Gazete Vatan Logo

Bademcik ameliyatından sonra 5 aydır komada

3 yaşındaki Buğra, bademcik ameliyatı oldu. Kısa süre sonra kanama başladı. 16 Ocak’ta kalbi durdu. Daha sonra da komaya girdi ve hâlâ çıkamadı

Bademcik ameliyatından sonra 5 aydır komada

Buğra Çapanoğlu 2,5 yaşındayken bademcikleri sebebiyle sık sık ateşleniyordu. Ailesi, tedavi için Pendik’te bulunan özel bir hastaneye gitti. Minik Buğra, 29 Aralık 2016 tarihinde bademcik ameliyatı oldu. Ameliyattan 4 gün sonra Buğra’nın ateşlenmesi, boğaz ağrısı ve beslenememe şikayeti üzerine Çapanoğlu ailesi doktoru aradı. Doktor İ.Y. ise, “Çok evhamlısınız, bu süreçte normal bunlar” cevabını verdi.

Dondurma ye geçer

Buğra’nın ağrılarının devamı üzerine tekrar hastaneye gittiklerini söyleyen baba Bilal, “Pıhtı oluştuğunu ve temizlediğini söyledikten sonra, ‘Bol bol dondurma yedirin’ diyerek oradan ayrıldı” dedi. “Sıvı takviyesi için damar yolu açılırken Buğra’nın ağzından ve burnundan kan fışkırmaya başladı” diyen baba Bilal, yaşadıkları süreci şu şekilde anlattı:

“Doktor oğlunuzda kan hastalığı olduğunu düşünüyorum’ diyerek bizi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yönlendirdi. Orada Buğra’nın durumunu gören doktorlar Buğra’nın kan hastalığına sahip olmadığını tekrar kendi hastanemize gitmemizi söyledi. Doktoru tekrar aradığımızda, bizi Kartal Devlet Hastanesi’ne yönlendirdi. Orada da doktorlar müdahale edemeyeceklerini söyleyerek bizi eski hastanemize yönlendirdi. Doktorumuz ise, ‘Böyle şeyler normal. Boğazını soğuk tutun ve evdeki doğalgazı kapatın’ diyerek telefonu kapattı. Eve gittiğimizde Buğra’nın kanaması şiddetlendi ve kalbinin durduğunu, nabzının atmadığını anladık. Doktor, Buğra’yı cansız görünce acilen ameliyata aldı. Yoğun bakımda tekrar hayata döndü.”

Haberin Devamı