Gazete Vatan Logo

Bayram bilançosu: 68 ölü, 321 yaralı

Kurban Bayramı arifesinden bayramın son günü akşamına kadar 5 günlük tatilde yurdun çeşitli yerlerinde meydana gelen trafik kazalarında toplam 68 kişi öldü, 321 kişi de yaralandı.

Bayram nedeniyle 5 günlük tatili fırsat bilerek yakınlarının yanına ya da tatil yerlerine giden binlerce kişi, bugün dönüşe geçti. Ancak bayram boyunca, alınan tüm önlemlere ve yetkililerin ısrarlı uyarılarına karşın trafikteki bilanço yine ağır oldu. DHA muhabirlerinin tespitlerine göre, İstanbul ve Ankara kent merkezleri dışında 5 günlük tatil süresince yurt genelinde meydana gelen kazalarda toplam 68 kişi öldü, 321 kişi de yaralandı. Tatilde gün gün meydana gelen kazalar şöyle:

* Bayram arifesi olan 5 Kasım Cumartesi günü meydana gelen kazalarda 14 kişi yaşamını yitirirken, 78 kişi yaralandı.

* Kurban Bayramı’nın birinci günü olan 6 Kasım Pazar günü yurdun çeşitli yerlerindeki kazalarda ise 8 kişi öldü, 39 kişi yaralandı.

* Bayramın ikinci günü olan 7 Kasım Pazartesi günündeki kazalarda toplam 16 kişi öldü, 72 kişi yaralandı.

* En fazla can kaybı ise Kurban Bayramı’nın üçüncü günü olan 8 Kasım Salı günü meydana geldi ve yollar kan gölüne döndü. Çeşitli illerde meydana gelen kazalarda toplam 21 kişi öldü, 87 kişi de yaralandı.

* Kurban Bayramı’nın son günü olan 9 Kasım Çarşamba günü saat 17.30 sıralarına kadar meydana gelen kazalarda ise 9 kişi öldü, 47 kişi yaralandı.

Trafik yetkilileri, karayollarında bugün akşam saatlerinde büyük yoğunluk beklendiğini belirtirken, sürücülerin uykusuz, yorgun araç kullanmamasını, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları çağrısında bulundu.

- KUTU

5 günlük Kurban Bayramı tatili boyunca meydana gelen kazaların il il ve gün gün dökümü şöyle:

5 Kasım Cumartesi (Arife Günü): 14 ölü, 78 yaralı

* İZMİR: 1 ÖLÜ

İzmir Bornova İlçesi’nde, otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü Mehmet Fahri Uysal (39) yaşamını kaybetti.

* ANTALYA: 1 ölü, 2 yaralı (2 ayrı kaza)

Gazipaşa İlçesi’nde yapımı süren mıcırlı yolda kayarak otomobiliyle yaklaşık 50 metrelik uçurumdan uçan 38 yaşındaki Celal Akbuz, olay yerinde yaşamını yitirdi.

- 3’üncü Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı’nda görevli Tabip Albay Erol Yaman ile oğlu 11 yaşındaki Miraç Berdan Yaman’ın içerisinde bulunduğu otomobil, bir kamyonetle çarpıştı. Kazada yaralanan baba- oğul, hastanede tedaviye alındı.

* DİYARBAKIR: 2 ölü, 3 yaralı

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Remzi Tekdemir ile oğlu Veli Tekdemir yaşamını yitirdi, 3 kişi de yaralandı.

* SAMSUN: 2 ölü, 2 yaralı

Samsun’da otomobilin park halindeki TIR’a çarpması sonucu otomobil sürücüsü 35 yaşındaki Naci Koçak ile eşi 26 yaşındaki Gülay Koçak öldü, 2 kişi de ağır yaralandı.

* TUNCELİ: 1 ölü, 2 yaralı

Tunceli merkez Aktuluk Mahallesi’nde Atatürk Viyadüğü üzerinde bu sabah meydana gelen trafik kazasında Yaşar Şimşek (63) öldü, 2 kişi yaralandı.

KONYA: 2 ölü, 5 yaralı (2 ayrı kaza)

Ereğli İlçesi’nde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 51 yaşındaki Leyla Yağaz öldü, 5 kişi yaralandı.

- Konya-Akşehir karayolunda Asım Y. (50) yönetimindeki 09 K 2204 plakalı kamyonet, yolun karşısında gördüğü babasının yanına gitmek isteyen Osman Can Ketme’ye (8) çarptı. Kazada ağır yaralanan küçük çocuk, kaldırıldığı Akşehir Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti.

* MUĞLA: 1 ölü, 3 yaralı

Ula İlçesi’nde, torununu da yanına alıp mezarlık ziyaretine giden 68 yaşındaki Ali Rıza Çetin’nin kullandığı traktör otomobille çarpıştı. Kazada, Çetin olay yerinde hayatını kaybederken torunun da aralarında bulunduğu 2’si ağır 3 kişi yaralandı.

* KASTAMONU: 1 ölü

Kastamonu’da Seydiler ilçesinden Ağlı’ya giden Eşref Kömürcü (42) yönetimindeki 34 AB 3550 plakalı otomobil, ilçeye 2 kilometre kala şarampole yuvarlandı. Olay yerinde hayatını kaybeden Kömürcü’ün cesedi, ters dönen araçtan ekiplerce çıkarılarak Devrekanı Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

* BURDUR: 1 ölü

Burdur’da Gazi Caddesi’ndeki trafik kazasında Halil Burak Varkal’ın(19) kullandığı plakasız motosiklet kaldırıma çarparak devrildi. Kazada kafasında kask bulunmayan sürücü Varkal, olay yerinde hayatını kaybetti.

* ADANA: 1 ölü

Adana’nın Ceyhan ilçesinde motosiklet kazasında ağır yaralanan lise öğrencisi İlkan Kanlı, hastanede hayatını kaybetti.

* TRABZON: 1 ölü, 3 yaralı

Beşikdüzü İlçesi’nde meydana gelen trafik kazasında 70 yaşındaki Fatma Karaca hayatını kaybetti. Kazada 3 kişi de yaralandı.

* ERZİNCAN: 15 yaralı

Kurban Bayramı tatili için yakınlarının yanına giden ailelerin içinde bulunduğu iki otomobil, Erzincan’da yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak kaza yaptı. Kazalarda, her iki aileden 15 kişi yaralandı.

* AYDIN: 3 yaralı

Askere gidecek olan 20 yaşındaki Mehmet Bülbül ile 2 arkadaşı alkollü yemeğin ardından marketten aldıkları biralarla arkadaşlarının yanına giderken otomobille kaza yaptı. 3 arkadaş ağır yaralandı.

* KAHRAMANMARAŞ: 7 yaralı

Göksun İlçesi’ne bağlı Kanlıkavak Beldesi civarında traktör ve iki otomobilin karıştığı zincirleme trafik kazasında 1’i ağır 7 kişi yaralandı.

* ÇORUM: 5 yaralı

Çorum’un Osmancık İlçesi’nde takla atıp kanala düşen otomobil alev alarak yandı. Son anda araçtan çıkarılarak kurtarılan yaralı 5 kişi hastanede tedaviye alındı.

* BURSA: 4 yaralı

Bursa’da meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı.

* ADIYAMAN: 6 yaralı

Adıyaman-Gölbaşı karayolunda 2 otomobil çarpıştı, 6 kişi yaralandı.

* AĞRI: 11 yaralı

Kutbettin Özkaya yönetimindeki 04 M 0994 plakalı yolcu minibüsü, Van-Ağrı karayolu Doğangün Köyü yakınlarında devrildi, 11 kişi yaralandı.

* DÜZCE: 6 yaralı

İstanbul’dan bayram tatili için memleketleri Samsun’a giden Yılmaz Ailesi, Düzce’de trafik kazası geçirdi. 6 kişi kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alındı.

* YOZGAT: 1 yaralı

Otomobil, yere düşen polis memurunun bacağının üzerinden geçti. Yaralı polis memuru Uğur Yurduseven Yozgat Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.



6 Kasım Pazar (Kurban Bayramı’nın Birinci Günü): 8 ölü, 39 yaralı

* ARTVİN: 2 ölü, 3 yaralı

Borçka İlçesi’nde meydana gelen 2 ayrı trafik kazasında, 23 yaşındaki Muhammet Ercan Karamert ve 64 yaşındaki Zeki Yılmaz Gündoğdu öldü, 3 kişi de yaralandı.

* KIRIKKALE: 2 ölü, 4 yaralı

Bingöl’den, Ankara’da bulunan yakınlarına bayram ziyaretine giden Binbaşı Mehmet Birbir’in kullandığı otomobil, Kırıkkale yakınlarında takla atarak şarampole yuvarlandı. Kazada, Binbaşı Mehmet Birbir’in annesi Saliha Birbir (63) ve eşi Makbule Birbir (38) olay yerinde can verdi. Yaralanan Binbaşı Mehmet Birbir (39) ile çocukları Aslı (11), Ali (9) ve Alp (4) Kırıkkale Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

* ŞANLIURFA: 1 ölü, 10 yaralı

Akçakale İlçesi’nde, iki otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen kazada Salih Bertan öldü, 10 kişi yaralandı.

* DENİZLİ: 1 ölü

Denizli’de, 62 yaşındaki Mehmet Özdemir’in el frenini çekmeden indiği otobüsü yokuşta aniden hareket etti. Durdurmak için önüne geçtiği otobüs ile beton elektrik direği arasına sıkışan Özdemir, yaşamını yitirdi.

* MUĞLA: 1 ölü

Fethiye İlçesi’nde bayram namazına giderken tekerlekli sandalyesine minibüs çarpan engelli 49 yaşındaki Bayram Baran, olay yerinde yaşamını yitirdi.

* BURSA: 1 ölü

Gemlik İlçesi’nde yolun karşısına geçmek isteyen kimliği belirlenemeyen yaya otobüs altında yaşamını yitirdi.

* SAKARYA: 2 yaralı

Sapanca İlçesi yakınlarında TEM yolunda arıza nedeniyle emniyet şeridine park eden otomobile motosiklet çarptı. Kazada, motosiklet sürücüsü ve otomobilinin başında bekleyen sürücü yaralandı.

* SAMSUN: 4 yaralı

Çarşamba ilçesinde Yıldıray Bekar (46) yönetimindeki 61 TC 180 plakalı otomobil, Söğütlü mevkiinde devrildi. Kazada sürücü ile araçta bulunan eşi Gül Emel (45), çocukları Mert (17) ve Meriç Bekar (7) yaralandı.

* UŞAK: 14 yaralı

Uşak’ta Mustafa Karapınar (42) yönetimindeki 64 LK 672 plakalı minibüs, Aşağıkaracahisar köyü yakınlarında şarampole yuvarlandı. Kazada, minibüste bulunan 9’u çocuk, toplam 14 kişi hafif şekilde yaralandı.

* SİİRT: 2 yaralı

Erdal Nas (28) yönetimindeki 06 VEE 56 plakalı otomobil, kent girişinde Selahattin Çakır (24) yönetimindeki 56 AT 782 plakalı motosiklete çarptıktan sonra devrildi. Kazada, motosiklet sürücüsü Çakır, otomobil sürücüsü Nas ve motosiklette bulunan Nurettin Kara (23) yaralandı.

-

7 Kasım Pazartesi (Kurban Bayramı’nın İkinci Günü): 16 ölü, 72 yaralı

*ESKİŞEHİR: 4 ölü, 1 yaralı

Otomobilin kamyonun altına girdiği kazada, otomobilde bulunan Özkan Çukur (33), eşi Zeynep Çukur (30), annesi Hanife Çukur (57) ve kızı Havva Çukur (3) öldü, Kadir Çukur (8) da ağır yaralandı.

* BURSA: 3 ölü, 1 yaralı

Mustafakemalpaşa İlçesi yakınlarında şarampole yuvarlanan otomobilde bulunan aynı aileden 1’i çocuk 3 kişi öldü, 1 çocuk da yaralandı.

* TOKAT: 2 ölü, 5 yaralı

Sürücüsünü kimliği belirlenemeyen otomobil, Karayolları 74’üncü Şube Şefliği önünde ’U’ dönüşü yaparken arkasından gelen 31 yaşındaki Şafak Doğan yönetimindeki 06 DM 6208 plakalı otomobil çarptı. Kazada, Muzaffer Salman olay yerinde, Ali Cebeci ise kaldırıldığı Tokat Devlet Hastanesi’nde öldü, 5 kişi de yaralandı.

* ARTVİN: 2 ölü, 3 yaralı (2 yaralı)

Artvin’in Hopa ilçesinde, Camili’den Borkça yönüne giden Ahmet Kasımoğlu yönetimindeki 08 AK 552 plakalı kamyonet devrildi. Kazada, Muhammet Ercan Karamert (23) olay yarinde öldü. Yaralanan sürücü Ahmet Kasımoğlu ile Mert Keskin ve Rıza Gökçay, Borçka Devlet Hastanesine kaldırıldı.

- Borçka ilçesinde de otomobil Çoruh Nehri’ne düştü, sürücü Zeki Yılmaz Gündoğdu öldü.

* ANTALYA: 1 ölü, 1 yaralı

Antalya’da Ömer D. yönetimindeki yabancı plakalı otomobil, Rahman Görücü’nün kullandığı 07 ES 961 plakalı motosiklete çarptı. Kazada, motosiklette yolcu olarak bulunan Abdurrahman Görücü (14) öldü, Rahman Görücü yaralandı.

* SAKARYA: 1 ölü, 4 yaralı

Karasu ilçesinde aydınlatma direğine çarpan otomobilde Emrah Kıroğlu (17) öldü, 4 kişi yaralandı.

* DİYARBAKIR: Erzurum’un Aşkale İlçesi’nde kız kardeşinin düğününe katıldıktan sonra görevli olduğu Şırnak’a dönen 27 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Tahir Yıldırım Diyarbakır yakınlarında geçirdiği kazada öldü.

* KIRKLARELİ: 1 ölü, 2 yaralı

Arkadaşlarıyla bayram eğlencesine çıkan Bilkent Üniversitesi öğrencisi 20 yaşındaki Mustafa Berkay İskeç, yönetimindeki otomobilin takma atması sonucu öldü. Otomobilde bulunan arkadaşları Yılmaz Yiğit Kayrak ve Anıl Güzelocak ise, ağır yaralandı.

* HAKKARİ: 1 ölü, 2 yaralı

Yüksekova İlçesi’nde hafif ticari araçla kamyonetin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

* MALATYA: 1 ölü

Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde, Karşıyaka Mahallesi’ndeki yakınları ile bayramlaşmak için evinden çıkan Ali Rıza Toprak’a (40) taksi çarptı. Ağır yaralanan Toprak, kaldırıldığı hastanede öldü.

* MANİSA: 5 yaralı

Turgutlu İlçesi’nde, şarampole uçan otomobildeki 1’i çocuk 5 kişi yaralandı.

* KOCAELİ: 8 yaralı (2 ayrı kaza)

Gölcük İlçesi’nde minibüsle çarpışan motosiklette bulunan 2 kişi yaralandı.

- Körfez ilçesinde otomobil bariyere çarptı, içindeki 6 kişi yaralandı.

* ÇORUM: 4 yaralı

Osmancık İlçesi’nde kamyonete arkadan çarparak altına giren otomobilde bulunan 4 kişi yaralandı.

* DÜZCE: 7 yaralı (2 ayrı kaza)

Kontrolden çıkan otomobilin yol kenarındaki çukura girmesi sonucu 3 kişi yaralandı.

- Düzce’de ön lastiği patlayan otomobil şarampole devrildi, 4 kişi yaralandı.

* SİVAS: 6 yaralı

Gölova İlçesi yakınlarında meydana gelen kazada hafif ticari araç, yoldan çıkarak şarampole yuvarlandı. Kazada, İstanbul’dan Kars’a düğüne giden aileden 2’si ağır, 6 kişi yaralandı.

* TRABZON: 3 yaralı

Akçaabat ilçesinde cip, orta bariyerleri aşarak takla attı ve karşı şeride geçti. Kazada 3 kişi yaralandı.

* KOCAELİ: 3 yaralı

Uzuntarla Mahallesi mevkiinde otomobil devrildi, içindeki 3 kişi yaralandı.

* BURSA: 4 yaralı

Harmancık ilçesinde, 2 otomobil çarpıştı 4 kişi yaralandı.

* MANİSA: 5 yaralı

Turgutlu ilçesinde, otomobil şarampole yuvarlandı. Kazada 5 kişi yaralandı.

* SAMSUN: 7 yaralı

Kavak İlçesi’nde otomobille minibüs çarpıştı, 7 kişi yaralandı.

-

8 Kasım Salı (Kurban Bayramı’nın Üçüncü Günü): 21 ölü, 87 yaralı

* KIRIKKALE: 6 ölü, 5 yaralı

Kırıkkale- Keskin karayolu Cankurtaran Köyü yakınlarında otomobil ile karşı yönden gelen minibüs çarpıştı. Kaza sonrası her iki araç çarpmanın etkisiyle hurda yığınına dönerken, sanatçı Vedat Cöke, besteci Turan Güngör, yerel sanatçılar Reyhan Karadağ ve Perihan Çiğdeman ile Emine Topçu ve kimliği öğrenilemeyen bir kişi yaşamlarını yitirdi, 5 kişi de yaralandı.

* SAMSUN: 5 ölü

Vezirköprü İlçesi’nde önce otomobile çarpan, ardından da kaldırıma çıkan 20 yaşındaki Ali Tarkan yönetimindeki kamyonet, yayaların arasına daldı. Kazada kamyonetin biçtiği 15 yaşındaki Ahmet Tarık Özışık, 17 yaşındaki ağabeyi Metin Özışık, 14 yaşındaki amcasının oğlu Onur Özışık ile arkadaşları 13 yaşındaki Oğuzcan Bolat ve 17 yaşındaki Yusuf Aldın yaşamlarını yitirdi. Kendisi kazayı hafif sıyrıklarla atlatan, ancak kaldırımdaki 5 gencin ölümüne neden olan kamyonet sürücüsü Ali Tarkan, hastanede tedavisinin ardından gözaltına alındı. Yapılan muayenesinde 0.52 promil alkollü çıkan Ali Tarkan, 5 kişiyi öldürdüğünü bilmediğini söyleyerek "Hatırlamıyorum" dedi.

* GAZİANTEP: 4 ölü, 29 yaralı

15 yolcu kapasiteli minibüse 32 yolcu alınması faciaya neden oldu. Eski lastiği patlayan köy minibüsü, takla attıktan sonra akaryakıt istasyonunun duvarına çarptı. Kazada, sürücü 17 yaşındaki Erdinç Çelik ile yolculardan 25 yaşındaki Hatice Çelik, 1.5 yaşındaki Abdulkadir Çelik ile 9 yaşındaki Muharrem Dağdelen öldü. Yaralanan 29 kişi Gaziantep’teki çeşitli hastanelerde tedaviye alındı.

* KAHRAMANMARAŞ: 2 ölü, 6 yaralı (2 ayrı kaza)

Pazarcık ilçesinde otomobil, Pazarcık-Gölbaşı karayolunun 30. kilometresinde şarampole devrildi. Kazada Muhammet Çelik (3) öldü, 6 kişi yaralandı.

- Osman Başkurt’un kullandığı 46 HS 947 plakalı otomobil, Çamlık Mahallesi Süleyman Paşa Bulvarı’nda annesiyle yolun karşısına geçmek isteyen 7 yaşındaki Eyüp Gürbüz’e çarptı. Ambulansla hastaneye götürülmek istenen Gürbüz, yolda yaşamını yitirdi.

* KONYA: 1 ölü, 6 yaralı (2 ayrı kaza)

Yol vermeme yüzünden araçlarından inip yolun ortasında tartışan iki sürücüye, otomobil çarptı. Sürücülerden 62 yaşındaki Halil Ferlibaş öldü, diğeri ağır yaralandı.

- Karapınar İlçesi yakınlarında otomobil şarampole yuvarlandı, aynı aileden 3’ü çocuk 5 kişi yaralandı.

* MANİSA: 1 ölü, 13 yaralı (2 yaralı)

Kırkağaç İlçesi’nde otomobil ile kavun yüklü kamyonetin çarpışması sonucu Alperen Yenilmez (26) öldü, 4 kişi de yaralandı.

- Turgutlu İlçesi’nde, iki otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen kazada 3’ü çocuk 9 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı.

* SİVAS: 1 ölü, 3 yaralı

Hafik ilçesinde takla atan otomobil, yol kenarındaki tarlaya devrildi. Kazada, sürücünün oğlu 27 yaşındaki Nami Gencan yaşamını yitirdi, 3 kişi yaralandı.

* İZMİR: 1 ölü

Kemalpaşa İlçesi’nde, yolun karşısına geçmeye çalıştığı sırada otobüsün altında kalan 39 yaşındaki Mehmet Ali Badır hayatını kaybetti.

* KOCAELİ: 9 yaralı (2 ayrı kaza)

Körfez ilçesinde otobil bariyerlere çarptı 6 kişi yaralandı.

- Karamürsel ilçesinde otomobilin evin bahçesine yuvarlanması sonucu 3 kişi yaralandı.

* KARAMAN: 4 yaralı

Kamyonetle otomobilin çarpışması sonucu 4 kişi yaralandı.

* ESKİŞEHİR: 7 yaralı

Eskişehir’de otomobille servis minibüsünün çarpışması sonucu 7 kişi yaralandı.

* SİVAS: 5 yaralı

Suşehri ilçesinde otomobilin dereye uçması sonucu 5 kişi yaralandı.

-

9 Kasım Çarşamba (Kurban Bayramı’nın Dördüncü Günü): 9 ölü, 47 yaralı

* KAHRAMANMARAŞ: 1 ölü, 3 yaralı

Pazarcık İlçesi’nde otomobilin takla atmasıyla meydana gelen trafik kazasında 42 yaşındaki Zeynep Zeytçioğlu öldü, 3 kişi yaralandı.

* ADIYAMAN: 1 ölü, 3 yaralı

Gölbaşı İlçesi’nde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 68 yaşındaki Fatma Özgör öldü, 3 kişi yaralandı.

* ŞANLIURFA: 1 ölü, 4 yaralı

Lastiği patlayınca kontrolden çıkarak şarampole devrilen otomobilde bulunan 65 yaşındaki Sima Eş öldü, 4 kişi yaralandı.

* SAKARYA: 1 ölü, 4 yaralı

Karasu İlçesi’nde aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu sürücünün kontrolünden çıkan otomobil, aydınlatma direğine çarptı. Kazada 17 yaşındaki Emrah Kıroğlu ölürken yaralanan 4 kişi de Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

* KONYA: 1 ölü

Evrakta sahtecilik suçundan Açık Cezaevi’nde hükümlü bulunan ve Kurban Bayramı nedeniyle bir haftalık izne ayrılan 47 yaşındaki Mustafa Yenigün, yolun karşısına geçmek isterken otomobilin altında kalması sonucu yaşamını yitirdi.

* İZMİR: 1 ölü

İzmir’de, Ramazan Yıldız yönetimindeki 45 ZZ 003 plakalı yolcu otobüsü, yolun karşısına geçmek isteyen Ali Badır’a (39) çarptı. Badır, olay yerinde öldü.

* SAMSUN: 1 ölü, 3 yaralı

Havza ilçesinde, Erdoğan Bodur (46) yönetimindeki otomobil, yol kenarındaki bariyerlere çarptı. Kazada, otomobilde bulunan Mustafa (86), Mustafa Can (11) ve Emine Bodur (46) ile Azize Kalafat (56) yaralandı. Ağır yaralanan Mustafa Bodur, hastaneye götürüldüğü sırada ambulansta öldü.

* KÜTAHYA: 1 ölü, 3 yaralı

Kütahya-Tavşanlı karayolunun 10. kilometresinde Yılmaz Demir (46) yönetimindeki otomobil, refüjdeki yön levhasına çarptı. Kazada, Meryem Demir (45) öldü, sürücü eşi ve 2 çocuğu yaralandı.

* HATAY: 1 ölü

Samandağ ilçesinde minibüs motosiklete çarptı. Kazada motosiklet sürücüsü Salih Uslu öldü.

* GAZİANTEP: 4 yaralı

İslahiye İlçesi’nde sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirdiği otomobil, yoldan çıkarak bir petrol istasyonunun yakıt pompasına çarptı. Facianın eşiğinden dönülen kazayı 4 kişi hafif sıyrıklarla atlattı.

* BURSA: 7 yaralı

Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkan Hakan Canıgeçkin yönetimindeki otomobil, 2 araca çarptıktan sonra yol kenarındaki duvara çarparak güçlükle durabildi. Kazada 7 kişi yaralandı.

* KOCAELİ: 4 yaralı

Aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu kontrolden çıkan halk otobüsü, yol kenarındaki tarlaya uçtu. Meydana gelen kazada sürücüyle birlikte 4 kişi yaralandı.

* AĞRI: 3 yaralı

Fesih Doğan yönetimindeki 04 M 0304 plakalı yolcu minibüsü, Taşlıçay ilçesi E-80 karayolu Geçit Alan Köprüsü’nden Murat Nehri’ne devrildi. Kazada, sürücü Fesih Doğan, araçta bulunun İbrahim ve Hatice Doğan yaralandı.

* MANİSA: 9 yaralı

Turgutlu ilçesinde, İbrahim Kahraman yönetimindeki 45 ZB 4801 plakalı otomobil, İzmir-Ankara karayolu Urganlı beldesi girişinde, karşı yönden gelen Sabri Mahmur ’un kullandığı 45 ZB 6905 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada, 9 kişi yaralandı.

Haberin Devamı