Gazete Vatan Logo

Baydemir'e Paşa zırhlısı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir, zırhlı Audi A8 model makam otomobili aldı

498 bin TL'ye alınan araca 70 bin Euro daha ödenerek nanoteknolojiyle yapılan kumaş zırh takıldı.

2008 yılında emekliye ayrılan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a, Baydemir'in aracının bir üst modeli olan Audi A8L marka makam aracı tahsis edilmişti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, başkanlık makamı için nanoteknolojiliyle yapılan kumaş zırhla kaplanan otomobil aldı. İhaleyi Diyarbakır'da Büyükşehir Belediyesi'nin de müşterisi olduğu bir turizm şirketi (Binaca Turizm) kazandı. 25 Kasım 2010'da yapılan ihalede şirket, 498 bin TL teklif vererek ihaleyi aldı. Firma, Audi A8 marka araca 70 bin Euro karşılığında İstanbul'da nanoteknolojiyle yapılan kumaş zırh taktırdı.

Gazete Habertürk'ten Veysi İpek'in haberine göre; Baydemir daha önce, Diyar A.Ş., Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kuruluşuyken şirkete alınan Volvo S-80 model zırhlı otomobili kullanıyordu. Diyar A.Ş.'den kiralanan otomobilin zırhlarının çelik olması ve camlarının görüş mesafesini düşürmesi nedeniyle yeni otomobil istendiği öğrenildi. Diyar A.Ş.'nin geçtiğimiz yıl Audi-6 marka zırhlı otomobil aldığı ancak çelik zırhtan dolayı otomobilin ağırlığı nedeniyle verim alınamadığı öğrenildi.

Normal ağırlığı 1960 kg olan Audi A8, çelik zırhla kaplandığında 3000 kg ağırlığa ulaşıyor. Ancak araç nanoteknoloji zırh ile kaplandığında aracın ağırlığı 2600 kilograma çıkıyor. Nanoteknoloji zırh, ağırlığı yaklaşık 400 kilogram düşürerek avantaj sağlıyor.

Yeni alınan Audi A8 model makam otomobilinin belediyeye alındığı ve resmi plaka takıldığı dikkat çekti.

2008 yılında emekliye ayrılan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a, Audi A8L marka otomobil makam aracı olarak tahsis edilmişti. Görünüş olarak birbirine çok benzeyen iki araçtan Audi A8L, A8'e oranla 133 mm daha uzun.

Haberin Devamı