Gazete Vatan Logo

Bakan Ala'dan önemli açıklamalar

İçişleri Bakanı Efkan Ala, terör olaylarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Ala'dan önemli açıklamalar

İçişleri Bakanı Efkan Ala, gündemdeki gelişmelere yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Cizre'deki tartışmalı binaya ilişkin konuşan Ala, "Defalarca bu bölgeye ambulans gitti. O bölgeden gelen olmadı, o bölgeye giden ambulanslara ateş açıldı" dedi. Bakan Ala ayrıca, Sırp keskin nişancının yakalandığına dair haberleri de yalanladı.

Bakan Ala'nın açıklamalarından satır başları;

"SIRP KESKİN NİŞANCININ YAKALANDIĞI HABERLERİ DOĞRU DEĞİL"

Medyaya yansıyan Sırp keskin nişancının yakalandığı haberleriyle ilgili açıklama yapan Bakan Ala, "Sırp keskin nişancının yakalandığı haberleri doğru değil" dedi.

Başbakan Davutoğlu'nun Toledo benzetmesiyle ilgili de açıklama yapana İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Diyarbakır Sur içi dünyanın en önemli tarih miraslarından biridir. Projesi hazır olan bu bölgede yapılacak kentsel dönüşümle birlikte yenileyeceğiz" dedi.

Sınırlarımızda Kara Kuvvetleri, İçişleri Bakanlığı ve birçok bakanlık birlikte sorumludur. İçişleri Bakanlığı olarak yönetmelik hususunda bir görüşme yapıyoruz. Böylelikle daha etkin bir koordinasyon sağlayacağız. Yeni bir daire kurulacak. Bütün bunları koordine edecek bir yapı oluşturacağız.

OPERASYONLAR NE ZAMAN BİTECEK?
Bakan Ala,"Cizre'de operasyonların bir iki gün içinde, Sur'da da birkaç hafta içinde biteceğini düşünüyoruz." dedi.

Haberin Devamı

"DEFALARCA BÖLGEYE AMBULANS GİTTİ"

Şırnak'ta yaralılara ambulans gönderilmediği iddialarını da net bir dille yalanlayan Bakan Efkan Ala, "Hem sağlık bakanlığımız hem de Şırnak Valiliği açıklama yaptı. Defalarca bu bölgeye ambulans gitti. O bölgeden gelen olmadı, o bölgeye giden ambulanslara ateş açıldı" dedi.

"BÖLGEYİ YAŞANMAZ HALE GETİREN PKK'DIR"

O bölgede teröristlerin yöneticileri ve üst düzey isimleri var. Bölgede 80 ila 100 bina arasında bir bölge kaldı. Bölgeyi yaşanmaz hale getiren terör örgütünün kendilerine göre üst düzey yapan elebaşları o bölgede çok fazla ses çıkararak bunu durdurabilmeye çalışıyorlar. Kendilerini sandıktan Meclis'e gönderen vatandaşlarımıza sorumluluklarını yerine getirmelidirler. Çukurları doldurtup, silahları ortadan kaldıracaklar ve sonra bu meseleler bitecek. Bu problemlerin olmadığı bölgelerde hiçbir sorun var mı? Bölgeyi yaşanmaz hale getiren PKK'dır.

Haberin Devamı