Gazete Vatan Logo

Barış gelini davasında şok!

Pippa'ya birden fazla kişi mi tecavüz etti?

Adli Tıp’ın Gebze’de tecavüz edilerek öldürülen Pippa Bacca vahşetiyle ilgili raporu şoke edici. DNA analizine göre Bacca ’ya 2 kişi tecavüz etti, üçüncü bir kişinin olması da muhtemel...

İtalyan Performans Sanatçısı 33 yaşındaki Pippa Bacca, dünya barışına dikkat çekmek amacıyla geçen yıl Milono’dan, kendisi gibi performans sanatçısı arkadaşıyla gelinlik giyerek otostopla yola çıkmıştı. Ancak onun iyi niyetle başlattığı yolculuğu, 31 Mart’ta Kocaeli’nin Gebze ilçesinde korkunç bir şekilde noktalandı. Son bindiği aracın sahibi olan Murat Karataş, Pippa’ya tecavüz ettikten sonra boğarak öldürdü. Cesedini Gebze’nin Tavşanlı Köyü yakınlarındaki ormanlık alana gömdü. Türkiye ve İtalya’yı sarsan bu olayla ilgili, Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi raporunu hazırladı. Daha önce, gerçek adı Giuseppina Pasqualino di Marineo olan Pippa’ya tecavüz edip öldüren kişinin sadece Karataş olduğu iddia edilirken Adli Tıp raporuyla, “en az iki farklı erkek tarafından gerçekleştirilmiş cinsel saldırı olaylarına maruz kaldığı” ortaya çıktı. Adli Tıp Kurumu raporuna göre olay yerinde yapılan araştırmalar sonrasında Murat Karataş’ın DNA profilinden farklı bir DNA profilinin tespit edildiği ortaya kondu.

3 tecavüzcü olabilir!

Bacca’nın ailesi adına davaya katılan avukat Mehmet Selim Eke Adli Tıp Raporu’na göre üçüncü bir şahısın da olabileceğini söyledi ve bu yorumunu “raporun sonuç bölümünde en az iki kişinin saldırısına uğradığı yazıyor” şeklinde açıkladı.

“Tek başıma yaptım”

Katil zanlısı Murat Karataş ise, Pippa’yı 1 saat içinde tek başına öldürdüğünü söylemişti. Zanlı Karataş emniyet ve savcılıktaki ifadesinde “Otostop yapan kadını kamyonetime aldım. Tavşanlı Köyü yakınlarında tenha yere götürdüm, direnmesine rağmen kamyonette boğuşup tecavüz ettim, ardından boğdum ve öldüğünü anlayınca cesedi kimse bulamasın diye çalılıklara sakladım. Bunları tek başıma yaptım” demişti.

“Dava birleştirilecek”


Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Avukat Mehmet Selim Eke, Adli Tıp Kurumu raporunun davanın seyrini değiştireceğine inandığını ve bir hazırlık soruşturması açılmasını beklediklerini söyledi. “Bacca’yı öldürenler yakalanıp kimlik tespitlerinin yapılmasının ardından haklarında ayrı bir dava açacağız. Aynı fiilin failleri durumunda olacakları için yeni sanık ya da sanıkların davasını Murat Karataş davasıyla birleştireceğiz. Böylece dava tek dosya haline getirilecektir.”

Haberin Devamı