hediye ediyor.
Volvo ise, S40, S60 ve S80 modellerinde euro kurunu sabitleyen bir kampanya sürdürüyor. Bu modeller için euro kuru 1.75 YTL’ye sabitlendi.


Oto devleri 34 milyar dolar peşinde

Kriz yüzünden sıkıntılı günler yaşayan ABD’nin en büyük 3 otomobil üreticisi General Motors, Ford ve Chrysler, ABD Kongresi’nden 34 milyar dolarlık ‘kurtarma paketi’ istedi. Kasımda yaptıkları paket talebini dün yenileyen üç otomotiv devinin yöneticileri, sektör olarak hatalar yaptıklarını ve kritik eşiğe geldiklerini söyledi.
General Motors CEO’su Rick Wagoner, görüşme için Washington’a jet uçağı yerine, benzin sarfiyatını azaltan hibrid bir otomobille gitti.

CEO, jet yerine hibridde!

Üç şirketin yöneticisi kasımda devlet kredisi talebiyle Kongre’yi ziyaret için özel jetlerini kullanmış ve bu durum yoğun eleştiri toplamıştı.
Wagoner, ikinci Konre ziyareti için, Chevrolet Malibu Hibrid marka otomobilin ön yolcu koltuğunda tam 804 kilometrelik yol kat etti.

Haberin Devamı