Gazete Vatan Logo

Başbakan'dan flaş açıklamalar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran genel seçim öncesinde Rize'de halka hitap etti.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

*Cumhurbaşkanımızla olan dava arkadaşlığımız vesilesiyle Kalbimizin yarısı Konya'da ise yarısı da Rize'dedir.

*Kılıçdaroğlu, SSK'yı batırdı. Nerede senin başarın? Cumhurbaşkanımız CHP'nin çöpler içinde bıraktığı İstanbul'u yükselen bir yeni şehir haline getirdi. İşte başarı diye buna denir.

*Kendisine başarı hikayesi diyor, merdivene ters biniyor. Merdivene ters binen milleti doğru yola götürebilir mi?

*Onlar kapatma davası açtı biz millete sığındık. Bize Allah ve Millet yeter.

*Cumhurbaşkanımız ve beni ölümle tehdit ettiler. Bizi tanımamışlar. Biz doğduğumuz anda ölüme teslim olmuşuz.

*Memlekete neden gelmediği anlaşıldı. Meğer tuzak kuruyormuş darbenin sonunda gelecekmiş. Bize tehditler savuran paralelcilerden biri Ekrem Dumanlı HDP'lilerle arka kapıdan girerek görüşüyoruz. Çıksınlar ne plan yapıyorlar açıklasınlar.

*Kılıçdaroğlu diyor ki İmam Hatip'leri biz kurduk diyor CHP'nin tek parti olduğu döneme atfen. Bize o dönemleri hatırlatmayın sayın Kılıçdaroğlu, biz CHP'nin tek parti dönemini çok iyi hatırlarız. Özellikle Rizeliler o günleri çok iyi hatırlıyor. Darbeyi vesayeti bu memleketten kim kaldırdı? Türkiye'de başıörtülü başı açık her kadının onurunu savunan kim AK Parti. Türkiye'de demokrasiyi ve milli iradeyi taçlandıran parti hangi parti? Nasıl demokrasi ve milli iradeyi hakim kıldıysak herkes elindekini heybesindekini ortaya koysun. 12 Yıl önce bu millet IMF'ye borçluydu. Siz bu millete namerde borçlu olmayı yakıştırır mısınız? 70 Cent'e bu memleketi muhtaç edenleri affeder misiniz? Karadeniz sahil yolunu başlattılar yıllarca süründü. Kim bitirdi biz.

Haberin Devamı

*Şimdi Ovit Tüneli'ni açıyoruz 14 km. Dünyada ikinci. Kim yapıyor AK Parti. Çift tüplü tünel diyoruz ya akla Kılıçdaroğlu'nun CHP'sinin tüp kuyrukları geliyor akla. Tüp denince akla o günler geliyor. Şimdi OVİT'i Rize'ye kazandırıyoruz. Karadeniz'in barış Türküleri Diyarbakır'ın barış türküleri ile buluşacak inşallah. Biz barıştırmaya kardeş kılmaya geliyoruz. Rizeliler bu kardeşliği ebedi kılmaya var mısınız? Kim ne yaparsa yapsın aramıza fitne sokmak isteyennlere dur diyecek misiniz? Kim ne derse desin milleti bir iri diri kılacak mıyız? Bir olacak mıyız iri olacak mıyız diri olacak mıyız işte bu.

Haberin Devamı

*Rize-Artvin bölgesel havalimanını deniz üzerinde yapacağız. Şimdi OVİT Tüneli'ni yapan, bu havalimanını da yapar mı? Dedim ya Cumhurbaşkanımız ne kadar Rizeli ise bende o kadar Rizeliyim. Hani dersiniz ya ben dede tarafından rizeliyim ben de torun tarafından rizeliyim. Damadım Rizeli. Rizeli Ahmet'i bağrınıza basacak mısınız? Bir kulağım Konya'da bir kulağım Rize'de olacak inşallah. Kılıçdaroğlu duysun da miting nasıl olurmuş görsün. Boş yerlere atarak palavra atarak bir şey olunmaz. Rize Güney Çevreyolu'nu da yapacağız inşallah. Rize her türlü hizmeti hak ediyor. Rize zulmedilen baş eğmeyen bir ilimizdir.

*Bugün erken dönmek durumundayım ama buraya tekrar gelip tüm ilçeleri dolaşacağız.