Gazete Vatan Logo

Başbakan’dan ‘teğet’e karikatürlü savunma

Başbakan Erdoğan, ‘Kriz teğet geçecek’ tezini bakın nasıl savundu...

Başbakan Erdoğan, ‘Kriz teğet geçecek’ tezinin yanlış değerlendirildiğini belirterek, “Geçenlerde bir karikatürist, teğeti güzel çizmiş. Demek ki bunları takip etmiyorlar. Takip etseler, bunun az da olsa sürtünme payı olacak. Bunu görmüş olurlardı” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, küresel krizin Türkiye’yi mutlaka etkilediğini ancak teğet geçtiğini belirterek, ekonomik manzara konusunda hiçbir zaman popülizm yapmadıklarını söyledi. AKP’nin TBMM grup toplantısında, ekonomiyi değerlendiren Başbakan Erdoğan, ’Teğet geçecek’ sözünün tam olarak anlamadığından yakındı ve konuyu yeni yayımlanan bir karikatürün çok iyi anlattığını belirtti.

Karikatürü örnek gösteren Erdoğan, şunları kaydetti: “Ben hiç bir zaman ’Bu kriz bizi etkilemeyecek’ demedim. Dünya ile entegre olmuş bir Türkiye’nin krizden etkilenmesi gayet tabii olarak kaçınılmazdır. Ama ben dikkat ederseniz, ’Teğet geçecek’ dedim. Ama bunlar, ne yazık ki şöyle bir lütfedip de acaba teğet ne demektir buna da bakmadılar. Geçenlerde bir karikatürist, teğeti gayet güzel bir şekilde çizmiş. Gayet güzel bir şekilde ortaya koymuş. Demek ki bunları da pek takip etmiyorlar. Bunu eğer takip etmiş olsaydılar, demek ki bunun az da olsa bir sürtünme payı olacak... Bir şeyler alıp oradan götürecek. Bunu görmüş olurlardı.”

Başbakan Erdoğan, Türkiye’nin kriz sürecinde notu artabilen 14 ülke arasında yer alma başarısını gösterdiğini sözlerine ekleyerek, “Kredi notu artışları, ülkemizin krize karşı gösterdiği dayanıklılığın ve hükümetimizin piyasalara verdiği güvenin uluslararası camia tarafından teyit edildiğinin bir göstergesidir” açıklaması yaptı.

‘Doktor kardeşim gel, tam gün çalış maaşını zamlı al’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “sağlık hizmetini, bir yerde de milletin hayır dualarını almak için yapma anlayışıyla sürdürmek gerektiğini” belirterek, “Tam gün yasasının altında yatan gerçek bu” dedi. AKP Grup toplantısında “tam gün” yasasını değerlendiren Erdoğan, “Bakıyorsun, doktor hastanede yok. Nerede? ’Efendim, part-time çalışıyor.’ Türkiye’de doktor sıkıntısı var, part-time çalışıyor. Böyle şey olur mu? Niye part-time çalışıyorsun? Gel full-time çalış arkadaş. Bu millet hastaneye geldiği zaman soruyor. Beyefendinin ismi orada yazılı, ama doktor içeride yok. Nereye gitti? Muayenesine gitti” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

“Bu tasarının amacı, halkımıza yüksek standartta, kaliteli sağlık hizmeti vermek ve sağlık çalışanlarına yeni imkânlar sunmak. Bu konudaki itirazlar son derece yersiz ve hakkaniyetten uzaktır. Bu uygulamayla sayıca yetersiz olan sağlık personelinin üzerindeki iş yükü daha dengeli hale geliyor, vatandaşımızla hekimlerimiz arasındaki güven ilişkisi güçleniyor, hastaların sağlık hizmetine erişimi kolaylaşıyor. Yasayla birlikte, hekimlerimizin yoğun ve stresli bir günün yorgunluğundan sonra özel muayenelerine giderek tedavi ve kontrol sorumluluğunu üstlenmesine gerek kalmayacak. Bu uygulama sayesinde, tüm personelin ek ödemeleri de artırılacak. Hekimlerin mali özlük haklarını daha iyi hale getirmek için, maaşlarına çalışmalarından bağımsız olarak sabit bir ek katkı yapılacak ve bu ücret emekli maaşlarına da yansıyacak. Pratisyen hekimlerin maaşları yüzde 43, uzman hekimlerin maaşları yüzde 71, klinik şef ve şef yardımcılarının maaşları yüzde 80 artırılacak. Buna paralel olarak, 25 yıl çalışan bir pratisyen hekimin emekli maaşı yüzde 44, uzman hekimin emekli maaşı yüzde 82, klinik şefinin emekli maaşı yüzde 100 yükseltilecek.”

Samsun-Ceyhan hattında somut adımlar atılıyor

Resmİ ziyaret için dün Rusya’ya giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iki ülke arasında dostluğa ve işbirliğine büyük önem verdiklerini belirtti. Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

“Her şeyden öte, bizim enerji alanındaki birinci sırada en önemli ortağımız Rusya Federasyonu. Doğalgazı büyük ölçüde bu ülkeden karşılıyoruz. İnşallah şimdi yeni bir adımı da Samsun-Ceyhan arasındaki ham petrol boru hattında atacağız. Bu konuyla ilgili olarak da İtalya-Rusya-Türkiye arasında böyle bir çalışma devam ediyor. Bu seyahatimizde bunu bir neticeye vardırmanın gayreti içerisindeyiz.”

MEMECAN’I MI KASETTİ?

Başbakan’ın teğet konusunda örnek verdiği karikatüristin Sabah çizeri Salih Memecan olduğu ileri sürülüyor. Memecan, 10 Ocak 2010’da çizdiği karikatür ile ‘teğet geçme’ konusuna değinmişti. Salih Memecan’in eşi Nursuna Memecan, son seçimlerde İstanbul’dan AKP milletvekili seçilmişti.

Haberin Devamı