Gazete Vatan Logo

Bakanlar Kurulu’nu toplamak hakkı

Hükümet Sözcüsü Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 19 Ocak’ta Bakanlar Kurulu’na başkanlık etmesinden istifa edeceklerini söyledi...

BAKANLAR Kurulu, dün 15.30’da Başbakanlık Merkez Bina’da yılın son toplantısını yaptı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, 5.5 saatlik toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 19 Ocak’ta Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık edeceğini açıklamasını “Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında Bakanlar Kurulu’nun toplanmasını biz de uygun buluyoruz ve bundan istifade edebileceğimizi ümit ediyoruz” sözleriyle değerlendirdi. Arınç’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Tarihi birlikte belirlediler...

“Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında Bakanlar Kurulu toplanmasına muhalefet farklı anlamlar yüklüyor ama Cumhurbaşkanımızın bu yetkisini kullanmak istemesini biz takdirle karşılıyoruz. Tarihi Cumhurbaşkanı ve Başbakan birlikte belirlediler. Bakanlar Kurulu’nu toplantıya davet etmek ve kendi başkanlığında bu toplantının yapılmasını talep etmek Cumhurbaşkanımızın elbette hakkıdır. Biz bu toplantıdan istifa edeceğimizi ümit ediyoruz.”

Haberin Devamı

Cizre derin PKK’nın işi...

Arınç, Cizre’deki olaylara ilişkin ise şunları söyledi: “Bu olaylar, yıllardır terörden beslenenlerin, terörü bir rant olarak görenlerin eski alışkanlıklarından vazgeçmemek için ayak sürüdüklerini, PKK içerisinde derin yapılanmaların olduğunu, Çözüm Süreci’ndeki ilerlemelerin bu derin yapıları rahatsız ettiğini, son derece otoriter bir yapıya sahip olan örgütün bölge genelinde herhangi bir farklılığa, değişik bir sese ve renge de tahammül edemediklerini gösteriyor. Şu anda Cizre’de asayişin sağlandığını söyleyebilirim.”

Bülent Arınç, kişisel verilerin korunmasıyla ilgili kanun tasarısına ilişkin de, “Kanun kapsamında öngörülen bireylerin sağlık, etnik köken, dini inançları, özel kişisel verilerine ilişkin bir şikayet, başvuru ve rahatsızlıklarını iletebilecekleri bir kurulun oluşturulması son derece önemli bir adım. Meclisimizde öncelikli olarak görüşülecektir” dedi.

Kredi ve burslar 330 TL

Haberin Devamı

Arınç, kredi ve burslarda artış yapılacağını belirterek, 2014’te aylık 300 lira olan kredi ve burs miktarının 2015’te 330 liraya yükseltileceğini, yüksek lisans öğrencilerine 660 lira, doktora öğrencilerine ise her ay 990 lira ödeneceğini bildirdi.