Gazete Vatan Logo

Başkandan topuklu tepkisi!

Tabela da astı ama fayda etmedi...

ORDU Belediye Başkanı CHP’li Seyit Torun, Orgeneral İbrahim Fırtına Bulvarı üzerinde yapılan yürüyüş ve koşu yolunda uyarı levhaları asılmasına rağmen topuklu ayakkabılarla yürünmesine tepki gösterdi. Başkan Torun, "Maalesef spor amaçlı o alan topuklu ayakkabılarla deforme oluyor, bu çalışmaya sahip çıkmalıyız" dedi.

Ordu Belediyesi tarafından sahil şeridinde yaklaşık 2 kilometrelik bölümde hayata geçirilen 1 milyon 500 bin lira tutarındaki ’Kıyı Plaj ve Park Projesi’ kapsamında mevcut kaldırımın dışında koşu ve yürüyüş yolu yapıldı. Kauçuk zeminin zarar görmemesi için belediye tarafından yürüyüş yolunda belli aralıklarla üzerinde ’Kauçuk zemine zarar verdiğinden topuklu ayakkabı ile yürünmemesi rica olunur. Ordu Belediyesi’ yazılı uyarı levhaları asıldı. Ancak uyarılara rağmen topuklu ayakkabılarla yürünmesi kauçuk zeminin bozulmasına neden oldu.

Belediye Başkanı Seyit Torun, bu alanda haftanın yedi günü insanların dinlenebileceğini belirterek yapılan çalışmaları vatandaşların korumasını istedi. Talep üzerine bölgedeki yürüyüş ve koşu yolunu hazırladıkları proje kapsamında bir metre daha genişlettiklerini anlatan Başkan Torun, şunları söyledi:

"Yürüyüş ve koşu yolunun haricinde yeni proje de de sahil de yürüyüş alanları bulunuyor. Bu bölge Ordu’nun deniz turizmine hitap ettiği bir alan. Yürüyüş yolunda uyarı levhalarımız var, zaman zaman biz de uyarıyoruz. Yan tarafta onlar içinde yürüyüş alanı var. Normal topuklu ayakkabıyla yürüyüş için ama o alan sadece spor yapma amaçlı. Yürüyüş koşu yolunda maalesef topuklu ayakkabılarla ve uygunsuz ayakkabılarla o alan zarar görüyor. Kauçuk çok kısa sürede bozuluyor. Sonuçta bu hizmet onlar için orayı korumamız lazım."

Haberin Devamı