Gazete Vatan Logo

Başbakan Erdoğan'dan kritik hamle!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının sosyal medya ve internet sitelerinde yayımlanmasını önlemek için bireysel mücadeleye de başlayacağı ve bu kapsamda “kendi sesinin telif hakkını” alacağı iddia edildi. Erdoğan’ın bu yolla halka açık konuşmaları dışındaki tüm konuşmaları telif kapsamında olacağından, kendisine ait olduğu öne sürülen ses kayıtlarının başta YouTube olmak üzere internet sitelerinde kullanılmasını önlemeyi hedeflediği bildirildi.

GÜLEN SES KAYITLARI KALDIRILDI BAŞBAKAN'INKİ KALDIRILMADI

Hükümete yakın bir gazetede yayımlanan habere göre, Erdoğan’ın kendi sesinin telif hakkını alma konusunda çalışma yapılması talimatı vermesine, Fetullah Gülen’e ait olduğu öne sürülen ses kayıtlarının YouTube’den itiraz üzerine kısa sürede kaldırıldığının tespit edilmesi yol açtı. İddiaya göre Erdoğan’a ait tapeler YouTube’dan kaldırılmazken, Fethullah Gülen’in telefon görüşme kayıtlarının kısa sürede siteden kaldırıldığı görülünce yapılan inceleme sonucu, bu durumun Gülen’in ses haklarının “Gülen cemaatinin bir şirketi tarafından satın alınması ile sağlandığı” belirlendi.

Erdoğan’ın kendi sesinin telif hakkını alacak iddiasına ilişkin VATAN’ın sorularını yanıtlayan bir AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ise, “Böyle birşey olabilir. Ama detaylı bilgim yok” yanıtını verdi.

Haberin Devamı