Gazete Vatan Logo

Batıkan’ı şehit eden 20 PKK’lı öldürüldü

Batıkan’ı şehit eden 20 PKK’lı öldürüldü

PKK’lı teröristler Şemdinli’de operasyona çıkan askerlere saldırdı. Saldırıda piyade er Batıkan Avcı şehit oldu. Saldırının ardından havalanan F-16’lar ve helikopterler PKK’lılara bomba yağdırdı, 20 terörist öldürüldü

Hakkari Şemdinli’de PKK’lı teröristler, operasyona katılan askerlere uzun namlulu silahlarla saldırdı. Saldırıda sözleşmeli piyade er Batıkan Avcı (24) şehit oldu, 2 asker yaralandı. Saldırının ardından havalanan F-16’lar ve helikopterler PKK hedeflerine bomba yağdırdı. Güvenlik kaynakları operasyonda 20 PKK’lının öldürüldüğünü bildirdi.

Şemdinli ilçesi Tekeli köyüne bağlı Üstünağaç ile Çalışkanlar mezrası arasındaki yolu hendek kazarak kapatan PKK’lılara yönelik operasyona katılan askerlere dün Sabah saat 07.05 sıralarında ateş açıldı. Çatışmada sözleşmeli Piyade Er Batıkan Avcı şehit oldu, 2 asker de yaralandı.

Bölgede hava destekli operasyon başlatıldı. Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

Bomba yağdı

“Çıkan çatışmada kahraman bir silah arkadaşımız şehit olmuş, kahraman iki silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Bölücü terör örgütüne ait Doçka mevziileri imha edilmiştir. Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla, taarruz helikopter ve takviye birlikler ile operasyonlara devam edilmektedir.”

Haberin Devamı

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, F-16 uçaklarının bölgeye yaptıkları hava taarruzları sonucunda 20 PKK’lı atılan bombalarla öldürüldü.

Şehit sözleşmeli Er Batıkan Avcı, Van Jandarma Filo Komutanlığı’nda yapılan törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Erzurum’a uğurlandı. Şehidin cenazesi bugün Narman’a bağlı Taşburun köyünde toprağa verilecek. Şehit Avcı’nın 29 Ağustos’ta Konya’daki şehit cenazesinde bir kadın astsubayın “Zengin birisi ne asker olabilir ne de şehit” şeklindeki sözlerini ertesi gün Facebook’taki hesabında paylaşması dikkat çekti. Acı haberi şehit ailesine Narman Kaymakamı Murat Eren verdi. Oğlunun şehit olduğunu öğrenen anne Melehat ve baba Köksal Avcı ile şehidin kardeşleri gözyaşlarına hakim olamadı. Şehit babası Köksal, “İçim yanıyor. Bu nasıl bir acıdır Allah’ım, oy benim yavrum oy” diyerek ağıt yaktı. Baba Köksal, oğluyla son olarak 2 gün önce telefonla görüştüğünü ve kendisine, “görevi başında ve durumunun iyi olduğunu” söylediğini dile getirdi.

Haberin Devamı