Gazete Vatan Logo

Başbakan Rixos'ta yardımcısı İber Park'ta

Başbakan Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, aileleriyle birlikte Güney'e kaçtı! İkisi de 5 yıldızlı otellerde kalan Erdoğan ve Gül'ün tatilleri herkesten gizlendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan birkaç günlük tatil için eşi Emine Erdoğan'la Antalya'ya Kemer'deki 5 yıldızlı Rixos Otel'e gitti. Antalya'ya büyük bir gizlilik içinde giden Erdoğan ve eşinin otele geleceği müdürlerden bile saklandı. Erdoğan çifti, önceki gece saat 01.30'da özel bir uçakla Antalya'ya gitti. Oradan da yakın korumalarının bulunduğu sivil eskortlarla kent merkezine 1.5 saat mesafedeki Kemer Tekirova'da bulunan 5 yıldızlı Rixos Otel'e geçti.

Erdoğan ile eşinin Antalya tatilinin diğer aile fertlerinin de katılımıyla en az 2 gün süreceği söyleniyor. Erdoğan ailesi yatla koyları gezeceği yolundaki bilgiler ise otel yöneticileri tarafından doğrulanmadı.

Kimse bedava kalmaz
Başbakan'ın kaldığı Rixos Otel'de tenis kortları, beach voleybol alanı, mini basketbol sahası, cimnastik salonları, Türk hamamı ve sauna var. Ancak Rixos'un bir gecelik ücreti Gül'ün kaldığı İber Otel kadar yüksek değil. 4 kişilik 'family room' 460 euro. Rixoslar'ın sahibi Fettah Tamince, Başbakan'ın otel ücretini mutlaka ödeyeceğini söyledi. Tamince, VATAN'a "Bizim otelimizde hiç kimse bedavaya kalamaz. Ayrıca çok iyi biliyorum ki Başbakan bu konularda çok hassastır" dedi.

Gül'ün Bodrum kaçamağı
Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ise haftasonu 2 günlüğüne Bodrum'a kaçtı. Pazar sabahı eşi Hayrünnisa Gül ve 2 çocuğuyla birlikte Göltürkbükü'ndeki 5 yıldızlı Iber Park Otel'e giden Dışişleri Bakanı'nın bu küçük tatili, herkesten gizlendi. Gül Ailesi, Bodrum'daki ilk günlerinin büyük bölümünü, kendilerine ayrılan yüzme havuzlu özel villada dinlenerek geçirdi. Güller'in kaldığı villaya bol miktarda, kavun, üzüm ve incir servisi yapıldı.

Salih Memecan eşlik etti
Iber Park Otel'in sahiplerinin Princess adlı yatıyla mavi yolculuğa çıkan ve Gündoğan ile Yalıkavak koylarını gezen Gül Ailesi'ne, Sabah gazetesi çizeri Salih Memecan da eşlik etti. Memecan AKP'nin 4'üncü kuruluş yıldönümü münasebetiyle çıkan Türkiye Bülteni'nin özel sayısı için 9 karikatür çizmiş ve bu karikatürlerde, ekonomideki iyileşmeden duble yol yapımına kadar iktidarın hizmetlerini anlatmıştı.

İşadamlaroyla yemek
Gül, pazartesi akşamı da Turgutreis'deki bir balık restoranında eşi ve işadamlarıyla birlikte yemek yedi. AB müzakerelerinin başlayacağı 3 Ekim öncesi güç depoladığı söyleniyor. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, dün akşam Ankara'ya döndü.

Bir gecesi 764 milyon
Bölgenin en güzel otellerinden biri olan Rixos, 503 standart oda ve 96 villa tipi odaya sahip. Otelde, Fransız ve İtalyan mutfağının seçkin yemekleri de yapılıyor. 95 bin metrekare üzerine kurulu tesiste, tenis kortları, beach voleybol alanı, mini basketbol sahası, cimnastik salonları, Türk hamamı ve sauna var. Otelde bir gece kalmanın bedeli ise, 'family room'larda 4 kişilik bir aile için 460 euro (764 milyon lira).

Geceliği 3.3 milyar
Gül Ailesi için İber Park Otel'de sadece 11 tane olan özel villalardan biri tahsis edildi. Villalarda 5 oda, biri saunalı diğeri jakuzili 2 yatak odası, mutfak, salon ve özel yüzme havuzu var. Villaların bir geceliği kahvaltı dahil 2500 dolar (3 milyar 362 milyon lira). Ancak otelin sahiplerinden Erdal Danyal, VATAN'ın sorusu üzerine "Önemli bir indirim yapıldı. Rakam veremem. Ama bu her devlet adamına yapılır" dedi.

Haberin Devamı