Gazete Vatan Logo

Başbakan 'Huzur Paketi'nin detaylarını açıkladı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Başbakan 'Huzur Paketi'nin detaylarını açıkladı!

Başbakan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

* Yüzyıllar boyu kalbimizin medeniyetimizin bir parçası olan Halep yanıyor. Direnen şanlı Halep'e Gaziantep adına Kahramanmaraş adına sahip çıkacağız.

* Suriye'de rejim güçleri Türkiye Halepkoridorunu kesip insani yardımı önlüyor.

* Rus uçaklarının attığı bombaların yüzde doksanı sivil hedefler vuruyor.

* Sayın Merkel ile mültecilerle ilgili 10 maddede mutabakata vardık. Almanya'ya kararlılığı ve işbirliği için teşekkür ediyorum.

* Farklı gruplarla doğu ve güneydoğuda yaşananlarla ilgili görüşmeler yaptık. Hedeflerimizi paylaştık, kanaatlerni öğrendik.

* Birlik, Huzur ve Demokrasi Eylem Planı kapsamında demokratik reform adımları atılacak.

* Açıkladığımız paket sadece güven değil güven ve huzur paketidir. Bütünleştirici anlayışla hareket edeceğiz. Millet ile devlet arasında uçurum oluşmasına izin verilemeyecek.

* Emin olun zafer vahdet için yola çıkanlardır. Bunların hesabı şuydu: Tükiye'yi de Suriye ve Irak gibi bölme planına kalkıştılar. Bölge halkı onların yanında olacağı hesabı yaptılar ama böyle bir şey olmadı.

* Kamu düzenini kim bozmaya kalkarsa durdurulacak. Demokrasinin asgari şartı kamu düzenidir. Cizre, Sur, Silopi'deki düzenin sağlanması için ne gerekiliyorsa yapılacak. Korucu sayısı arttırılacak, polis merkezleri kurulacak. Demokratik reform adımları atılacak. Terörden etkilenen ailelere her bakımdan destek olacağız. Göç eden ailelere barınma yardımı yapılacak. Öğrencilerin aksayan eğitimi telafi edilecek.

* Esnafın kredi ödemeleri ertelenecek.

Haberin Devamı

* Türkiye basın özgürlüğünün sonuna kadar yaşandığı demokratik bir ülkedir.Beklentrimiz ortak meselelerde aynı gemide oludğumuzun bilincinde hareket etmeleridir.

* Bu kaynaklar kimsenin babasından kalma kaynaklar değildir. Hükümetin Başbakan'ı olarak ne beni,mdir, ne vekillerindir. Her biri milletindir.

* Belediye kanununda değişiklik yapacağız.

* Patlayıcıların yapımlarında kullanılan gübrelerin takibi için bir takip sitemi kuracağız.