Gazete Vatan Logo

Başbakan'dan kritik görüşme sonrası açıklama

Başbakan'dan kritik görüşme sonrası açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan hükümet kurma görevini alan Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP ile yaptığı 1 saat 40 dakikalık görüşme sonrası AK Parti Genel Merkesi'nde açıklama yaptı.

İşte açıklamasından satır başları:

7 Haziran gecesi yaptığımız balkon konuşmasında milli iradeye saygıyı tartışmayız, çıkan tabloyu doğru okuyacağız, Türkiye’yi hükümetsiz bırakmamak için elimizden geleni yapacağız, kimse kriz beklemesin dedik.

Çok yoğun bir mutfak çalışma yaptık. Her partiyle ilgi komisyonlar kurduk.Çıkarlarımızı ülke çıkarlarımızın önüne geçirmemeliyiz. Bizim için en önemli unsur karşılıklı güvenin oluşturulmasıdır.

Bugün Kılıçdaroğlu ile yaptığımız görüşme son derece samimi geçti. Buradan da kendisine teşekkür ediyorum.

Güçlü ve sağlam bir hükümetin kurulması gerektiğini ifade ettim. Aynı şeyleri yarın Sayın Bahçeli'ye de söyleyeceğim.

CHP ile koalisyon görüşmelerinin devamına karar verildi. İkinci tur da yapılacak. Karşılıklı zemin oluşursa görüşmeler devam eder.

Cumhurbaşkanlığı makamı gündeme gelmedi. Bana bu görevi Cumhurbaşkanı verdi. O makamın yetkisini tartışmak eşyanın tabiatına aykırı.

Haberin Devamı

CHP ve MHP ile yakınlığımız aynı. Eminim ki yarın Sayın Bahçeli ile görüşmemizde olumlu geçecektir.

4+1 kişilik görüşme heyetleri 5+1'e yükseltildi..

Bu talep CHP'den geldi. Bu eleştirel bir durum değildir. İhtiyaç olduğu için bu adım atılmış olmalı. Biz de o talep sonrası ekibimizi 5+1 yaptık.

Belli bir aşamadan sonra liderler arasında birebir görümenin yapılması durumu oluşabilir. Bu noktada da görüşme yapılabilir.

Ben Ramazan Bayramı'ndan önce ilk turu bitiririm dedim. Ön görüşmeler etkili olacak. Birer arkadaşlarımızı görevlendirdik temas ve ön görüşmeler için. Arkadaşlarımızın çalışmalarından sonra ikinci turu yapacağız. Bütün partilerle ikinci turu aynı zaman diliminde yapaacağız.