Gazete Vatan Logo

Başkent kara teslim

Vatandaşlar evlerine yaya döndü

Başkentte sabah saatlerinden bu yana süren yoğun kar yağışı ve tipi, mesai saati bitiminde evlerine dönmeye çalışan vatandaşlara zor anlar yaşattı. Araçlar Dikmen Caddesi'nde yokuşu çıkamayınca insanlar yürüyerek evlerine gitmek zorunda kaldılar.

Ankara-Konya karayolunun Ahlatlıbel-Gölbaşı arasındaki bölümü trafiğe kapandı.

Edinilen bilgiye göre gün boyunca etkili olan kar yağışı şehir içi ulaşımın yanı sıra şehirlerarası trafiği de olumsuz etkiledi.

Ankara-Konya karayolunun Ahlatlıbel mevkisinde kontrolden çıkan bir tırın yolu ulaşıma kapatması sonucu Gölbaşı ilçe merkezine kadar araç kuyruğu oluştu.

Yaklaşık 10 kilometrelik araç kuyruğunun oluştuğu karayolunda özel bir okula ait 25 servis aracının da içindeki öğrencilerle birlikte Kepekli mevkisinde
mahsur kaldığı bildirildi.



Bu arada Gölbaşı-Konya karayolunun 15. kilometresinde meydana gelen zincirleme trafik kazası nedeniyle ulaşımın durduğu öğrenilirken, kazada yaralananlar olduğu belirtildi. Olay yerine giden ambulansların yolun ulaşıma kapanması nedeniyle henüz bölgeye ulaşmadığı kaydedildi.

Öte yandan Ankara’nın Çankaya, Keçiören ve Yenimahalle ilçelerindeki bir çok semtte, maddi hasarlı trafik kazaları nedeniyle ulaşımın sağlanamadığı, yüzlerce aracın yollarda kaldığı gözlendi.

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN UYARI-

Ankara Büyükşehir Belediyesi ise yaptığı açıklamada, kenti etkisi altına alan ve şiddetini artıran kar yağışı ile soğuk hava koşullarının devam edeceğini bildirdi.

Açıklamada, hava sıcaklığının "-4" dereceye kadar düşeceği ve yollarda gizli buzlanma yaşanabileceği konusunda uyarılarda bulunulurken, aşınmış ve mevsim koşullarına uygun olmayan kabak lastikli araçlarla yollara çıkılmaması istenildi.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, zorunlu haller dışında ulaşımda, toplu taşım araçlarının tercih edilmesi çağrısında bulunarak, Ankara’daki tüm cadde, bulvar ve sorumluluğundaki sokakların trafiğe açık tutulması için ekiplerin çalışmalarına devam ettiğini vurguladı.

Anons araçlarıyla da vatandaşların sürekli bilgilendirildiğini kaydeden yetkililer, 37 ayrı ekip, 52 adet kar küreme ve tuz atan araç (unimog), 20 adet önü bıçaklı ve tuz atan kamyon, 20 adet greyder, 26 adet loder, 23 adet dozer, 21 adet hidromek, 207 adet kamyon ve bin 80 personel ile 24 saat süreyle 3 vardiya halinde çalışıldığını belirtti.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, yeterli tuz stoklarının bulunduğunu da belirterek, karlı ve buzlu yollara alüminyum silikat katkılı fırınlanmış tuz döküldüğünü bilgisini verdi.

ANKARALILAR ZOR ANLAR YAŞIYOR

Başkentte sabah saatlerinden bu yana süren yoğun kar yağışı ve tipi, mesai saati bitiminde evlerine dönmeye çalışan
vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.

Mesai bitiminin ardından oluşan trafik yoğunluğuna kar ve tipi engeli de eklenince Ankara’da trafik felç olma noktasına geldi.

Başkent trafiğinin ana hatları Konya, Eskişehir, Samsun ve İstanbul yollarında trafik durma noktasına gelince Emniyet ekipleri özellikle bu yollarla, Turan Güneş Bulvarı, Çankaya Caddesi ve Cinnah Caddesi bölgesinin açık tutulması
için tuzlama araçlarının buralara yönlendirilmesi talimatını verdi.

Ekipler, trafiği rahatlatmak amacıyla servis araçlarını da bulundukları yerlerde bekletti.

Bazı yerlerde körüklü otobüsler de yollarda kaldı.

Özellikle merkeze gidişler ve Çankaya istikametindeki evlerine ulaşmaya çalışan vatandaşlar, tıkanan trafik nedeniyle toplu taşıma araçlarından inerek evlerine yürüyerek ulaşmaya çalışıyor.

Kimi vatandaşlar ise özel araçlarını en uygun yere park ederek yürümeyi ya da toplu ulaşım araçlarını tercih ediyor.

ESKİŞEHİR-ANKARA KARAYOLUNDA ULAŞIM GÜÇLÜKLE SAĞLANIYOR

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Eskişehir-Ankara karayolunda ulaşım güçlükle sağlanıyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, özellikle Eskişehir’e 90 kilometre mesafedeki Sivrihisar ilçesi yakınlarında yaşanan tipi ve yoğun kar yağışı ile maddi hasarlı trafik kazaları, ulaşımı olumsuz etkiliyor.

Sivrihisar-Eskişehir ile Sivrihisar-Polatlı karayolları, kar, tipi ve buzlanmanın yanı sıra maddi hasarlı kazalar yüzünden zaman zaman ulaşıma kapanıyor.

Karayolları ekiplerinin tuzlama ve yol açma çalışmaları aralıksız sürüyor. Trafik ekipleri de zinciri olmayan araçların geçişine izin vermiyor.

103 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Kütahya’da etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 103 köy yolu ulaşıma kapanırken, Aslanapa, Altıntaş ve Dumlupınar ilçelerinde de ilk ve orta dereceli okullar ile anaokulları yarın için tatil edildi.

Alınan bilgiye göre, dün akşam başlayan ve aralıklarla etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle il genelinde 103 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı 50 işçi ve 30 araçtan oluşan 9 ekip, köy yollarının ulaşıma açılması için çalışma yürütüyor.

Öte yandan, Kütahya Valiliği ve Domaniç Kaymakamlığı, il merkezi ve Domaniç ilçesinde yarın için ilk ve orta dereceli okullar, anaokulları, yaygın eğitim kurumlarının tatil edildiğini duyurmuştu. Aslanapa, Altıntaş ve Dumlupınar Kaymakamlıkları da okulların yarın tatil edilmesine karar verdi.

EDREMİT-ÇANAKKALE KARAYOLU ULAŞIMA KAPANDI

Balıkesir çevresinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Edremit-Çanakkale karayolu ulaşıma kapandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, sabah saatlerinden bu yana etkili yağan kar ve kuvvetli poyraz, ulaşımı olumsuz etkiliyor. Tipi şeklinde kar yağışı nedeniyle Edremit’i Yenice ve Çan güzergahından Çanakakkale’ye bağlayan karayolunda ulaşım sağlanamıyor.

Edremit Jandarma Komutanlığı ekipleri, Hacıaslanlar köyünden itibaren araçların geçişine izin vermiyor.

Bu arada akşam saatlerinde yolu açmak için bölgeye gönderilen greyderlerin yoğun yağış nedeniyle geri çağrıldığı öğrenildi.

Yol açma çalışmalarının tipinin etkisini kaybetmesinden sonra devam edeceği bildirildi.

KÜRE’DE 29 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Yoğun kar yağışı nedeniyle Kastamonu’nun Küre ilçesindeki 34 köy yolundan 29’u ulaşıma kapandı.

Alınan bilgiye göre, Küre ilçesinde merkezde 35 santimetreyi bulan kar yağışı, yüksek kesimlerde ve köy yollarında 65 santimetreye kadar ulaştı.

Küre İlçe Kaymakamı Selman Kibaroğlu, yaptığı açıklamada, ilçede pazartesi günü 2 olan kapalı köy yolu sayısı 29’a çıktığını ifade ederek, "Küre ilçemizde kar yağışının etkili olması nedeniyle taşımalı eğitim veren okullumuzu 1 gün tatil ederek eğitime ara verdik. Kar yağışının durumuna göre de tatili uzatabileceğiz" dedi.

Kar yağışının etkisini sürdürdüğünü anlatan Kibaroğlu, "Köylerimizde acil bir durum için kar araçlarımızı hazır durumda bekletiyoruz. Kar temizleme çalışmaları içim Kastamonu İl Özel İdareden de ek araç talep ettik. Şu an için acil bir vaka yok" diye konuştu.

AFYONKARAHİSAR’DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Afyonkarahisar’da etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle tüm okullarda eğitime, yarın, 1 gün süreyle ara verilecek.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, il genelinde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle tüm okullar yarın 1 gün süreyle tatil edildi.

ISPARTA’DA KAR TATİLİ

ISPARTA’da bugün öğle saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki okullar yarın (çarşamba) için 1 gün süreyle tatil edildi. Isparta’da bugün öğle saatlerinde başlayan kar yağışı, aralıklara devam ederken, Isparta Valiliği, İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun kararıyla il genelindeki okulları yarın 1 gün süreyle tatil etti. Isparta Belediyesi kar temizleme çalışması başlatırken, şehrin yüksek kesimleri olan Batıkent, Mavikent, Dere ve Akkent mahallelerine ulaşımın zor sağlandığı belirtildi. Valilik yetkilileri, şu ana kadar ulaşıma kapalı köy ve belde yolu bulunmadığını kaydetti.

Diğer yandan Karayolları 135. Şube Şefliği yoğun kar yağışı nedeniyle Isparta’yı İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya’ya bağlayan karayollarında tuzlama ve kar kürüme çalışması başlattı.

SAMSUN’DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Samsun’un Ladik ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildiği bildirildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, kar yağışının ulaşımı güçleştirmesi nedeniyle Ladik ilçesinde 9 Mart Çarşamba günü için okulların 1 gün tatil edildiği belirtildi.

Kar yağışı nedeniyle Salıpazarı ilçesinde bugün ve yarın, Alaçam ilçesinde de yarın için okullar tatil edilmişti.

ESKİŞEHİR’İN SİVRİHİSAR İLÇESİNDE EĞİTİME YARIN İÇİN 1 GÜN ARA VERİLECEĞİ BİLDİRİLDİ

Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde eğitime yarın için bir gün ara verileceği bildirildi.

Alınan bilgiye göre, yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezinde kar kalınlığı 15 santimetreyi buldu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve kaymakamlık, ilçeye bağlı köylerdeki tüm okullarda eğitime yarın ara verilmesini kararlaştırdı.

Belediye ekipleri ilçe merkezinde, Özel İdare Müdürlüğü ekipleri de Ankara-Eskişehir karayolunda çalışmalarını sürdürüyor.

KAR NEDENİYLE KAPANAN 32 KÖY YOLUNDAN 8’İ ULAŞIMA AÇILDI,
24 KÖY YOLU HALEN ULAŞIMA KAPALI


DEMİRKÖY İLÇESİNDE EĞİTİME YARINDA ARA VERİLDİ

Kırklareli’de kar nedeniyle ulaşıma kapanan 32 köy yolundan 8’i ulaşıma açıldı. Demirköy ilçesinde ise eğitime yarın da ara verildi.

Demirköy ilçesinde kar ve buzlanma nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanırken, kar kalınlığı ilçe merkezinde 30, Mahyatepe’de 50 santimetreye ulaştı.

Kırklareli özel idaresine bağlı ekiplerin karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü bildirildi. Ulaşıma kapanan 32 köy yolundan 8’i açıldı. Kar yağışının halen devam ettiği, Kırklareli merkeze bağlı 5, Demirköy ilçesinde 13 ve Vize ilçesinde 6 köy yolu ulaşıma kapalı olduğu kaydedildi.

Demirköy ilçesinde yarın da ilköğretim ile ortaöğretim okullarında eğitime ara verildi.

Türkiye ile Bulgaristan’ı birbirine bağlayan Dereköy Sınır Kapısı’nda da ulaşım güçlükle yapılıyor.

KIRIKKALE’DE EĞİTİME KAR ENGELİ

Kırıkkale’de kar yağışı dolayısıyla il genelindeki okullar bir gün tatil edildi.

Kırıkkale Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okulların 9 Mart Çarşamba günü tatil edildiği bildirildi.

Açıklamada, özürlü kamu görevlilerinin de aynı tarihte 1 gün idari izinli sayılacağı belirtildi.

BURDUR’DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Burdur’daki yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim verilen il merkezindeki 9 okulda yarın eğitime bir gün ara
verilecek.

Burdur genelinde etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi.

Burdur-Antalya ve Burdur-Tefenni karayollarındaki bazı rampalarda yaşanan maddi hasarlı kazalar nedeniyle ulaşım kısa süreyle kapandı.

Burdur İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Şimşek, ana arterler ve köy yollarında karayolları ekiplerinin yol açma çalışmasını aralıksız sürdürdüklerini belirtti.

Burdur Milli Eğitim Müdürü Recep Yiğit de AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylerden getirilen öğrencilere il merkezinde taşımalı eğitim verilen 9 okulun yarın tatil edildiğini bildirdi.

FIRTINADA OTOBÜS KAZASI: 23 YARALI

İZMİR’in Kemalpaşa ilçesi yakınlarında, fırtına ve yoğun kar yağışından dolayı sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği yolcu otobüsü, şarampole yuvarlandı. Çeşitli yerlerinden yaralanan 23 kişi, hastanelerde tedavi altına alındı.

Kaza, bugün saat 16.30 sıralarında İzmir Ankara Karayolu, Sütciler Köyü yakınlarında meydana geldi. İzmir’den Trabzon’a giden 42 yaşındaki Muhammet Özyılmaz yönetimindeki 34 DH 3924 plakalı yolcu otobüsü, fırtına ve kar yağışından dolayı kontroldan çıktı. Direksiyon hakimiyetinin kaybolduğu otobüs, yol kenarındaki şarampole yuvarlandı. İçerisindeki 27 yolcu, 2 şoför ve 2 de muavinin bulunduğu otobüste, 23 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Jandarma ekipleri yaralıların ambulanslarla sevki sırasında trafikte de önlemler aldı.

Çeşitli hastanelerde tedavi altına alınan yaralıların tedavilerinin ve kimlik tespit çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Ekipler, vinçlerle otobüsünü kurtarmak için çalışma başlattı. Kazayla ilgili soruşturmanın da devam ettiği bildirildi.

BİLKENT ÜNİVERSİTESİNDE EĞİTİME BİR GÜN ARA VERİLDİ

Başkentteki kar ve tipi nedeniyle Bilkent Üniversitesinde eğitime bir gün ara verildi.

Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara’da sabah saatlerinden bu yana süren kar ve tipi nedeniyle yarın üniversitede eğitim yapılmayacağını bildirdi.

BURDUR’DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Burdur il merkezi ile 5 ilçedeki okullar, olumsuz hava koşulları nedeniyle bir süreyle tatil edildi.

Burdur Milli Eğitim Recep Yiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle İl Hıfzıssıhha Kurulu’nca, il merkezi ile 5 ilçedeki ana okulları ile ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında eğitime bir gün süreyle ara verildiğini bildirdi.

Tatil kararı il merkezinin yanı sıra Gölhisar, Çeltikçi, Çavdır, Tefenni ve Altınyayla ilçelerinin belde ve köylerinde de uygulanacak. Karar, bu yörelerdeki belediye ve cami hoparlörlerinden halka duyuruluyor.

Haberin Devamı