Gazete Vatan Logo

Bayrama adliyede girdiler!

Bayrama adliyede girdiler!

Tutuklama istemiyle cuma günü mahkemeye sevk edilen 49 polisten 13’ünün sorgusu tamamlandı. Polislerin avukatları mahkeme aşamasının bugün de sürebileceğini ve kararın sorgular bittikten sonra açıklanacağını söyledi.

Emniyet’te ‘paralel yapılanma’ ve ‘yasadışı dinleme’ iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında 22 Temmuz’da düzenlenen operasyonda 116 kişi gözaltına alınmıştı. Eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer’le birlikte 20 kişi tutuklanmış, 47 kişi de savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı. Emniyet’teki işlemleri tamamlanan ve aralarında eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün’ün de bulunduğu 49 polis ise cuma günü Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne sevk edilmişti. Mahkemedeki sorgu işlemi önceki güne kadar bitmeyince polisler ‘yasal gözaltı süresi doldu’ diyerek adliyeyi terk etmek istemiş, grubun etrafı çevik kuvvet polislerince çevrilmişti. Adliyede yaşanan bu gerilimin ardından sorgu işlemi önceki gece 23.00 sıralarında başladı. Altı polisin sorgusu yapıldıktan sonra mahkeme duruşmaya sahur nedeniyle saat 03.00 sıralarında ara verildi. Sorgu dün sabah tekrar başladı. Akşam saatlerinde 13 polisin sorgusunun tamamlandığı bilgisi geldi. Sıra Terörle Mücadele Eski Şube Müdürü Yurt Atayün’e geldiğinde ise mahkeme başkanı yorgun olduğunu belirterek Atayün’ün ifadesinin uzun süreceğini söyleyip ondan sonraki kişiyi ifadeye çağırdı. Ancak avukatların buna itiraz etmesi üzerine ifade işlemi durdu. Uzun süre ifade işlemi başlamadı.

Haberin Devamı

Bu dosyalara bir hakim yetmez

Sanık avukatı Bilal Çalışır “Bu tür dosyalarda bir hakimle süreç yürütülmez. Asgari 3-4 hakimle yürütülür” diye konuştu.

Muhafaza altındalar

Avukatlar dün hakim İslam Çiçek’in objektif karar vereceğini düşünmediklerini belirterek reddi hakim talebinde bulundu. Mahkeme talebi reddetti. Avukatlar bu karara da itiraz etti. Üst mahkeme de itirazı kabul etmedi. Öte yandan eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün’le görüşmek için avukatına imzalatılan ‘Avukat görüşme tutanağı’nda ‘gözaltı’ bölümünün üstü çizilerek ‘muhafaza’ yazıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

Eski bakan Şahin de adliye önündeki iftara katıldı...

Şüpheli polis ailelerinin Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önündeki bekleyişleri dün de sürdü. İftar ve sahurlarını adliye önünde yapan aileler dün de büyük bir Türk bayrağı açtı. Dev bayrağın gölgesi altında oturan aileler Kur’an okuyup, dua etti. Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şain’de ailelerle iftar katıldı. Ardından Şahin, eski AK Parti milletvekilleri Hamit Yıldırım ve İlhan İşbilen ile ifade için bekleyen sanıkları ziyaret etti.