Gazete Vatan Logo

Başbakan Erdoğan gazilerden gönül aldı

Erdoğan “Askerlik yan gelip yatma yeri değil” sözlerinin ardından Gaziler Günü’nde gazilere otobüs hediye etti. Adanalı gaziler ise başbakana 1 YTL’lik tazminat davası açtı

“Askerlik yan gelip yatma yeri değil” sözüyle tepki çeken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gaziler Günü’nde “gönül aldı”. TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’ni ziyaret eden Erdoğan, gazilere özel olarak üretilen bir otobüs armağan etti. Başbakan Erdoğan, TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’nde tedavi gören Güneydoğu gazilerini Gaziler Günü dolayısıyla ziyaret etti. Erdoğan’ın TSK Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaretine yalnızca Anadolu Ajansı ve TRT alındı.

Diğer basın kuruluşlarına kapalı gerçekleşen ziyaret sırasında Erdoğan, gazilerin eserlerinin bulunduğu fotoğraf, resim ve seramik sergisini gezdi. İki adet seramik tablo satın aldı. Başbakan Erdoğan, merkezin bahçesinde düzenlenen törenle gaziler için özel hazırlanan şehirlerarası otobüsün anahtarlarını TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’nin Başkanı Tuğgeneral Mehmet Ali Yıldırım’a teslim etti. Erdoğan, “Gaziler Günü’nde gazilerimiz için hazırladığımız bu otobüsün anahtarlarını teslim ediyorum” dedi. Erdoğan, gaziler için özel bir otobüs üretilmesini geçen yıl MAN fabrikasını ziyareti sırasında talep etmişti. Firma biri Erdoğan’ın, diğeri gazilerin kullanımı için olmak üzere Başbakanlığa iki otobüs armağan etmişti.

REHABİLİTASYON MERKEZİ’Nİ BÜYÜKANIT’LA GEZDİ
Merkezde Erdoğan’ı Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt karşıladı. Ziyaretçi defterini imzalayan Erdoğan, Elele Kafeteryası’nda gazilere hitap etti, “Gaziler Günü’nüzü kutluyorum” diye seslendi.

Gaziler Başbakan’a tazminat davası açtı
Adanalı terör gazileri, Gaziler Günü kutlamasının ardından “Askerlik yan gelip yatma yeri değildir” sözü nedeniyle Başbakan Erdoğan aleyhine 1 YTL’lik manevi tazminat davası açtı. Övünç madalyalarının yanına “Sayın Başbakan! Biz Yatarak Gazi Olmadık” yazılı kokart takan gaziler arasında, kendilerini ziyaret eden Amerika’nın Adana Konsolosu’na “Biraz geç kalmadınız mı” diye soran Murat Caner de vardı. 36 yaşındaki bir başka gazi Sabahattin Aslan ise “Başbakan bu sözle onurumuzu zedeledi, gururumuzla oynadı. Özür diledi ama, özrü kabahatinden büyüktü” dedi. Gaziler, törene katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’ın yakasına, protesto kokartını takmak istedi. Ancak Durak, izin vermedi. Başbakan’ı da “Sayın Başbakan o gün üç yerde programa katıldı. İnsan yorgun olduğu zamanlarda böyle konuşabiliyor” diyerek savundu.

Haberin Devamı