Gazete Vatan Logo

Bakanlık daha bilgili çıktı

Tecavüzcü davasında bakanlık mahkemeden daha bilgili çıktı!

Adalet Bakanlığı bırakılan iki tecavüzcü için Adli Tıp’ın 21 Mart 2011’e gün verdiğini açıkladı. Ancak yargılamanın yapıldığı mahkemede böyle bir bilgi yok

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, aleyhlerine ciddi deliller bulunan tecavüz sanıklarını sadece 7 ay tutukluluktan sonra tahliye etmesine ilişkin karar büyük tartışma yarattı. Ankara’da üniversite öğrencisine tecavüz ettikleri iddiasıyla yargılanan iki sanık, mağdurun Adli Tıp’tan rapor almasının uzun süreceği gerekçesiyle önceki gün tahliye edilmişti. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Adalet Bakanlığı, Adli Tıp Kurumu tarafından tecavüz mağduruna 18 ay sonrasına randevu verildiği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

Avukata ‘bilmiyoruz’ dediler

Açıklamada, uzmanlara göre cinsel suçlarda beden ve ruh sağlığının kalıcı bozulup bozulmadığının tespiti için bilimsel olarak 18 yaş altındaki çocuklar için 6-7 aylık, erişkinler için ise 12 aylık sürenin beklenmesi gerektiği belirtilerek “Adli Tıp Kurumu, olayın meydana geldiği 18 Mart 2010 tarihinden itibaren bilimsel olarak beklenmesi gereken 12 aylık süreyi hesaplayarak bu sürenin bittiği 21 Mart 2011 tarihine muayene randevusu vermiştir” denildi. Mağdur avukatı Evren Paydak ise dün öğlen saat 12 civarında Sincan Cumhuriyet Savcılığı Bakanlık Muharebe (Haberleşme) Bürosu’nu aradığını ve randevu tarihinin belli olup olmadığını sorduğunu belirterek “Bana henüz kendilerine ulaşmış bir randevu tarihi olmadığını söylediler. Ama bakanlık akşam üstü randevu tarihini açıkladı. Buradaki asıl sorun şu: Mahkeme, daha randevu tarihi belli olmadan, ‘Nasıl olsa uzun süre Adli Tıp’tan rapor çıkmaz’ gerekçesiyle zanlıları tahliye etti. Bu da durumun vehametini gösteriyor.”

Haberin Devamı