Gazete Vatan Logo

Batık durumdaki filo şirketi Fleetcorp'a talipli çıktı

Filo sektörünün önemli oyuncularından biri konumundayken, son bir haftadır gündemde olan batık Fleetcorp AŞ’ye talipli çıktı.

Batık durumdaki filo şirketi Fleetcorp'a talipli çıktı

Geçen hafta filo kiralama sektörünün önde gelen firmalarından Fleetcorp'un faaliyetlerinin durdurulduğu duyuruldu. Elinde, rehinli durumda olan 14 bin aracı olan şirketin faaliyetlerini durdurma kararıyla hizmet alan çok sayıda kurum ve şahıs ortada kaldı.

Bünyesinde, ilaç, turizm, enerji ve gıda sektöründe şirketlerin olduğu SBK Holding’in, Kuveytli işadamı Adnan El Bahar’ın şirketi Fleetcorp AŞ'ye talip olduğu öğrenildi. SBK Holding yöneticileri, Fleetcorp'un Etiler’deki merkez binasına giderek incelemelerde bulundu. SBK Holding yönetimi ise konu ile ilgili açıklama yapmadı.

ORTADA CENAZE DURUYOR

Alacaklı konumda olan bir kurum yetkilisi konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “ Ortada bir cenaze var… Bu cenazenin ortadan kaldırılması gerekir. Fleetcorp'un sahipleri ortada yok. Şirketin merkez binası kapalı durumda… Onlarca çalışan da ortada kalmış durumda. Galericiler, merkez binasını basıyor. Güvenlik görevlileri ile bu kişiler arasında tartışma yaşanıyor. Aldığımız bilgilere göre SBK Holdingi şirket ile yakından ilgileniyor. SBK Holding, daha önce de zor durumda olan, mali darboğaza giren şirketlere yatırım yapmıştı. Ve bu şirketlerin bugün işler hale geldiğini görüyoruz. Bu yönlü bir senaryo hayata geçerse sorunlar da çözülmüş olur” (Hürriyet)

Haberin Devamı