Gazete Vatan Logo

Başbakan: Vakit bulsam Kürtçe öğrenmek istiyorum

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır'da AK Parti il kongresinde konuştu.

Başbakan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

* Zor sınavlardan geçiyoruz. Bu zorlukları Selahaddini Eyyübi'nin, Ertuğrul Gazi'nin izinden giderek aşabiliriz.

*Tarihte nasıl omuz omuza vatanımızı koruduysak, eğer bir camiye saldırı olmuşsa, Avrupa'da Kürt ve Türk kardeşlerimizi omuz omuza görüyoruz. Kardeşliğimiz ebediyete kadar sürecek.


* Rahmetli başbakanımız Erbakan çözüm için çalışmaya başladı, 28 Şubat süreci yaşandı. Son olarak Cumhurbaşkanımız Erdoğan, çözüm süreci için cesur adımlar attı. Cumhuriyet mitingleri tertip edildi, Danıştay saldırısı yaşandı, milli iradeyle hükümet olan AK Parti'yi darbeyle indirmeye çalıştılar.

*10 Ağustos'ta milletimiz ilk kez kendi oylarıyla Cumhurbaşkanı seçti. Ama durmadılar. Sayın Cumhurbaşkanımızla AK Parti kongresinde devir-teslim yaparken ikimiz de konuştuk. İkimiz de çözüm sürecine vurgu yaptık. Her zaman sahip çıkacağız dedik. O Cumhurbaşkanı olarak ben başbakan olarak mutlaka çözüm süreci başarıya ulaşacak.

*Cizre'de olaylar çıkararak çözüm sürecini provoke etmeye çalıştılar.

Haberin Devamı

* Her bir Cizreli bizim kardeşimizdir

Yıllarca bu ülkede Kürtçe yasaklandı. Annlerin cezaevinde Kürtçe konuşmaları yasaklandı. Şarkılar yasaklandı.Şimdi AK Parti olmasaydı bu salonda başbakanı Kürtçe karşılayabilir miydiniz? Olağanüstü hali kim kaldırdı? AK Parti kaldırdı, Kürtçe yasağı, Kürtçe propaganda yasağını da AK Parti kaldırdı.

*Ben de biraz vakit bulsam Kürtçe öğrenmek isterim.