Gazete Vatan Logo

Başbakanlık'tan 'Gavur İzmir' açıklaması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir gezisinde söylediği, "İzmir'in üzerindeki o zaman zaman yakıştırılan bazı ifadeler vardır ya" sözleriyle 'Gavur İzmir' imasında bulunduğu iddiasına tepkiler devam ederken, Başbakanlık Sözcüsü Akif Beki tarafından bu konuda bir açıklama geldi.

Beki, "Sayın Başbakan'ın bu sözleriyle, İzmir için kulanılan "solun kalesi' gibi bazı siyasi nitelendirmeleri kastettiği açıktır" dedi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden Akif Beki tarafından yapılan açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın İzmir'de hiç konuşmadığı ifadelerin kendisi tarafından söylenmiş gibi gösterilerek tartışma konusu yapılmasının siyasi bir acziyet olarak değerlendirildi. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Sayın Başbakan'ın 18 Aralık Pazar günü İzmir İl Teşkilatı'nın yemekli toplantısında yaptığı bazı değerlendirmelerin farklı anlamlara çekildiği görülmektedir. Sayın Başbakan, hiç kullanmadığı ifadelerin kendisi tarafından söylenmiş gibi gösterilerek tartışma konusu yapılması "siyasi bir acziyet' olarak değerlendirmektedir. Bu durum, siyasetin içine çekildiği tartışma düzeyi açısından da üzüntü ile karşılanmaktadır.

Sayın Başbakan, toplantıyı izleyen kameraların ve basın mensuplarının kayıt cihazlarının da tespit ettiği gibi 'Gavur İzmir' ifadesini ne kulanmış, ne de ima etmiştir. Sadece siyasi hedeflerini işaret ederken İzmir ile ilgili "O, zaman zaman bazı ifadeler vardır ya, bu ifadelerin olmadığı görülecektir. Çünkü, İzmir'in aslı bu değildir. O yakıştırmalar değildir. İnşallah bu yakıştırmaları da ilk seçimde silip atacaktır üzerinden' demiştir. Sayın Başbakan'ın bu sözleriyle, İzmir için kulanılan "solun kalesi' gibi bazı siyasi nitelendirmeleri kastettiği açıktır. Sayın Başbakan'ın sözleri dinleyiciler tarafından da böyle anlaşılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur."

Haberin Devamı