Gazete Vatan Logo

Bakan'dan 'Gülen' anısı!

Gülen'le ilgili ilginç bir anısını anlattı

MİLLİ Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, öğrencilik yıllarında Fetullah Gülen’i konferans için Erzurum’a davet ettiklerini, afişleri yırtan milliyetçi gençlerle nasıl mücadele ettiklerini anlattı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısında konuşan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Atatürk Üniversitesinde okuduğu yıllarda o dönem İzmir’de vaizlik yapan Fethullah Gülen’i bir konferans vermek için Erzurum’a davet ettiklerini söyledi. Fethullah Gülen’in afişlerini kentin değişik yerlerine yapıştırdıklarını anlatan Dinçer, Erzurum’daki milliyetçi gençlerin buna itiraz ederek afişleri indirdiğini bildirdi. Dinçer, şöyle konuştu:

"Biz de bunu hazmedemedik. Bunun üzerine kavga çıktı ve şehirde bir gerginlik oldu. O gün konferansçımız geldi. Dadaş Sineması’nda geniş bir kitleye konferans verdi. Biz konferanstayız. Ama o esnada Erzurum yurtlarında kavga çıkmış. Bize yakın olan arkadaşlar yurdun giriş çıkışını kapatmışlar. Bir dünya mücadele, kavga, gürültü var. ’Birlikte aynı odalarda kalıyoruz. Milliyetçi gençler daha dindar gençlerle aralarında tatsızlık oluyor’ diye katların, odaların ayrılmasını istiyor. Yurdu protesto edip ayrılan 200-300 öğrenci dışarıda kaldı. Gidecek yer, otel yok. Kış günü, kara kara düşünüyoruz. Biz de teşkilatın yöneticilerindeniz. İnanılmaz bir şey oldu. O güne kadar bizimle hiç ilgilenmemiş gibi davranan Erzurum halkı tek tek teşkilata geldi. Öğrencileri aldı ve evlerinde misafir ettiler."

"DERSANELERİ KAPATTIK DEMEKLE OLMAZ"

Bakan Dinçer, kaymakam, belediye başkanları, milli eğitim müdürleri ile yaptığı toplantıyı Xanadu Otelde değerlendiren Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Erzurum’un ilçelerinde pansiyon sorunu bulunduğuna dikkati çekti. Dinçer, dershanelerin kapatılması kararıyla ilgili katıldığı bir yerel TV kanalında şunları söyledi:

"Mesele; ’dershaneyi kapattık’ kadar basit değil. Biz hazırlık yapıyoruz ve bütün bu soruların cevabını verecek bütüncül bir yaklaşım tarzıyla Türkiye’de dershane meselesini çözeceğiz. Bu meseleyi çözme sürecine kadar konuşmaya başlamışsak, özellikle dershane sahiplerinin bundan bir ders çıkarmaları ve basiretli bir işadamı olarak bir sonuç çıkarmaları lazım. Sınavlar, çocuklarımızın gelecekteki hayatları üzerinde çok belirleyici bir rol oynuyor. Aslında bizim esas razı olmadığımız tarafı bu. Ortaya konulan sınav sistemlerinin çocuklarımızın gelecekle ilgili hayallerini bu kadar belirleyici olmalarıdır. Esas bizim karşı çıktığımız şey bu."

FAKÜLTEDEN ARKADAŞI ADINA VAKIF MERKEZİ AÇTI

Milli Eğitim Bakanı Dinçer, Palandöken ilçesinde Abdurrahman Gazi Vakfı tarafından yaptırılan Şehit Bahattin Yıldız Eğitim ve Kültür Merkezi’nin açılış törenine katıldı. Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum milletvekilleri Adnan Yılmaz, Fazilet Dağcı Çığlık, Cengiz Yavilioğlu, Atatürk Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Samih Diyarbakır, ETÜ Rektörü Prof.Dr. Muamer Yaylalı’nın da hazır bulunduğu törende konuşan Bakan Ömer Dinçer, Bahattin Yıldız’ın Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden arkadaşı olduğunu söyledi. Bakan Dinçer, şöyle dedi:

"İş hayatında ve öğrenciliğinde çok mütevazıydı. Bizler öğrenciyken hiçbirimiz spor yapmayı akıl etmezken, o spor yapar, koşardı. Bizleri de yapmaya zorlardılar. Peşine takardı. Arkasından koşmuşluğum vardır. İş hayatında makam peşinde hiç koşmadı. Sadece kendi ve çocuklarının rızkını kazanmak için endişe taşıdı. Onun dışındaki zamanının yardıma ihtiyacı olanlara tamamlardı. Afganistan dağlarında uçak düştü ve Yunus Emre’nin güzel sözünde olduğu gibi, orada bir garip olarak öldü."

Haberin Devamı