Gazete Vatan Logo

Bankalar takı kredisi verecek

Düğün ve sünnet mevsimi öncesi altın rekor üzerine rekor kırarken, vatandaşa kuyumculardan müjde geldi.

Bankalar takı  kredisi verecek

İstanbul Kuyumcular Odası’nın (İKO) bankalarla yaptığı iş birliği kapsamında, kuyumculuk sektöründe halihazırda 4 olan taksit sayısı 12’ye, hatta 36 aya kadar çıkartılabilecek.

İKO Başkanı Mustafa Atayık, 4 taksit uygulamasının yeterli olmadığını belirterek, “Çünkü bizim ürettiğimiz, sattığımız ürünler çok değerli emtialar. Değerleri günden güne de artıyor. İnsanların cebine nakit para koyup bu ürünü alması çok zorlaştı. Kredi kartı taksitleri düşük olunca insanlar bu sektördeki alımlarında kısıntıya gitti” ifadelerini kullandı. Kuyumculukta taksit sorununu çözdüklerini ve bankalarla anlaştıklarını kaydeden Atayık, “Yakın zamanda deklare edeceğiz. Altın, takı, mücevher almak isteyen bir müşteri, banka kredisi yoluyla istediği kadar taksit yapabilecek. 12 ay mı istiyor, 24 ay mı istiyor? Tüketici, ödeme gücüne göre taksit yaptırabilecek” diye konuştu.

37 saniyede kredi

Mustafa Atayık, bankaların kuyumcuların sistemine bir program yükleyerek gerekli altyapıyı oluşturacağını, bu sistemin halihazırda bazı elektronik mağazalarında uygulandığını söyledi. Atayık, kuyumcuya giden vatandaşın, gerekli bilgileri verdiği anda bankaya gitmeden sadece 37 saniyede kendisine ne kadarlık taksitli kredi çıkacağını öğreneceğini ifade etti.

Haberin Devamı

Nöbetçi kuyumcu geliyor

İKO Başkanı Mustafa Atayık, AVM dışındaki kuyumcuların pazar günleri kapalı olduğunu hatırlatarak, nöbetçi kuyumcu sistemini getirerek semtlerde Pazar günleri açık bir kuyumcu bulundurmayı hedeflediklerini bildirdi.
Mağazacılığa bir standart getirmeyi istediklerini dile getiren Atayık, “Ayrıca, mağazalara ‘yüzde 50 indirim’, ‘yüzde 70’e varan indirimler’ gibi şeyler yazıyorlar. Bu mümkün değil. Bunun önüne geçeceğiz. Müşteriyi yanlış yönlendiren, aldatan reklamları mevzuat dahilinde engelleyeceğiz” dedi.