Gazete Vatan Logo

Bakan'dan ilginç Hopa açıklaması!

"Verildi de, verilir de diyebilirsiniz, nasıl olsa verilecek..."

İÇİŞLERİ Bakanı İdris Naim Şahin, Artvin’in Hopa İlçesi’ndeki olaylarla ilgili olarak İlçe Emniyet Müdürü ve Jandarma Komutanı hakkında soruşturma izni sorulması üzerine, "Verildi de, verilir de diyebilirsiniz, nasıl olsa verilecek" karşılığını verdi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin 2006 yılında yapımına başlanan ve tamamlanarak öğrenci alımlarına başlayan Sivas Meslek Yüksekokulu’nun açılış programına katılmak üzere Sivas’a geldi. Ankara’dan kalkan tarifeli uçakla Sivas’a gelen Bakan Şahin’i havalimanında Sivas Valisi Ali Kolat, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, protokol ve partililer karşıladı, Alanda bekleyenler ile tek tek tokalaşan Bakan İdris Naim Şahin, daha sonra karayolu ile kent merkezine hareket etti.
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, ilk olarak valiliği ziyaret etti. Şeref defterini imzalayan ve tarihi bine hakkında bilgi alan Bakana Vali Ali Kolat tarafından birifing verildi. Bakana Vali tarafından Selçuklu kartalı armalı gümüş plaket takdim edildi.

HOPA AÇIKLAMASI

Valilikte İçişleri Bakanı Şahin, bir soru üzerine Hopa’da yaşanan olaylarla ilgili de açıklamada bulundu. Bakan, ’Hopa’daki saldırılarla ilgili incelemenin tamamlandığı yönünde gazetelerde yer alan haberlerle ilgili bilgi almamız mümkün mü’ sorusuna Bakan Şahin, "Mümkün değil, zaten mümkün olanı gazetelere vermişiz orada yazılmış" dedi. ’Hopa Jandarma Komutanı ve İlçe Emniyet Müdürü için soruşturma izni verilecek mi’ sorusuna da "Verildi de, verilir de diyebilirsiniz, nasıl olsa verilecek" karşılığını verdi.

KARARNAME ACİL DEĞİL

Valiler kararnamesi ile ilgili hazırlık olup olmadığı sorusuna ise, şu anda bu konunun acil bir gündem maddesi olmadığını belirterek "Vali de tayinli, kaymakam da tayinli. Kaymakamlarımızın tayinlerinde nerdeyse geçikme tarihinde. Öncelikle onları hayata geçireceğiz. Bu bakanlık her bakanlık gibi canlı bir organizmadır. Tayini vardır, terfi vardır. Yerine göre başka türlü değerlendirmeler vardır. Hiçbir arkadaşımız bulunduğu yerde ömür boyu kalacak değildir. Gitmesi değişmesi gerekir. Devlet memurluğu kanununda atama ve yer değiştirme yasasıdır" dedi.
Kentle ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Şahin hizmete girecek polis meslek yüksekokulunun dost ve kardeş Afganistan’dan gelen öğrenciler ile eğitime başlayacağını belirterek, "Devletimizle Afganistan arasında bakanlığımız üzerinden sağlanmış olan bir güvenlik işbirliği anlaşmasına dayanan bir işbirliğinin çalışmasını başlatacağız. TBMM hükümetini ilk tanıyan ülke Afganistandır. Afganistan’ın bağımsızlığını da ikinci tanıyan Türkiye’dir. Cumhuriyetin ilk yıllarında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Afganistan kralı Emanullah Han arasında ülkeden ülkeye halklardan halklara yansıyan çok güzel ilişkiler olmuştur" dedi.

GÜVENLİĞİN ÖNEMİ

Güvenlik konusunun vazgeçilmez olduğunu da dile getiren Bakan Şahin şöyle konuştu:

"Her şeyin olmazsa olmazı, hayatın olmazsa olmazı, bağımsızlığın olmazsa olmazı, varlığın olmazsa olmazı, özgürlüğün olmazsa olmazı güvenlik hizmetleri alanında da her yerde Sivas’ta da bakanlığımız üzerinden dikkatli bir şekilde zaman ve mekan tanımaksızın yorulmadan, yılmadan ve korkmadan devam edecektir."

Bakan Şahin ayrıca kente yapılan hükümet yatırımları ile ilgili de bilgler verdi. Valilik binasındaki ziyaretin ardından bakan ve bareberindekiler Polis Meslek Yüksükokulu binasına geçti. Öğlen yemeğinin ardından bina hizmete açılacak. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile birlikte kente geleceği duyurulan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın ziyareti ise son anda iptal oldu.

HOPA OLAYLARI

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın 31 Mayıs’ta Artvin’in Hopa İlçesi’ndeki AK Parti mitinginden önce ve sonrası olaylar çıkmıştı. Olaylar sırasında Metin Lokumcu kalp krizi geçirerek hayatırı kaybederken, taş atılması sonucu 1 polis memuru AK Parti seçim otobüsünden düşerek ağır yaralanmıştı.

Haberin Devamı