Gazete Vatan Logo

Başbakan Yıldırım: 1 dolara sattılar

Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinliğnde konuşma yaptı.

Başbakan Yıldırım: 1 dolara sattılar

Yıldırım konuşmasında, "Milletin üzerine bombalar atarak mı milleti kurtaracaksınız ey gafiller! Tarihin gördüğü en erdemli milletin karşısında 1 dolara, 1 dolarlık paçavraya döndüler. 1 dolara ruhlarını, inançlarını, göğüslerindeki bayrağı, milleti sattılar. Şunu dünya alem iyi bilsin ki, ihanetlerin bedeleni ödeyen tek bir FETÖ'cü kalmayıncaya kadar bu mücadele devam edecek." dedi.

Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Çok anlamlı bir hafta içerisindeyiz. Dünyanın en sinsi terör örgütü tarafından planlanmış darbe görünümlü işgal girişimi milli bir destana dönüştürüldü. Üzerinden de 1 yıl geçti. Bu hafta içinde çok yaygın anma etkinlikleri düzenliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızla dün 15 Temmuz şehitlerimizi, ülkenin bağımsızlığı için canını veren bütün şehitlerimizi kabirleri başında ziyaretlere gittik. Dualar okundu, hatimler indirildi. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize hayırlı uzun ömürler diliyoruz. O alçak darbe girişiminde 250 şehidimiz var. 81 ildeki anma programları 16 Temmuz sabahına kadar devam edecek. 15 Temmuz demokrasi milli birlik gününde de sayın Cumhurbaşkanımızla beraber TBMM Gazi Meclis'in oturumunda beraber olacağız.

Haberin Devamı

ASKER KILIĞINA GİRMİŞ TERÖRİSTLER MİLLETE BOMBA YAĞDIRDI

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup da darbe yaşamamış bir kişi yok maalesef. Hatta belli yaşa gelenler 3-4 darbeyi birden yaşadılar. Terör örgütlerinin nasıl iyisi kötüsü yoksa darbenin de iyisi kötüsü olmaz. Ama Türkiye bu toprakların şimdiye kadar gördüğü en vahşi, en hain darbe girişimiyle karşılaştı 15 Temmuz'da. Kendilerine vatan savunması için emanet edilen tank, uçakları alçakça millete karşı kullandılar. Asker kılığına girmiş bu katiller terör örgütlerine atmadıkları onlarca bombayı Özel Harekat'ta görevli kahramanlarımızın üzerine, milletin, Meclis'in üzerine attılar. Milletimiz liderinin çağrısıyla meydana akın akın inmiş ve onun gösterdiği kararlılıkla darbecilere karşı durmuştur. Bu hainler hak ettikleri cezayı hukuk içerisinde alacaklar.

KENDİ İÇİNDEKİ HAİNLERİ BİLEREK MEMLEKET YÖNETİLEMEZ

Haberin Devamı

Bunların masum rolü oynamasından hiç kimse etkilenmesin. Şehit ve gazi yakınlarımızın gönlü rahat olsun. Biz bir şeyden haberdar değildik, teröristlerle savaşıyor zannettik yalanları, saçmalıkları kendilerini kurtaramayacak. Herşey milletin, bütün dünyanın gözü önünde oldu. Milletin üzerine bombalar atarak mı milleti kurtaracaksınız ey gafiller! Tarihin gördüğü en erdemli milletin karşısında 1 dolara, 1 dolarlık paçavraya döndüler. 1 dolara ruhlarını, inançlarını, göğüslerindeki bayrağı, milleti sattılar. Şunu dünya alem iyi bilsin ki, ihanetlerin bedeleni ödeyen tek bir FETÖ'cü kalmayıncaya kadar bu mücadele devam edecek. Hiçbir devlet kendisine sadakat göstermeyenlerle çalışamaz. Olay Anayasa, İnsan Hakları Mahkemesi'ne de taşındı. Oradan çıkan karar her devlet kendine sadakat gösteren memurlarla çalışılır dendi. Kendi içinizde hainler olduğunu bile bile nasıl memleketi yöneteceksiniz?

SADECE İSTANBUL'DA DEĞİL 81 İLDE MİLLET SOKAKTAYDI

Milyonlar sadece darbenin en yoğun hissedildiği Ankara'da, İstanbul'da değil, 81 ilde millet, vatan, devlet, demokrasi için sokaklardaydı, tankların üzerindeydi, yolların üzerindeydi. Birbirlerini o güne kadar tanımamış, görmemiş nerede olduğunu kim olduğunu bilmeyen insanlar ölümüne kardeş oldu. O gece milletin bütün dünyaya Türk Milletinin gücünü tüm dünyaya bir kez daha gösterdiği, düşmanlarını korkudan titrettiği gündür. Hiç birbirini tanımıyan insanlar birbirine kol kanat gerdiler.

Haberin Devamı

ANA MUHALEFET 'ADALET' ADI ALTINDA FETÖ'CÜLERİ MASUM GÖSTERİYOR

15 Temmuz'u kontrollü darbe diye niteleyenler baktı ki tutmadı, tornistan yaptı şimdi 20 Temmuz darbesi diyorlar. Bu akıl tutulmasıdır. Ana muhalefetin 'adalet' adı altında FETÖ'cüleri masum gösterme çabalarına şahit oluyoruz. 15 Temmuz'dan bu yana FETÖ örgütü ile kararlı bir şekilde mücadelemiz devam ediyor. Aynı zamanda üç t erör örgütüyle mücadele eden bir ülkeyiz. KHK'ler ile FETÖ mensubu olduğu belirlenenler kamu ile ilişiği kesildi. Büyük oranlarda tasfiye edildiler. Örgütün medya, finans, bürokrasi ayağı açığa çıkarıldı. Okullar, yayın organları kapatıldı. Bu kararlı mücadele ilerleyen süreçte de hiç şüphesiz devam edecek.

Haberin Devamı

MÜCADELE KARARLILIKLA DEVAM EDECEKTİR! BİZİ DESTEKLEYİN

FETÖ'nün siyasi ayağı ne oldu diye soranlar oluyor. Türk siyasi tarihine bu örgütün ortaya çıktığı 1966'dan beri bakın bu örgütle mücadele edilen iki dönem var. Birisi rahmetli Erbakan'dı, diğeri de AK Parti iktidarı Recep Tayyip Erdoğan. Bunun dışındaki siyasi liderlerler hep örgütle iyi geçinmiştir. Tarihi olaylara dönün bir bakın. Bunu göreceksiniz. Kuşkusuz FETÖ terör örgütüyle ilgili mücadelede atılacak adımlarımız var.

KOMİSYON 17 TEMMUZ'DA ÇALIŞMAYA BAŞLAYACAK

OHAL İnceleme Komisyonu 17 Temmuz'da çalışmaya başlayacak. Dosyalar tek tek incelenecek. Mahkemelerde şehit yakınlarımız, şahitlerimiz sabırsız davranıyor. Bunlar daha sonra "adil yargı yapılmadı, savunma hakkımız verilmedi" diyerek uluslararası mahkemelerde bu işi bozmak için şimdiden tezgah yapıyorlar. Ben mağdurlara, yakınlarına özellikle tavsiyem şu: Sabredin, hangi tiyatroyu yaparlarsa yapsınlar, hangi oyunları oynarlarsa oynasınlar, asla ve asla bu yaptıklarının karşılığını görecekler, hukuk devleti çerçevesinde hak ettikleri cezayı alacaklardır. Onların elinden bu itirazları almamız lazım. Bu darbe hazırlığı 3-5 günlük 3-5 yıllık bir hazıklık değil. Tam 50 yıl boyunca bu alçak terör örgütünün darbe girişimini, devleti ele geçirme çalışmasını başlatmış olduğunu şimdi daha iyi anlıyoruz. Bu örgütün arkasındakiler Türkiye ve demokrasi düşmanıdır. Bunların maskesi 17-25 Aralık, 15 Temmuz'da düşmüştür.

O GECE TÜRK KADINI VATANINA VE BAYRAĞINA SAHİP ÇIKMIŞTIR

Türk kadını nasıl vatanına ve Bayrağına sahip çıktığını o gece gösterdi. O gece canlarını esirgemeden mücadele ettiler. 15 Temmuz gecesi 18 yaş altında 8 tane ana kuzusu şehit oldu. Dün bazılarının kabirlerini ziyaret ettik. Ben 250 şehidimizin 2 bin 193 gazimizin adını tek tek saymak isterdim. Hepsinin ruhları şad olsun.

MERHEMİMİZ BİRLİĞİMİZ, BERABERLİĞİMİZDİR...

Buradan diğer ülkeleri uyarıyoruz. Bize bakın söylediklerimize kulak veren ülkenizde FETÖ'nün bütün faaliyetlerine, kurum ve kuruluşlarına son verin. Hele hele eli kanlı darbecileri ülkenizde barındırmayın. Çocuklarımız hala uçak sesi duyduğunda irkiliyor, helikopter sesi duyan vatandaş 'ne oluyor acaba?' diye sağına soluna bakıyor. Böylesine ağır travmanın bir yıl içerisinde tamamen atlatılmasını söylemek zor. Ama birliğimiz, beraberliğimiz yaralarımızın merhemidir, en güzel ilacıdır. Birbirimizi daha çok seveceğiz, daha çok güveneceğiz.