Gazete Vatan Logo

Başbakan’dan haksız kazanç talimatı

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, AK Partili vekil ve belediye başkanlarının başta imar olmak üzere her alanda haksız kazanç elde edip etmediklerinin incelenmesini istediği ve “İmar artışını öğrenip, oradan arsa almak haram kazançtır” dediği öğrenildi

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun AK Parti milletvekilleri, belediye başkanları ve parti teşkilatlarındaki yöneticilerin mal varlıklarının başta imar olmak üzere her türlü haksız kazançla elde edilip edilmediğinin araştırılması için bir çalışma yapılmasını istediği öğrenildi.

Başbakan Davutoğlu’nun AK Parti İç Anadolu Bölgesi milletvekilleriyle yaptığı toplantıda bu konu gündeme geldi. AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, toplantıda siyasiler, parti yöneticileri ve bürokratların mal varlıklarının haksız imar kazancı gibi yollardan elde edilip edilmediğini araştırmak için ‘Etik Araştırma Merkezi’ olacak bir komisyon kurulmasını önerdi. Öneriye sıcak bakan Başbakan Davutoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcı Mehmet Ali Şahin’e konuyla ilgili bir çalışma başlatılması talimatını verdi. Davutoğlu’nun toplantıda, “Peygamber efendimize birisi bir hediye getirmiş. Diğeri ‘Sen Allah’ın resulü olduğun için bu hediye geliyor’ demiş. Peygamber efendimiz de o hediyeyi kabul etmemiş. Şimdi adam bir yerden imar geçeceğini öğrenip, oradan arsa alıyor ve haksız zenginleşiyor. Bu haram kazançtır. Bu kişi, imar geçeceğini siyasetçi ya da belediyedeki tanıdıkları vasıtasıyla öğreniyorsa bu daha da vahim. Bu, siyasetçinin görevini kötüye kullanmasıdır, ahlaksızlıktır” dediği belirtildi.

Haberin Devamı

Başkanlar, bürokratlar ve parti yöneticileri

Hüseyin Filiz’in sadece milletvekilleri ve belediye başkanlarının değil teşkilatlardaki parti yöneticileri ve bürokratların da mal varlıklarının süzgeçten geçmesi gerektiğini ifade ettiği belirtildi. Filiz’in haksız zenginleşme ile ilgili parti teşkilatlarına girişten itibaren benzer denetlemelerin yapılması gerektiğini söylediği öğrenildi. Milletvekillerinin eğer bir sorun varsa en başta erken teşhis edilerek AK Parti bir için bir emniyet sübabı oluşturulmasını istediği ifade edildi. Filiz’in yakın çevresine etikle ilgili yapılacak çalışmanın AK Parti’nin vatandaş karşısındaki imajını daha da güçlendireceğini söylediği öğrenildi.