Gazete Vatan Logo

Bakan'dan cihaz müjdesi!

‘Uygun cihazı üretmeden 4G’ye geçmeyeceğiz’

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Biz 4’üncü nesile geçmek için önce teknolojiyi halledelim yerli cihazların üretimini yapalım” dedi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, gündemlerinde 4G’nin olduğunu ancak uygun teknolojiyi sağlamadan 4G’ye geçmeyi düşünmediklerini söyledi.

Barcelona’daki Mobil Dünya Kongresi’nde Avea Yönetim Kurulu Üyesi ve Türk Telekom Grup CEO’su Hakan Kanafani’nin, 25 mobil operatörünün yer aldığı GSMA Yönetim Kurulu’na seçilmesiyle ilgili düzenlenen toplantıda konuşan Yıldırım, “Teknolojinin önünde hiçbir şey duramaz. Şimdi gündemimizde 4G var. Ama biz 4’üncü nesile geçmek için öncelikle teknolojiyi halledelim, yerli cihazların üretimini yapalım, Ar-Ge’ye yatırım yapalım. Sonra geçelim diyoruz” değerlendirmesini yaptı.

‘Biz de varız’ diyoruz

Bakan Yıldırım, GSMA Yönetim Kurulu’nda Avea ile Türkiye’yi temsil eden Hakam Kanafani’yi tebrik ederek, bu görevin mobil teknolojilerin gelişmesine katkı sağlayacağını ve aynı zamanda Türkiye’nin de imkan ve kabiliyetlerini dünyaya anlatma şansı yaratacağını ifade etti. Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: “Bir dönem sonra, Türkiye ve İstanbul’un, GSMA World Mobile Congress gibi bir organizasyonu yapabilecek güçte olduğunu gösterme şansı olacak. Bu organizasyonu İstanbul’da yapmak konusunda ‘biz de varız’ diyoruz.”

Türk Telekom Group CEO’su ve Avea Yönetim Kurulu Üyesi Hakam Kanafani de, “Dünya çapında mobil operatörlerin haklarını temsil eden GSMA üyeliği, bize mobil sektörün global oyuncuları ile yeni ilişkiler ve ağlar kurmak ve bu ilişkileri ülkemizin yararına kullanmak için fırsat verecek” dedi. Avea CEO’su Erkan Akdemir ise Avea’nın GSMA Yönetim Kurulu’nda yer almasının sadece Türk Telekom Grubu için değil; Türkiye’nin dünya mobil iletişim sektörü için önemli olduğunu vurguladı.

Oksijen, Silikon Vadisi’ne teknoloji ihraç edecek

İki yıl önce Vodafone’un tüm dünyadaki operasyonlarına inovasyon üretmek üzere ‘Küresel İnovasyon Merkezi’ seçilen Oksijen Ar-Ge, Vodafone Grubu’nun geçen yıl Eylül ayında Silikon Vadisi’nde kurduğu Ar-Ge üssü Vodafone Xone ile Barcelona’da stratejik işbirliği anlaşması imzaladı. İşbirliği, Mobil Dünya Kongresi 2013’te açıklandı. İşbirliği kapsamında Vodafone Xone ile Oksijen arasında ‘know-how’ transferinin dahil olduğu çok sayıda ortak proje gerçekleştirilecek. Xone, start-up şirketler, girişimciler ve girişim sermayesi firmalarıyla işbirliği yaparak, teknolojik altyapı desteği sağlıyor.

Haberin Devamı