Gazete Vatan Logo

Başkanlı yürüyüş

FETÖ’cü hainlerin gerçekleştirdiği 15 Temmuz darbe girişimi unutulmadı. Milletin ölümü göze alıp tankların önüne yattığı o gecenin ikinci yıl dönümünde yurt genelinde etkinlikler düzenlenirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan da İstanbul’daki yürüyüşe katılacak

Başkanlı yürüyüş

15 Temmuz demokrasi direnişi ve o gece hainlere gövdelerini siper edip şehit düşenler bugün tüm yurtta anılacak. Türkiye genelinde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri düzenlenirken, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki yürüyüşe Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

Önce Ankara sonra İstanbul

Başkan Erdoğan, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü”nde şehitlerin kabirlerini ziyaret edecek, şehit yakınları ve gazilerle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki öğle yemeğinde bir araya gelecek. Erdoğan, Ankara’daki programını tamamladıktan sonra İstanbul’a geçecek ve burada 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Şehitler Makamı’nı ziyaret edecek. Cumhurbaşkanı, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde saat 21.00’de başlayacak anmaya katılacak.

Müzenin açılışı yapılacak

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün Anadolu Yakası bölümünde bulunan 15 Temmuz Şehitler Makamı’nın hemen altındaki bin 500 metrekarelik alanda inşaatı devam eden “15 Temmuz Şehitler Müzesi”nin kısmi açılışının yapılması bekleniyor.

Haberin Devamı

Meclis’te ışık gösterisi

TBMM’de de çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Gündüz resim sergileri ve çeşitli programlar yapılırken, gece bombanın düştüğü saatte halkın da katılımıyla Meclis tören alanında ışık gösterilerinin düzenlenmesi planlanıyor. Bu yıl TBMM Genel Kurulu’nda özel oturum yapılmayacak.

TBMM Şeref Holü’nde, “15 Temmuz Millet Darbeye Dur Dedi” isimli artırılmış gerçeklik teknolojisi içeren fotoğraf sergisi, Zeki Ünal’ın “15 Temmuz Direnişinden Tuvale Yansıyanlar” konulu resim sergisi gerçekleştirilecek. TBMM Şeref Kapısı önündeki alanda, 15 Temmuz günü tankların altında ezilerek hasar gören araçlar sergilenecek.

Köprü 14’te kapatılıyor

İstanbul Valisi Vasip Şahin, 15 Temmuz anma programları kapsamında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün bugün 14.00’ten itibaren hem araç hem de metrobüs geçişine kapatılacağını açıkladı. 21 bin 780 polis görev yapacak.

Sabaha kadar hatim duası

Hain darbe girişiminin yıldönümde İstanbul’da da etkinlikler düzenlenecek. İstanbul Müftülüğü şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti ve mevlit programı tertipleyecek. Şehit Prof. Dr. İlhan Varank’ın ailesi ve yakınlarının katılacağı program Şehzadebaşı Camisi’nde öğleden önce gerçekleştirilecek. Müftülük ayrıca bütün şehitlerin ruhuna hediye edilmek için pazar günü akşamından 16 Temmuz Pazartesi sabah 10.00’a kadar sürecek bir hatim programı düzenleyecek. Bu programda 30 hafız görev alırken, hatim duası İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz tarafından yapılacak.
Hatıra ormanı açılacak
Büyükşehir Belediyesi binasının havuzunda yaşanan bir an hiperrealist (gerçekçi) anıt ile ölümsüzleştirilecek. “Saraçhane 15 Temmuz Anıtı”nın ve 15 Temmuz şehitleri ve gazileri anısına oluşturulan hatıra ormanları açılacak. Edirnekapı, Çengelköy ve Karacaahmet mezarlıklarında mobil iletişim araçları kurularak ziyaretçilere çeşitli ikramlarda bulunulacak.
Yurt genelinde selalar okunacak
Ankara Valiliği’nce Karşıyaka Mezarlığı’ndaki 15 Temmuz Şehitliği’nde şehit yakınları, gaziler ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılacağı anma ziyareti gerçekleştirilecek. Camilerde şehitler için mevlit okutulacak. Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde saat 19.00’da anma programı düzenlenecek. Diğer illerde de anma programı düzenlenecek, şehitlikler ziyaret edilecek. Tüm yurtta camilerde saatler 00.13’ü gösterdiğinde selalar okunacak.

Haberin Devamı