Gazete Vatan Logo

Balon 200 metreden düştü: 1 ölü, 10 yaralı

Nevşehir’de bir sıcak hava balonu, başka bir balonla çarpışıp 200 metre yükseklikten yere çakıldı

Nevşehir Avanos İlçesi’ne bağlı Zelve Beldesi’ndeki Paşabağı ören yerinden, bir süre önce sahibi değişen Kapadokya Balons Şirketi’ne ait sıcak hava balonu, saat 06.30’da İngiliz pilot Michale Miners yönetiminde havalandı. Görgü tanıklarının ifadesine göre, 3 balonunun kısa aralıklarla havalanmasının ardından, rüzgarın etkisiyle daha yüksek irtifadaki balonun sepeti alttaki balona sürtünerek brandayı deldi.

Brandası delinen balon 200 metre yükseldikten sonra yere çakıldı. Olayda İngiliz turist Kevin John Beurle hayatını kaybetti. Balonun sepetinde bulunan 9 turist ile pilot Miners yaralandı. Yaralanan Harry Dawson, Corel Ceres, Suzi Lois, Michael Kaus, Juilet Ruthbuas, Milcom Cold, Jenny Mayce, Boyn Lois ve soyadı belirlenmeyen David adlı turistler Nevşehir İ. Şevki Atasagun Hastanesi’ne kaldırıldı.

Yaralanan turistler Nevşehir’deki ilk müdahalenin ardından Kayseri’ye getirilerek bir özel hastanede tedaviye alındı. Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, “Hava şartları müsait, milyonda bir olacak kaza değil, böyle kaza olmaz” dedi. Tercübeli pi-lotlar ise “Balonlar üst üste değil yanyana kalkmalı, birbirlerini görmeli ve telsizle haberleşmeli. Kaza dikkatsizlikten meydana gelmiş” dediler.


Düşme tehlikesini ben de yaşadım


KANADA’NIN Globe and Mail gazetesi muhabiri Pauline Pariser, 16 Mayıs’ta yazdığı bir makalede kocasıyla Kapadokya’da balonla gezerken yaşadıklarını şöyle anlatmıştı: Bir anda rüzgara kapıldık. Pilot, aşağıdaki ekiple telsiz aracılığıyla haberleşmeye başladı. Balonu yönlendiremediğini anlatıyordu. Diğer bütün balonlar ortadan kaybolmuştu. 9 yolcu, sessiz bir şekilde korkunç felaketi bekliyor gibiydik. Balondaki Türk yolcular ise, “Allah” ve “İnşallah” sözlerini içeren cümleler kurmaya başladı. Balonumuz yükseklik kaybederken pilot da “iniyoruz” diye bağırdı. Bir tepeye şiddetli bir şekilde çarptık.

Haberin Devamı