Gazete Vatan Logo

Başkentray 17 Nisan’da hizmete girecek

Bakan Ahmet Arslan, Başkentray’ın 16-17 Nisan tarihlerinde Ankaralılar’ın hizmetine sunulacağını açıkladı. 1 milyar 227 milyon lira maliyetli Başkentray ile Kayaş’tan Sincan’a 48 dakikada gidilebilecek

Başkentray 17 Nisan’da hizmete girecek

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ankara’da hizmet verecek Başkentray’ın test sürüşünü gerçekleştirdi. Sürüşün ardından Etimesgut YHT Garı’nda açıklama yapan Arslan, yaklaşık 1 ay sonra Başkentray’ın metro standardında kullanılmaya başlanacağını söyledi.

Kayaş’tan Sincan’a 36 kilometre olan sistemin, Nisan ayı ortası itibarıyla 32 yeni setle yani 96 vagonla hizmet vereceğini belirten Arslan, her bir setin 770 kişi taşıdığını kaydetti. Başkentray’ın hizmete girmesiyle günlük 520 bin kişiye hizmet edebilir hale gelineceğini dile getiren Arslan, projenin maliyetinin 1 milyar 227 milyon lira olduğunu belirtti. Hattın Kayaş’tan Sincan’a 23 dakika sürdüğünü dile getiren Arslan, işletme döneminde 23 istasyondaki durma, yolcu alma, kalkma süreleri de hesaba katıldığında 1 saatten fazla süren Kayaş-Sincan hattının 48 dakikaya düşeceğini bildirdi. Arslan, YHT’lerin 20 dakika süren Ankara’dan Sincan çıkışına kadarki mesafenin 11 dakikaya düşeceğini kaydetti.

Arslan, 15 Mart’ta Eryaman YHT Garı’nın hizmete açılacağını belirterek, hem banliyö hem de YHT yolcularına burada hizmet verileceğini bildirdi. Arslan, YHT’lerin bugün bir hattı kullanırken, 15 Mart itibarıyla iki hattı birden kullanabileceğini ifade etti.

Haberin Devamı

36 km’lik hatta 156 km raylı sistem

Sincan’dan başlayarak Kayaş’a kadar 3 olan hatta, banliyö, YHT ve ana hat trenlerinin birlikte çalıştıklarını dile getiren Ahmet Arslan, sözlerine şöyle devam etti:

“Bugün itibarıyla Sincan’dan Behiçbey’e kadar olan mesafeyi 5 hatta, Behiçbey’den Ankara merkeze yani YHT Garı’nın olduğu yere kadar olan mesafeyi 6 hatta, Ankara YHT Garı’ndan Kayaş’a kadar olan mesafeyi de 4 hatta çıkardık. İki hattı kesintisiz banliyö trenlerimiz kullanacak. Diğer iki hattı, Ankara’dan Sincan’a YHT’ler, bir hattı da ana hat konvansiyonel trenlerimiz kullanacak. Ankara Garı’ndan Kayaş istikametine konvansiyonel trenlerimiz, aynı zamanda YHT’lere hizmet eden iki hattı kullanacak. Biz, hattı Ankara’dan Kayaş’a 4 hatta, Ankara’dan Behiçbey’e 6 hatta, Behiçbey’den Sincan’a 5 hatta çıkardık. Böylece 36 kilometre olan hattı 156 kilometrelik raylı sistem döşeyerek, çok daha konforlu, kaliteli hale getirdik.”

Haberin Devamı