Gazete Vatan Logo

Başbakan Süleymah Şah operasyonunun adını açıkladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, gece yarısı Suriye'ye sınırları içine yapılan Süleyman Şah operasyonuyla ayrıntıları twitter hesabından açıkladı.
"Ecdadımızın emaneti Süleyman Şah’ın naaşı Suriye içindeki yeni mekanına geçici olarak nakledilmek üzere ülkemize getirilmiştir.
Bugüne kadar büyük bir onur ile görev yapan Süleyman Şah Saygı Karakolu personeli de TSK’nın Şah Fırat operasyonu ile yurda dönmüşlerdir.
Süleyman Şahın naaşının nakledileceği Suriye Eşmesinde bir bölge ordumuz tarafından kontrol altına alınmış bayrağımız göndere çekilmiştir.
Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman personelini bir kez daha tebrik ediyorum.
Her türlü riski barındıran çatışma ortamında Suriye toprakları içesinde gerçekleştirilen bu son derece başarılı operasyon nedeniyle... "
Dün gece yarısı başlayan operasyonu Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Karargahı'nda komutanlarla birlikte yönetmişti.
TSK'dan Şah Fırat Operasyonu açıklaması
Şah Fırat Operasyonuyla ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı' da bir açıklamada bulundu. Genelkurmay Başkanlığı, Şah Fırat Operasyonu'yla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapılcı. Açıklamada, "Uluslararası Antlaşmalar ile Türk toprağı olan Süleyman Şah Saygı Karakolundaki manevi değeri yüksek ecdat yadigarı emanetler, Suriye'de ortaya çıkan güvenlik sorunları ve askeri zaruretler nedeniyle, haklarımız saklı kalmak üzere geçici olarak yine Suriye topraklarında bulunan Suriye Eşmesi Köyüne taşınmak üzere getirilmiştir." vurgusu yapıldı.
İşte o açıklama:
-Şah Fırat Operasyonu sırasında herhangi bir çatışma yaşanmamış, başlangıç evresindeki intikal esnasında bir personelimiz geçirdiği bir kaza sonucu şehit olmuştur.
-Geride değerli emanet bırakılmamıştır. Suriye Eşmesi'nde naaşın nakledileceği bölge birliklerimiz tarafından kontrol altına alınmış, bayrağımız göndere çekilmiştir.

Haberin Devamı