Gazete Vatan Logo

Başbakan'ı kızdıracak

Elektriklerin sık sık kesilmesini protesto etmek isteyen vatandaş öyle bir eyleme imza attı ki...

BALIKESİR'in Ayvalık İlçesi'nde Fransa'dan emekli, 63 yaşındaki Süleyman Dumlu, elektriklerin sık kesilmesini yazdığı şiirle protesto etti. Süleyman Dumlu, üzerine şiirini yazdığı kartonu UEDAŞ Ayvalık İşletmesi'nin kapısına astı. Ancak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a selamın da yer aldığı şiirin yazılı olduğu karton, kısa süre sonra görevliler tarafından indirildi.

Ayvalık İlçe merkezi ile Sarımsaklı Beldesi'nde, hemen her gün 19.00-24.00 saatleri arasında görülen elektrik kesintileri Sümleyman Dumlu'yu da canından bezdirdi. Kesintiler nedeniyle birçok elektrikli ev aletinin son olarak da televizyonunun arıza yapması, Süleyman Dumlu'yu çileden çıkardı. Elektrik kesintilerinin nedeni ve ne zaman sona ereceği konusunda da bilgi alamayan Dumlu, sorunu şiirle protesto etmeye karar verdi. Dumlu üzerine şiirini yazdığı kartonu UEDAŞ Ayvalık İşletmesi'nin kapısına astı. Ancak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a selamın da yer aldığı şiirin yazılı olduğu karton, kısa süre sonra, öğle tatilinden dönen görevliler tarafından indirildi.

UEDAŞ Ayvalık İşletmesi Amiri Nevin Çapa, Süleyman Dumlu'dan şikayetçi oldu. Dumlu'nun protestosunu izleyen gazetecilerden bazıları, cumhuriyet savcısının talimatıyla polisler tarafından bilgilerine başvurulmak üzeri polis merkezine çağrıldı. Dumlu'nun da ifadesinin alınacağı belirtildi.

Balıkesir UEDAŞ Dağıtım Hizmetleri Koordinatörü Filiz Akın, Ayvalık’taki enerji kesintilerinin hava şartlarından veya enerji dağıtım sisteminde oluşabilecek aksaklıklardan kaynaklandığını, sorunu gidermek için yoğun şekilde çalıştıklarını söyledi.

Fransa'nın Lyon kentinde 40 yıl restoran işletmeciliği yaptıktan sonra Türkiye'ye dönen ve 3 yıl önce Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'ne yerleşen Dumlu'nun TEDAŞ başlıklı protesto şiiri şöyle: “Yavaş yavaş karanlığa alıştık / Ne kadar varsa hepsini sattık / Elektrik kesildi ışıksız kaldık / Hasta ilanını bulmaz Tedaş / Beni de özelleştir, şiir yazayım / Gidip de Tedaş'ın kapısına asayım / Millete pahalı ayran satanın / Hakkından birileri geliyor Tedaş / İş bileni böyle işten atarsan / Bileni bilmeyeni işe alırsan / Faturayı ödemeyi bugün unutursan / Şalteri indirmeyi bilirsin Tedaş / Mum dağıtın Ayvalık'ta millete / Zengin olur kazık atan devlete / Kaçıncı sıradasınız bilmem vergide / Elektrikler bu sık sık kesilmez Tedaş / Tayyip beye bizden selam söyleyin / Size büyük trafolar versin / Yalnız onun ampulleri sönmesin / Milletin mühim değildir Tedaş / Şair Süleyman'ın Lyon'da köle / Ucuz kablo döşeyen bir şirkete / Bir daha ihale vermeyin Tayyip / İhale vermeyin Tayyip”

Haberin Devamı