Gazete Vatan Logo

Bahçeşehir Üniversitesi gençlerin geleceğini düşünüyor

Bahçeşehir Üniversitesi'nin Amerika'nın önde gelen üniversiteleriyle akademik ve stratejik işbirliği anlaşmaları bulunuyor ve Erasmus programı uygulanıyor. Ayrıca çok sayıda üniversiteyle ortak programlar yürütülüyor

BahçeşehirÜniversitesi olarak güçlü akademik kadromuz, uluslararası boyutlarda yürütülen araştırma ve eğitim-öğretim programlarımız, yurtdışı eğitim olanakları ve modern teknik altyapımızla dünyanın önde gelen üniversitelerinden biri olmayı hedefliyor ve bu yolda hızla ilerliyoruz. Evrensel bilgi ve değerlerin doğrultusunda topluma ve insanlığa yararlı, üretken, araştırmacı, aydın, insan haklarına ve özgürlüklerine saygılı, sosyal sorumluluk bilinci ve yaratıcı düşünceye sahip bireyler yetiştirdiğimize inanıyoruz.

EĞİTİM DİLİMİZ İNGİLİZCE
Bahceşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi, İşletme Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Mimarlık Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi olmak üzere 6 fakülte, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Meslek Yüksekokulu ile Beşiktaş Kampüsü'nde eğitim veriyor. Bahceşehir Üniversitesi'nin eğitim dili İngilizce'dir. Almanca, İspanyolca ve Rusça dillerinden birisini ikinci bir dil olarak veriyoruz. Öğrencilerimize bilimsel, teknolojik ve akademik gelişmeler doğrultusunda hazırlanan İngilizce Hazırlık, Akademik İngilizce Programlarıyla eğitim veriyor ve bunlara bağlı çeşitli yurtdışı programlarla destekliyoruz. Bu nedenle hazırlık programını ABD ve İngiltere'de yapıyoruz. Fort Hays Üniversitesi ile Kansas'ta, EF Okulları ile Boston, Londra ve Cambridge'te ortak hazırlık programları hazırladık. Böylelikle Bahceşehir Üniversitesi öğrencileri iki dönem İngilizce Hazırlığı ABD'de veya Londra'da okuma imkanına sahip olacak. Bu programlar iyi bir İngilizce eğitiminin yanısıra karşılıklı sosyal ve kültürel etkileşimlere sağladığı olanaklar açısından da önem taşımaktadır.

Avrupa Birliği Araştırma ve Dokümantasyon Merkezi, Amerikan Araştırmalar Merkezi ve Stratejik Araştırmalar Merkezimiz bulunuyor. Amerika'nın önde gelen üniversiteleriyle akademik ve stratejik işbirliği anlaşmalarımız var. Erasmus programı uygulanıyor. Aynı zamanda Avrupa ve Uzakdoğu'daki çok sayıda üniversiteyle de ortak programlar yürütüyoruz. Yapılan anlaşmalarla yutdışından üniversitemize gelen öğrenciler ülkemizde eğitim görürken bir yandan da bizleri yakından tanıyor ve kültürümüzü öğreniyorlar. Aynı zamanda eğitimlerinin bir ya da bir kaç döneminde yurtdışında seçtikleri bir üniversitede okuyan öğrencilerimiz, mesleki eğitim kazanmanın yamsıra yurtdışı tecrübesine sahip oluyor ve gittikleri ülkenin kültürünü öğrenme şansı ediniyorlar. Böylece uluslararası ilişkilere açık, kendi çevresiyle yetinmeyen, kendine güvenen mezunlar veriyoruz.

Bu yıl AB'nin kalbi Brüksel'de açmış olduğumuz irtibat ofisimizle yurtdışında ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiğimize inanıyoruz. Avrupa'daki üniversitelerle ortaklık kurmak, Brüksel kaynaklı AB fonlarından faydalanmak ve öğrencilere AB kurumlarında staj olanağı sağlamak amacıyla kurulan ofis, Türkiye için bir ilk olma özelliği taşıyor. Bir üniversitenin vizyonunun sadece öğrencilerini değil, toplumun dönüşümüne de katkıda bulunmak olduğuna inanıyoruz.

İKİ YENİ ÖNEMLİ PROGRAM
Bu doğrultuda yıl içinde pek çok sertifika programı, konferans ve paneller düzenliyor aynı zamanda kültürel etkinliklere de ev sahipliğiyapıyoruz. İki yıldır başarıyla devam ettirdiğimiz "Siyaset Okulu" ve bu yıl başlattığımız "Toplum Akademisi", bu çerçevede geliştirdiğimiz önemli programlardır. Bilimsel, tarafsız, açık ve katılımcı bir program olarak geliştirdiğimiz "Toplum Akademisi" ile toplumun tüm kesimlerine ulaşmayı hedefliyoruz. Toplum Akademisi, önümüzdeki dönemde aktif projelerle katkıda bulunacağımız istanbul 2010 Kültür Başkenti sürecinin bir başlangıç noktasını oluşturuyor. Bilinçli toplumla hedefimize daha kolay ulaşabileceğimizi düşünüyorum. Hepinize başarılar diliyorum.

YENİ AÇILAN BÖLÜMLER
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Enerji Sistemleri Mühendisliği

İçinde bulunduğumuz çağın enerji çağı olduğu fikrini savunan Bahçeşehir Üniversitesi, Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü lisans programı ile bu gereksinimlere çözümler üretebilecek, enerji sistem ve bileşenlerini tasarlaya-bilme yeteneği kazanmış, nano-enerji teknolojilerine hakim, tüm enerji sistemlerini etkin yönetme konusunda söz sahibi, liderlik özelliklerine sahip, genç Enerji Sistemleri Mühendisleri yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Yıllardır yapılan çalışmalar sonunda Türk Üniversiter eğitiminde ilk olarak açılan ve 2006 - 2007 Akademik Yılı'nda ilk öğrencilerini alacak olan bölümümüz, öğrencilerine üniversitede öğrendikleri kazanımları gerçek hayatta uygulayabilmeleri için UNIDO-ICHET (Birleşmiş Milletler Endüstriyel Gelişim Organizasyonu - Uluslararası Hidrojen Enerjisi Teknolojiler Merkezi) kuruluşu ile bir protokole imza atarak öğrencilerine uluslararası düzeyde ve kalitede staj imkanı sağlamıştır. Bölüm mezunlarımız, enerji üretimi, dağıtımı ve kullanılması alanlarında tasarımcı ya da uygulayıcı olarak çok geniş iş alanları bulacaklardır. Önümüzdeki yıllarda ise nükleer enerji kaynaklarının devreye girmesi beklenmektedir. Tüm bu alanlarda Ar-Ge düzeyinden başlayarak enerji dağıtımının en ekonomik şekilde gerçekleşebilmesine kadar her düzeyde enerji sistemleri mühendislerine gerek olacaktır.

ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ
İLETİŞİM FAKÜLTESİ GAZETECİLİK
FOTOĞRAF VE VİDEO
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ SOSYOLOJİ
AMERİKAN KÜLTÜRÜ VE EDEBİYATI


TÜRKİYE'DE BİR İLK
Enerji Sistemleri Mühendisliği
Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi açtığı her bölümde ülke ihtiyaçlarını ön planda tutarak ciddi araştırmalar yapmaktadır. Çalışmalarında en önemli hedefi Türkiye'nin gereksinim duyduğu alanlarda, mevcut ve gelecekteki boşluğu dolduracak lider mühendisler yetiştirmek olarak belirleyenen Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bu amaçla Enerji Sistemleri Mühendisliği ve Çevre Mühendisliği bölümleri programlarını hazırlayarak 2006-2007 eğitim-öğretim yılında faaliyete başlayacak şekilde YÖK'e başvurarak iznini aldı. Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde açılan Enerji Sistemleri Mühendisliği bölümü Türkiye'de ilk ve tektir. Öğrenciler birinci sınıfta fizik, matematik, kimya, temel bilgisayar programlama derslerinin yanı sıra seçmeli genel eğitim derslerini alırlar. 2. ve 3. sınıfta da alana yönelik dersler ve seçmeli genel eğitim derslerini, 4. sınıfta ihtisas alanlarına yönelik seçmeli derslerine paralel olarak bitirme tez çalışmalarını yaparlar.

Beşiktaş Kampüsü
Bahçeşehir Üniversitesi 2006-2007 Eğitim ve Öğretim yılı itibariyle İşletme, İletişim, Mimarlık, Hukuk, Fen-Edebiyat ve Mühendislik fakülteleri olmak üzere 6 fakülte, Meslek Yüksekokulu, Fen ve Sosyal Bilimler Enstitüleri ile Beşiktaş Kampüsü'nde eğitim verecek. Beşiktaş Kampüsü'nde sinema salonları, 400 kişi kapasiteli konferans salonu, 300 kişi kapasiteli Fazıl Say Sahnesi, Hukuk Fakültesi'ne ait Mahkeme Salonu, Mühendislik Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi laboratuvarlarının yanısıra, İletişim Fakültesi öğrencilerinin teorik ve pratik derslerde kullandıkları stüdyolar, 75 bin kitap, dünya literatürüne erişim sağlayan veri tabanı ve kablosuz internet bağlantısına sahip kütüphane, termal donanım laboratuvarı, grafik laboratuvarı/Mac laboratuvarı, çizini stüdyoları ve animasyon stüdyosu gibi teknik olanaklar bulunmaktadır.

Meslek Yüksekokulu mezunlarına dört yıllık diploma imkânı
Meslek Yüksek Okulu mezunları Amerika Birleşik Devletleri'nde Fort Hays State University, Kent State University, University of Huston, Kansas State University üniversitelerinde iki yıl daha okuyarak ilave 134 krediyle 4 yıllık diploma sahibi olabilecekler.

Akademik kadro
• Prof.Dr. Süheyl Batum
Rektör
• Prof.Dr. Eser Karakaş
Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yar.
• Prof.Dr. Nurbay Gültekin
Öğrenci İşlerinden Sorumlu Rektör Yar.
• Prof.Dr. Nilüfer Narlı
Dış İlişkilerden Sorumlu Rektör Yar.
• Prof.Dr. Ömer Asım Saçlı
Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı
• Prof.Dr. H.Cumhur Özakman
Hukuk Fakültesi Dekanı
• Prof.Dr. ilkay Sunar
İşletme Fakültesi Dekanı
• Prof.Dr. Şenay Yalçın
Mühendislik Fakültesi Dekanı
• Prof.Dr. Ahmet Eyüce
Mimarlık Fakültesi Dekanı
• Prof.Dr. Ali Atıf Bir
İletişim Fakültesi Dekanı
• Doç.Dr. irini Dimitriyadis
Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü
• Yrd.Doç.Dr. İpek Altınbaşak
Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü
• Dr. Cezmi Bayram
Meslek Yüksekokulu Müdürü
• Canan Mendi
İngilizce Hazırlık Okulu ve Akademik İngilizce Direktörü
• Türker Kurşun
Genel Sekreter

BU YIL KATILANLAR
Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Prof. Dr. Hasan Köni, Prof. Dr. Yıldızhan Yayla, Prof. Dr. Aydın Kunt, Prof. Dr. Haluk Gürgen, Prof. Niyazi Berk, Prof. Dr. Frank Tom Read, Prof. Dr. Eric Janus, Prof. Dr. John W. Head, Prof. Dr. Raj Bhala, Prof. Dr. Stephen W. Mazza, Prof. Dr. Steve Mc Allister, Prof. Dr. Frank Evans, Prof. Dr. Scott Optican, Prof. Dr. John Radsan, Prof. Dr. Kathleen Bergin, Prof. Dr. Elizabeth Foley, Prof. Dr. Rennard Strickland, Prof. Dr. Roberta Levy, Prof. Dr. Robert Levy, Prof. Dr. Betsy Levin, Prof. Dr. Hal Abramson, Prof. Dr. Leslie Burton.

FAKÜLTELER
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Elektrik Elektronik Mühendisliği
Bilgisayar Mühendisliği
Endüstri Mühendisliği
Mekatronik Mühendisliği
Yazılım Mühendisliği
Çevre Mühendisliği
Enerji Sistemleri Mühendisliği
• (Türkiye'de ilk defa bu yıl Bahçeşehir
Üniversitesi bünyesinde açıldı.)

MİMARLIK FAKÜLTESİ
Mimarlık
İç Mimarlık

FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ
Matematik-Bilgisayar
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri
Öğretmenliği
Sosyoloji
Amerikan Kültürü ve Edebiyatı

İLETİŞİM FAKÜLTESİ
Sinema-TV
Halkla İlişkiler
Reklamcılık
Gazetecilik
Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı
Fotoğraf ve Video

HUKUK FAKÜLTESİ
Hukuk

İŞLETME FAKÜLTESİ
İşletme
Ekonomi
Avrupa Birliği İlişkileri
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler

MESLEK YÜKSEKOKULU
Pazarlama
Uluslararası Lojistik
Bilgisayar Teknolojileri ve Programlama
Büro Yönetimi ve Sekreterlik
İthalat-İhracat
Banka ve Sigorta Yönetimi
Bilgisayar Destekli Teknik Çizim
(Teknik Ressamlık)
Çevre Kirlenmesi ve Kontrolü
Peyzaj
Geleneksel El Sanatları (Takı Tasarımı)
İşletme

Tanıtım günleri
Bahçeşehir Üniversitesi, öğrencilerin bilinçli tercih yapmasına yardımcı olmak ve sorularına cevap vermek amacıyla 24 Temmuz - 5 Ağustos 2006 tarihleri arasında Beşiktaş Kampüsü'nde Tanıtım Günleri düzenliyor. Akademik Kadro, Kariyer Merkezi ve Uğur Dershaneleri Rehber Öğretmenlerinin bir arada olacağı Tanıtım Günlerinde tüm öğrenci ve velilere tercih danışmanlığı hizmeti de verilecek. Detaylı program için: www.bahcesehir.edu.tr adresi ziyaret edilebilir. Daha ayrıntılı bilgi için: Funda Karaca, (0212) 236 54 90 -1142

İLETİŞİM
Beşiktaş Kampüsü
Çırağan Caddesi No:4-6 Beşiktaş-İstanbul
Tel: 0212 236 54 90

Haberin Devamı