Gazete Vatan Logo

Bağ-Kur’luyu Halkbank emekli edecek

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, prim borçları nedeniyle emekli olamayan Bağ-Kur’lulara Halkbank’ın kredi vereceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, prim borçlarını ödeyemediği için emeklilik hakkını kazanamayan Bağ-Kur’lulara Halk Bankası’nın 36 ay vadeli kredi imkanı sağlayacağını söyledi. Erdoğan, 4. Esnaf ve Sanatkarlar Şurası’nda yaptığı konuşmada, 6552 sayılı torba yasayla Bağ-Kur’lu esnafın SSK’ya prim borçları konusunda da bir yapılandırma hakkı getirildiğini anımsattı. “Şimdi sizinle önemli bir müjdeyi paylaşmak istiyorum” diyen Erdoğan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Halk Bankası arasında bir protokol imzalanacağını belirterek, prim borçlarını ödeyemediği için emeklilik hakkını kazanamayan Bağ-Kur’luların, Halk Bankası’nın yüzde 0.97 aylık faizle ve 36 ay vadeli olacak bir kredi vermek suretiyle borçlarını ödeme imkanını yakalayacağını kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bağ-Kur’lu kardeşlerimiz emeklilik hakkını kazandığı gibi de bütün sosyal haklardan hemen anında istifade etmeye başlayacak” dedi.

Haberin Devamı

Bu yapılandırma kredisinden istifade edecek Bağ Kur’lu sayısının 279 bin 422 olduğunu bildiren Erdoğan, ayrıca Bağ-Kurlulara kredi borcunu, krediyi çektiği tarihten 3 ay sonra ödeme imkanı da getirildiğini söyledi.

Böylece Bağ-Kur’luların emeklilik konusundaki sıkıntılarının da aşılacağını belirten Erdoğan, düzenlemenin hayırlı olması temennisinde bulundu. Ekonomi büyüdükçe daha da fazlasının yapılacağını dile getiren Erdoğan, Türkiye’nin esnafın ve sanatkarın alın teriyle büyümeye, büyüdükçe de esnaf ve sanatkarı büyütmeye devam edeceğini kaydetti.